Vdekshmëria sipas llojit të traumës shkaktare

Open Data Albania po hulumton mbi të dhëna që kanë të bëjnë me numrin e individëve të cilët kanë humbur jetën prej traumave të ndryshme. Analiza bazohet në të dhënat e Bankës Botërore dhe Organizatës Botërore të Shëndetësisë publikuar për vitin 2008. Vdekshmëria nga një traumë e caktuar është numri I personave që kanë humbur jetën nga kjo sëmundje në raport me 100 mijë banorë.…