Dyfishohen punonjësit në Ministrinë e Erion Veliajt për vitin e ardhshëm

Sipas një studimi të kryer mbi levizjet dhe riorganizimin e numrit te punonjesve qe ka pergatitur qeveria Rama per vitin 2015, rezulton se Ministria e Mirëqënies Sociale do të ketë dyfishin e punonjësve që ka aktualisht. Ndërsa ministria e arsimit ka reduktimin më të madh të administratës. Në vitin 2015 do të dyfishohet numri i punonjësve në Ministrinë e e Mireqenies Sociale dhe Rinise. Të dhënat janë publikuar…

Sa lekë borxh ka për kokë çdo shqiptar

Open Data Albania ka marrë në shqyrtim borxhin për frymë në vitet 2010-2015. Ai llogaritet si raport i borxhit total të marrë dhe ende të pashlyer nga shteti me popullsinë në një kohë të caktuar. Sikurse vihet re nga grafiku, pjesa e stokut të borxhit që mbart çdo qytetar shqiptar nga viti në vit ka ardhur në rritje, për të arritur kulmin në vitin 2015.…

Familjet shqiptare, borxh 48% më shumë

Borxhi për frymë i çdo shqiptari është rritur nga 2010 deri në 2015 me 48% . Kjo do të thotë se një familjeje mesatare me 4 persona që në vitin 2010 “i takonin” 980,606 lekë nga borxhi publik i përbashkët, në vitin 2015 do të mbartë 1,455,000 lekë. Sipas shqyrtimit të bërë nga Open Data Albania, llogariten raporti i borxhit total të marrë dhe ende…

Ja se sa para borxh do të paguajë çdo qytetar shqiptar në vitin 2015

Në raportin e fundit të publikuar nga Open Data Albania është marrë në shqyrtim borxhi për frymë në vitet 2010-­2015 ku është llogaritur raporti i borxhit total të marrë dhe ende të pashlyer nga shteti me popullsinë në një kohë të caktuar. Sipas Open Data Albania, pjesa e stokut të borxhit që mbart çdo qytetar shqiptar nga viti në vit ka ardhur në rritje, për të…

Sa lekë borxh ka për kokë çdo shqiptar

Open Data Albania ka marrë në shqyrtim borxhin për frymë në vitet 2010-2015. Ai llogaritet si raport i borxhit total të marrë dhe ende të pashlyer nga shteti me popullsinë në një kohë të caktuar. Sikurse vihet re nga grafiku, pjesa e stokut të borxhit që mbart çdo qytetar shqiptar nga viti në vit ka ardhur në rritje, për të arritur kulmin në vitin 2015.…

Borxhi publik, ja sa para do të paguajë çdo qytetar shqiptar për vitin 2015

Open Data Albania ka publikuar raportin e fundit për borxhin për frymë në vitet 2010-­2015, ku është llogaritur raporti i borxhit total të marrë dhe ende të pashlyer nga shteti me popullsinë në një kohë të caktuar. Sipas Open Data Albania, pjesa e stokut të borxhit që mbart çdo qytetar shqiptar nga viti në vit ka ardhur në rritje, për të arritur kulmin në vitin…

Shoqëri aksionare që kontrollojnë shoqëri të tjera

Rrjeti informative “Open Data Albania” ka kryer një hulumtim lidhur me disa grupe të mëdha (kompani mëmë) të cilat zotërojnë aksione në SHA të kontrolluara prej tyre. Hulumtimi vlerëson numrin e shoqërive dhe vlerën e kapitalit aksionar. Treguesit kanë burim të dhëna të ekstrakteve historike të SHA-ve sipas depozitimit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit QKR, qershor 2014. Gjatë hulumtimit të strukturës aksionare të SHA-ve në…