Institucione arsimore jo-publike parauniversitare që funksionojnë në Tiranë. Viti shkollor 2011-2012

Tirana, rrethi kryesor me qendër kryeqytetin e vendit ka edhe numrin më të lartë të shkollave dhe institucioneve të edukimit jo-publik parauniversitar. Në Tiranë funksionojnë 254 shkolla që është dhe 43.79% e totalit të institucioneve arsimore jo-publike parauniversitare në shkallë vendi. Në Tiranë funsionojnë 95 kopshte private, 82 shkolla 9-vjecare, 57 gjimnaze dhe 20 institucione të tjera të edukimit jo-publik parauniversitar. Lista e shkollave dhe…

Studimi, në Shqipëri ka 580 shkolla jopublike

Sipas një hulumtimi të bërë nga “Open Data Albania“, në vendin tonë funksionojnë 580 institucione arsimore jopublike të sistemit parauniversitar, ndërkohë që 14 prej tyre janë shkolla fetare.  Kjo përbën edhe 2.41 për qind të totalit të tyre, shifër kjo relativisht e lartë. Hulumtimi u shtri mbi numrin dhe vendosjen gjeografike të shkollave jopublike, të cilat funksionojnë sipas miratimit të Këshillit të Ministrave. “Në total…

Studimi, në Shqipëri ka 580 shkolla jopublike

Sipas një hulumtimi të bërë nga “Open Data Albania“, në vendin tonë funksionojnë 580 institucione arsimore jopublike të sistemit parauniversitar, ndërkohë që 14 prej tyre janë shkolla fetare. Kjo përbën edhe 2.41 për qind të totalit të tyre, shifër kjo relativisht e lartë. Hulumtimi u shtri mbi numrin dhe vendosjen gjeografike të shkollave jopublike, të cilat funksionojnë sipas miratimit të Këshillit të Ministrave. “Në total…

Studimi, në Shqipëri ka 580 shkolla jopublike

Sipas një hulumtimi të bërë nga “Open Data Albania“, në vendin tonë funksionojnë 580 institucione arsimore jopublike të sistemit parauniversitar, ndërkohë që 14 prej tyre janë shkolla fetare.  Kjo përbën edhe 2.41 për qind të totalit të tyre, shifër kjo relativisht e lartë. Hulumtimi u shtri mbi numrin dhe vendosjen gjeografike të shkollave jopublike, të cilat funksionojnë sipas miratimit të Këshillit të Ministrave. “Në total…

Mos u lani këtu!

Me afrimin e sezonit turistik, pushuesit janë përgatitur që tani, në mos me rroba banjoje, të paktën shpirtërisht, për t’u turrur drejt rërës së nxehtë dhe blusë së detit. Por shifrat e ndotjes që po botojmë janë mëse alarmante. Nga Shkëmbi i Kavajës në Radhimë, nga Qerreti tek Currilat, e deri tek qish-blloku në Vlorë, ndotja e ujit është e jashtëzakonshme. Intestinal Enterococus nuk është…

Raporti, ja sa miliona lekë ka vjedhur administrata në 5 vite

Administrata publike ka shkaktuar një dëm ekonomik prej miliona lekësh, duke bërë shpenzime të kundraligjshme për paga, shpërblime, dieta, telefoninë celulare si dhe për karburantin. Këto abuzime faktohen nga një raport i fundit i bërë publik nga Open Data Albania e cila është bazuar në monitorimet e Kontrollit të Lartë të Shtetit. Studimi prek shpenzimet e 6 viteve të fundit duke nisur që nga viti…