Teoria ‘blej shqip’ duhet të zëvendësohet me ‘prodho shqip’

Ekspertë të ekonomisë në Shqipëri që merren me studime të mirëfillta të shkëmbimeve tregtare mes shtetesh mendojnë se duhet të ndahet politika nga ekonomia; çka do të thotë që edhe nëse marrëdhëniet politike mes dy apo tre shteteve të caktuara nuk janë të mira, kjo nuk ka pse të pengojë shkëmbimet tregtare kur interesat dhe përfitimet janë të ndërsjellta. Shembulli i këtij rasti është Shqipëria,…