Open Data Albania, portali qe ofron tranparence nepermjet statistikave, ka organizuar  nje konference per shtyp gjate te cilit eshte folur per artikujt hulumtues qe ka publikuar. Statistikat zyrtare dhe transparenca ndaj publikut jane fjalet kyce qe simboizojne kete portal. Shqiperia eshte vendi i pare ne Ballkan dhe nder vendet e para ne Evrope qe praktikon Open Data.

                        Foto – Ku shkojne parate e shqiptareve