Partia Socialiste, Fonde dhe Shpenzime Elektorale Fushata për Zgjedhje Vendore 2015

Open Data Albania po hulumton mbi fonde dhe shpenzime elektorale të fushatës zgjedhore 2015 për subjektin elektoral Partia Socialiste PS. Në këtë fushatën për zgjedhjet vendore, PS ka arritur të siguroi një fond prej 9.3 milion Lekë. Në raportin financiar të dorëzuar, PS deklaron të ketë shpenzuar 109.7 milion lekë, duke shënuar kështu një tejkalim fondesh prej 17 milion lekë. Burimi:http://www.cec.org.al/sq-al/Zgjedhjet/Zgjedhjet-Vendore/Zgjedhjet-2015/Raportet-e-Auditimit-p%C3%ABr-Subjektet-Zgjedhore Komente dhe analiza: ODA…

Donator të regjistruar në Fushatën Zgjedhore 21 qershor 2015

Subjektet Zgjedhore kanë mundësi të financohen në fushata zgjedhore nga dhurues privat, Individ apo Persona Juridik Vendas. Kodi Zgjedhor ka përcaktuar rregullat e dhurimit për subjekte elektorale dhe rastet e konfliktit të interesit për subjektet donator. Individ apo subjekte juridike nuk mund të dhurojë shuma më të mëdha se një milion lekë. Çdo dhurim i shumave mbi njëqindmijë lekë bëhet përmes llogarive bankare dhe regjistrohet…

Partia Demokratike, Fonde dhe Shpenzime Elektorale Fushata për Zgjedhje Vendore 2015

Open Data Albania po hulumton mbi fonde dhe shpenzime elektorale të fushatës zgjedhore 2015 për subjektin elektoral Partia Demokratike PD. Në këtë fushatën për zgjedhjet vendore, PD ka arritur të siguroi një fond prej 81.1 milion Lekë. Në raportin financiar të dorëzuar, PD deklaron të ketë shpenzuar vetëm 78.8 milion lekë, duke shënuar kështu për herë të parë një tepricë fondesh prej 2 milion lekë.…

Në pritje të reformës! Punët elitare të familjeve të gjyqtarëve

Gjyqtarët e republikës janë vendosur nën shënjestër për shkak të reformës në drejtësi, e cila do të fillojë së pari me një vlerësim të të gjithë trupës gjykuese, por dhe asaj hetimore ekzistuese. Një nga kriteret e verifikimit do të jetë dhe analiza e pasurisë së tyre, ku do të shihet nëse ajo justifikohet. Në këtë mënyrë, jo vetëm ata, por edhe familjarët e tyre…

Miliona abuzime, Ministrja Gjermeni shpenzime për spote e konferenca

Ministria e Zhvillimit Urban Eglantina Gjermeni ka kryer transanksione në vlerën e 517 mijë euro që rezultojnë të dyshimta. Sipas të dhënave të portalit Spending Data Albania, më datën 18 Dhjetor, ministrja Gjermeni, nëpërmjet agjencisë AKPT, i ka kaluar një kompanie të quajtur “Kube Studios” shumën e 11 milionë e 207 mijë lekëve. Ndërsa natën e Vitit të Ri, më 31 Dhjetor në thesar AKPT-ja…

Fondi i Bashkisë Sarandë 2.5 herë më i lartë se i Bashkisë së Tiranës

Megjithëse nuk kanë të krahasuar për nga numri i popullsisë dhe aktiviteti ekonomik, fondi limit i përdorur për tendera nga Bashkia Sarandë, në 2015, ka qenë më shumë se 2.5 herë më i madh se ai i Bashkisë Tiranë. Sipas të dhënave të “Open Data Albania”, nga 27 korriku deri më 7 dhjetor 2015, fondi limit i tenderave të Bashkisë Sarandë arriti në rreth 7…