Banka Qendrore – Rezerva ari dhe metale të çmuara 2007-2013

Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur me rezervat e arit dhe metaleve të çmuara në Republikën e Shqipërisë në harkun kohor 2007-2013. Rezervat e arit dhe metaleve të tjera të çmuara përfshijnë gjendjet e arit jomonetar, platinit dhe të argjendit në kasafortat vendase ose bankat e huaja në një moment të dhënë kohor. Të dhënat në hulumtim janë marrë nga databaza e Bankës…

Basha harxhoi 145 mijë euro në reklama gazetash

Të dhëna të mbledhura nga BIRN nga databaza e shpenzimeve të Ministrisë së Financave sugjeron se Tirana shpenzoi më shumë para për reklama në media se çdo bashki tjetër gjatë këtij viti. Për nëntë muajt e parë të vitit 2014 Bashkia e Tiranës shpenzoi më shumë se 20.4 milionë lekë (145 mijë euro) për reklama në disa gazeta të përditshme ndërsa të gjitha bashkitë e…