Qeveria bën gati prezantimin e Shqipërisë për emetimin e eurobondit

Qeveria shqiptare është në fazën e përgatititjes së raporteve të prezantimit të Shqipërisë para investitorëve ndërkombëtare për emetimin e eurobondit prej 300 milionë euro afati i maturitmit të së cilës përfundon në nëntor të këij viti. Sipas burimeve nga ministria e Financave, pas hartimit të raporteve e përgatitjes së dokumentacionit ligjor, dy bankat e përzgjedhura, Deutsche Bank dhe JP Morgan Chase, si bashkeudhëheqëse kryesorë (Joint…

Në Shqipëri ka 1 punonjës buxhetorë për rreth çdo 34 banorë

Drejtoresha ekzekutive e iniciativës, “Open Data Albania”, Aranita Brahaj, shprehet në një interviste për Anadolu Agency se në këtë numër janë të përfshirë punonjësit në të gjitha funksionet publike buxhetore Në Shqipëri sipas të dhënave zyrtare nga Ministria e Financave, që i referohen ligjit për “Buxhetin e Vitit 2015”, numri i punonjësve buxhetorë (në organikën e shtetit) është 88550 persona. Drejtoresha ekzekutive e iniciativës (projektit),…