Leja e lindjes, sa përfitojnë gratë duke nisur nga janari?

Duke nisur nga 1 janari i vitit të ri në të cilin kemi hyrë, gratë shqiptare të cilat lindin një fëmijë, do të marrin një pagesë të re të lejes që përfitojnë prej saj. Dhe kjo, falë hyrjes në fuqi të një ligji të posaçëm të miratuar nga qeveria shqiptare që në muajin korrik të vitit të kaluar, por që efektet e të cilit nisin…

Rritja me 25 për qind e çmimit të energjisë, bujqësia drejt rrënimit

Unifikimi i çmimit të energjisë siç qeveria preferon ta quajë më mirë është një rritje e drejtpërdrejtë që i bëhet çmimit për bizneset bujqësore që operojnë në vendin tonë. Të dhënat më të fundit për rritjen e çmimit të energjisë janë analizuar së fundi edhe nga Open Data Albania, e cila konfirmon se rritjen më të madhe të çmimit të energjisë nga janari 2015 do ta…

Energjia, sa do të paguajë biznesi

ÇMIMET PËR KËTË NIVEL TENSIONI KANË PËSUAR RRITJE NGA 9% DERI NË 21%. Open Data Albania po hulumton mbi çmimin e energjisë elektrike për konsumator biznesin. Çmimi i energjisë elektrike përcaktohet me vendim të Entit Rregullator të Energjisë.  Çmimet e energjisë elektrike për biznesin janë të diferencuara në bazë të nivelit të tensionit ku janë lidhur dhe jo në bazë të konsumit. Bazuar në nivelin…