Studimi, si na vjedhin bashkitë e komunat

Pushteti vendor është një nga hallkat që i ka kushtuar shumë buxhetit të vitit të kaluar në mos realizimin e të ardhurave. Por jo vetëm kaq, por drejtuesit vendor kanë abuzuar me fondet publike, raste të cilat Kontrolli i Lartë i Shtetit i ka çuar në prokurori për hetim të mëtejshëm. Por cilat janë bashkitë që kanë abuzuar më shumë me fondet publike? Sipas një…

Ja si u shpenzuan paratë e buxhetit para zgjedhjeve

Edhe pse nuk janë deklaruar në mënyrë përfundimtare shpenzimet e zgjedhjeve të 23 qershorit, thjesht me një vështrim të bërë nga shpenzimet e kryera gjatë këtij viti nga ministritë “zbardhen” një pjesë e atyre skandaleve që qeveria e shkuar ka bërë me financat e vendit. Open Data Albania ka hulumtuar mbi të dhëna të transaksioneve të kryera nga Thesari i Shtetit në një vit elektoral…

Femrat shqiptare martohen me burra më të vjetër

INSTAT: Thellohet hendeku i diferencës së moshës mes dy partnerëve Vajzat shqiptare martohen kryesisht me meshkuj më të mëdhenj se mosha e tyre. Ky hendek është zgjeruar sidomos pas viteve ’90. sipas statistikave të INSTAT, por edhe kërkimit të bërë nga “Open Data Albania”, mosha e martesës së shqiptarëve është rritur vitet e fundit, por ajo që vihet më tepër në dukje, si pjesë e…

KQZ-ja e Lefterie Lleshit vazhdon me shkelje dhe parregullsi ligjore

A do të hetohet Lefterie Lleshi për  shpërdorimin e 4,2 milionë euro të  dështimit të projektit elektronik? KQZ-ja e kryesuar nga Lefterie Lleshi, dështoi me qëllim projektin e parashikuar në Kodin Zgjedhor, për numërimin elektronik në Qarkun e Fierit dhe evidentimin elektronik në Qarkun e Tiranës. Dëmi ekonomik që u shkaktua ishte 4,2 milionë euro, pasi kryetarja e KQZ-së, edhe pse tenderimin e bëri jo…

Mbishpenzime nga ministritë dhe qeveria në vitin zgjedhor 2013 krahasuar me 2012

Open Data Albania ka hulumtuar në mënyrë krahasimore për të analizuar nëse ka ndryshime dhe shpenzime të cilësuara në një vit ku forca politike qeverisëse angazhohet në fushatë zgjedhore. Të dhënat janë krahasuar për tremujorin përkatës 1 shkurt-30 prill të vitit 2012 dhe vitit 2013 Transaksionet financiare nga thesari i shtetit në një vit zgjedhor rezultojnë shumë më të mëdha se sa ato të së…