Përpjekja e harruar e ringritjes së hekurudhës shqiptare

Shoqëria Aksionare e Hekurudhësh Shqiptare është kthyer në subjektin e raportit më të fundit nga Open Data. Funksionimi, xhiroja vjetore dhe shpenzimet e kësaj hekurudhe, edhe thuajse një vit pas inagurimit të stacionit të ri në Kashar, duket se nuk arrijnë efikasitet. Hekurudha Tiranë- Durrës, ose që prej vitit 2013 ajo Kashar – Durrës, është 38 km e gjatë dhe lidh dy qytetet më të…

Zbulohen pasuritë e kryetarëve të bashkive

Kryetarët e bashkive të Shqipërisë zotërojnë pasuri të shumta, duke u bërë pjesë e asaj shtrese të zyrtarëve që mund t’i quash të pasur. Sipas një analize të bërë nga portali “Open Data Albania”, bazuar mbi strukturën dhe vëllimin e aseteve të patundshme që zotërohen nga kryebashkiakët e zgjedhur për mandatin drejtues 2015- 2019, rezulton se 46 kryetarë bashkish zotërojnë në total 317 prona të…

Krerët e Bashkive “të krimbur”, 7 prona për person, vetëm 2 pa asnjë

Sipas një studimi të Open Data Albania, nga 61 kryebashkiakë të zgjedhur për mandat drejtues në vitet 2015–2019, 46 kanë bërë deklarime të plota nga viti i parë i marrjes së një mandati deri në vitin 2015. Për këta kryebashkiakë, për të cilët kemi deklarim fillestar dhe ndër vite, rezultojnë nën zotërim, së bashku me anëtarë të familjes, në total një numër prej 317 pronash…

Pasuritë për 61 kryebashkiakët, 46 prej tyre posedojnë 7 prona secili

Sipas një analize të detajuar të portalit Open Data Albania shumica e kryetarëve të bashkive në vend i përkasin shtresave më të pasura të zyrtarëve. Të dhënat e këtij studimi pohojnë se 46 nga 61 në total prej këtyre drejtuesish bashkish për mandatet 2015-2019 zotërojnë në total 317 prona të patundshme, përafërsisht 7 prona për secilin prej tyre. Nga këto 317 prona 141 rezultojnë të…

Përfundimi i kontratës – Qeveria drejt mbylljes së llogarive me Crown Agents, s’është paguar për të ardhurat

Pas mbylljes së kontratës me Crown Agents, Qeveria po bën pagesat për të likuiduar kompaninë. Sipas të dhënave nga Ministria e Financave, gjatë vitit 2015 janë paguar 3.2 milionë euro për dy raportet e kontrolleve të dorëzuar nga Crown Agents. Ndërkaq nuk janë bërë ende pagesat për kontributin në të ardhura, një pikë e kontratës që britanikët nuk e përmbushën. Burime nga dikasteri i Financave…

Pasuritë e patundhshme/Kryebashkiakët 2015-2019, vetëm dy të varfër

46 kryetarë bashkie nga 61 të tillë që u zgjodhën vitin e kaluar kanë nën zotërim së bashku me anëtarë të familjes në total një numër prej 317 prona të patundshme në pronësi, sipas një investigimi të kryer nga Open Data Albania. Mesatarja e pronave për çdo kryebashkiak është 7. Gati gjysma e këtyre pronave janë troje, toka bujqësore dhe zyra ndërsa pjesa tjetër janë…

Pasuritë, mesatarisht nga 7 prona për çdo kryetar bashkie

Duket se kryetarët e bashkive i përkasin shtresave më të pasura në hierarkinë e zyrtarëve publikë në Shqipëri. 46 kryetarë bashkish zotërojnë në total 317 prona të patundshme, me një mesatare prej 7 pronash për secilin prej tyre. Të dhënat vijnë përmes portalit Open Data Albania, e cila ka analizuar strukturën dhe vëllimin e aseteve të patundshme që zotërohen nga kryebashkiakët e zgjedhur për mandat…

Pasuritë e 61 kryebashkiakëve/ Secili mesatarisht me nga 7 prona

Duket se kryetarët e bashkive i përkasin shtresave më të pasura në hierarkinë e zyrtarëve publikë në Shqipëri. 46 kryetarë bashkish zotërojnë në total 317 prona të patundshme, me një mesatare prej 7 pronash për secilin prej tyre. Të dhënat vijnë përmes portalit Open Data Albania, e cila ka analizuar strukturën dhe vëllimin e aseteve të patundshme që zotërohen nga kryebashkiakët e zgjedhur për mandat…

Kryebashkiakët sheikët e Shqipërisë, dyqane, troje, pallate dhe para kesh në pronësi

Megjithëse kanë vetëm 1 vit në krye të institucioneve që drejtojnë, mbi 70 përqind e tyre rezultojnë me prona pasanikësh. Bëhet fjalë për kryebashkiakët e vendit tonë, të cilët zotërojnë mesatarisht 7 prona secili. Nga 61 kryebashkiakë të zgjedhur për mandat drejtues 2015 – 2019, Open Data Albania ka marrë në analizë 46 kryebashkiakë me deklarime të plota të pasurisë nga viti i parë i…

INVESTIGIMI/ Kryetarët e bashkive, nga 7 prona secili. Vetëm 2 janë të varfër

46 kryetarë bashkie nga 61 të tillë që u zgjodhën vitin e kaluar kanë nën zotërim së bashku me anëtarë të familjes në total një numër prej 317 prona të patundshme në pronësi, sipas një investigimi të kryer nga Open Data Albania (oda). Mesatarja e pronave për çdo kryebashkiak është 7. Gati gjysma e këtyre pronave janë troje, toka bujqësore dhe zyra ndërsa pjesa tjetër…