Të dhëna të publikuara nga portali Open Data Albania dhe blog-u NdiqParate.al  janë përdorur në javën e parë të muajit Maj si fakte për disa shkrime mediatike. Temë kryesore në media janë përdorimi i mundshëm i  Fond  Programi i Rindërtimit pas Tërmetit të 26 Nëntor 2019. Ky Fond u përqendrua në datat e fushatës zgjedhore 25 mars deri 25 prill, duke shpenzuar 30% të të gjithë Programit Shtetëror Fondi i Rindërtimit.

Disa nga artikujt e bazuar në fakte dhe të dhëna publikuar nga ODA janë:

Gogo.al Favorizim #Elektoral si u shpërblyen para Zgjedhjeve të Dëmtuarit nga Tërmeti

https://gogo.al/favorizimi-elektoral-si-u-shperblyen-para-zgjedhjeve-te-demtuarit-nga-termeti/

Droni.al Qeveria 120 milion Euro në 4 muajt para votimit për banorët e dëmtuar nga tërmeti

Radio Televizioni Shqiptar: Deputetja Tabaku : 120 Miliona euro nga Buxheti I Shtetit për të blerë votat, të dhënat zbardhjen nga Open Data Albania

https://lajme.rtsh.al/artikull/tabaku-120-milione-euro-nga-buxheti-per-te-blere-votat

Syri TV: 120 milion euro nga Buxheti I Shtetit u Përdorën për të Blerë Votat

https://www.syri.net/politike/421739/120-mln-euro-nga-buxheti-i-shtetit-u-perdoren-per-te-blere-votat/

Telegrafi: Skema Si u Përdorën fondet e tërmetit për blerjen e votave

https://telegraf.al/ekonomi/ja-skema-se-si-u-perdoren-fondet-e-termetit-per-blerjen-e-votave/

Të dhënat janë marrë nga artikulli i Portalit Open Data Albania me Titull Periudha Zgjedhore dhe Fondi i Rindërtimit Shtesa Buxhetore në Transfertë të Pakushtëzuar për 11 Bashki.