Transparenca e te dhenave sherben si kyci i demokracise. Edhe Shqiperia konkuron me vendet me demokraci me te zhvilluar ne lidhje me informimin publikut me te dhenat me te rendesishme mbi ekonomine dhe jeten ne vend. Portali Open Data Albania mundeson informimin e publikut me statistika te ndryshme mbi aktivitetet ekonomike dhe sociale te vendit.