Kush i administroi fondet per arredimin e muzeut brenda ne bunkerin antiatomik? Interesimit te abc neës, stafi i kryeministrise iu pergjigj se 170 milione leke u vune ne dispozicion te firmes me emrin “Qendra per zhvillime sociale dhe ligjore”, nje kompani fantazem, e cila i perfitoi keto para pa tender. 

Bunkeri Anti-Berthamor ne Linze qe ditet e para te inagurimit, ngjalli dyshime ne media per menyren e administrimit, kompanine qe organizoi ekspoziten Bunk’Art dhe perfituesin e parave te ketij projekti. Pas kronikes se Abc Neës, ku keto pyetje u ngriten publikisht, zyra e shtypit te Kryeministrit dergoi pergjigjen e saj zyrtare. 
Kjo zyre sqaron se Bunkeri vazhdon te mbetet ne administrim te Ministrise se Mbrojtjes. Kjo Ministri, sebashku me Ministrine e Kultures kane vene ne dispozicion te ketij projekti rreth 170 milion leke, per firmen “Qendra per zhvillime sociale dhe ligjore”. Por, asnje prej ketyre institucioneve nuk ka bere njoftim, tender, apo te ftoje subjekte te tjera te paraqesin projekt-idene e tyre. Keshtu fondi 120 milione leke nga Ministria e Kultures i ka kaluar pa konkurrim dhe pa tender subjektit “Qendra per zhvillime sociale dhe ligjore”.

Sipas te dhenave nga  Thesari i shtetit, firma “Qendra per zhvillime sociale dhe ligjore”, ka terhequr ne daten 12 Nentor rreth 2 jave perpara celjes se ekspozites, rreth 72 milion leke, 60% te shumes te te gjithe projektit.  Por, kjo firme qe ka fituar te drejten pa konkurs per te realizuar projektin BunkArt duket te jete nje subjekt fantazem. 
“Qendra per zhvillime sociale dhe ligjore”, perfituese e 120 milione lekeve per ekspoziten e Bunkerit nuk figuron ne Qendren Kombetare te Regjistrimit te shoqerive tregetare.  As ne gjykaten e Tiranes, ku regjistrohen shoqatat jofitimprurese kjo firme nuk rezulton te jete e regjistruar. 
Nga nje kerkim i thjeshte ne ‘google’ me emrin e Qendres per zhvillime sociale dhe ligjore, i vetmi artikull, eshte nje material, ku ajo ka marre pjese ne nje projekt. Keshtu nuk dihet as adresa dhe as kush jane pronaret e kesaj firme qe ka propozuar dhe realizuar projekt-idene Bunk’Art.
Zyra e shtypit e kryeministrise per firmen Spazio Eventi Albania thote se nuk ka dijeni, megjithese ne ceremonine e hapjes se Bunkerit mori pjese gati gjysma e qeverise.  Por, Abc Neës sjell ne vemendje edhe nje fakt tjeter. Dy dite pas celjes se Bunkerit, ambasada italiane organizoi nje ëorkshop me ministrite e bujqesise dhe Ekonomise.  Ministri Panariti dhe Ambasadori italian Gajani falenderuan publikisht per organizimin e ceremonise Karlo Bolinon.