Deputetë përfitojnë para nga Kuvendi pas Gjyqit me Kuvendin

Duket e pazakontë, por ka ndodhur në Kuvendin e Shqipërisë. 7 deputetë kanë përfituar para nga institucioni i Kuvendit, pasi e kanë paditur Kuvendin për ndalesat në paga. Shtatë deputetë të Partisë Socialiste Arta Dade, Gramoz Ruci, Besnik Baraj, Shalsi, Fatmir Xhafaj dhe Erjon Brace kanë përfituar të ardhura nga një Vendim Gjyqësor ku ata kanë paditur institucionin e Kuvendit për ndalesa nga paga gjatë…

Pasuria, deputetët me më shumë të ardhura në Kuvend

Zbardhen pasuritë e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë. Open Data Albania referuar të dhënave nga deklarimi dhe kontrolli publik i pasurive ka renditur se cilët nga deputetët janë me të ardhurat më të larta, pra më të pasurit e Kuvendit. Deputetët janë subjekt i deklarimit dhe kontrollit publik të pasurive dhe konfliktit të interesit. Deputetët duhet të dorëzojë në fillim viti një Deklaratë ku bëhen…

RENDITJA/ Zbardhen pasuritë e deputetëve, ja cilët janë më të pasurit

Zbardhet pasuria e 140 deputetëve të Parlamentit të Shqipërisë dhe të ardhurat që ata kanë deklaruar si fitim gjatë një viti kalendarik. Sipas të dhënave të “Open Data Albania”, lista e pasanikëve të Kuvendit të Shqipërisë për vitin 2015 vazhdon të kryesohet nga deputeti i Shkodrës, Tom Doshi, i cili ka deklaruar rreth 130 milionë lekë si fitime. Ndërkohë që, sipas klasifikimit të kësaj organizate,…

Zbardhen pasuritë, PS kryeson në fitimet e deputetëve. Ja renditja

Deputetëve të maxhorancës, qëndrimi në pushtet rezulton se u sjell të ardhura të mëdha në buxhetet e tyre familjare. Kështu, në bazë të deklaratave të pasurisë që 140 deputetët e Parlamentit Shqiptar kanë deklaruar pranë ILDKP-së, rezulton që deputetët e Partisë Socialiste të kenë fituar vetëm gjatë vitit që lamë pas 598.169.771 lekë, shkruan “Panorama”. Të dhënat e publikuara nga “Open Data Albania” tregojnë se…

Deputetët me të ardhurat më të larta për 2015

Deputetët janë subjekte të deklarimit dhe kontrollit publik të pasurive që zotërojnë dhe çdo vit duhet të dorëzojnë një deklaratë të detajuar në lidhje me të ardhurat e përfituara për shtesat apo pakësimin e pasurisë që zotërojnë. E në bazë të këtyre deklaraimeve, Open Data Albania ka bërë një renditje të deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë që kanë përfituar më shumë të ardhura në vitin…

Zbardhen pasuritë/ Këta janë 3 deputetët me më shumë të ardhura në Kuvend

Zbardhen pasuritë e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë. Open Data Albania referuar të dhënave nga deklarimi dhe kontrolli publik i pasurive ka renditur se cilët nga deputetët janë me të ardhurat më të larta, pra më të pasurit e Kuvendit. Deputetët janë subjekt i deklarimit dhe kontrollit publik të pasurive dhe konfliktit të interesit. Deputetët duhet të dorëzojë në fillim viti një Deklaratë ku bëhen…

Ja cili deputet fiton më shumë. Renditja sipas llojit të të ardhurave për 2015

Ashtu siç kishte paralajmëruar, Open Data Albania ka publikuar sot të dhënat në lidhje me të ardhurat e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë për vitin 2015. Në hulumtimin e ODA është bërë renditja dhe kategorizimi sipas burimit të të ardhurave, e në fund për totalin e të ardhurave të krijuara në vitin 2015.  Nga të dhënat rezulton se ligjvënësi më i paguar rezulton të jetë Anastas…

LISTA/ Sa miliona marrin deputetët, renditja e më të paguarve, shpërblimet dhe gjyqet e fituara

Open Data Albania sapo ka publikuar renditjen e pasurive të deputetëve, sipas deklarimit zyrtar të të ardhurave. Ja disa nga gjetjet kryesore: Deputeti më i paguar për punë si deputet dhe të tjera angazhime profesionale, gjatë vitit 2015 rezulton zoti Anastas Angjeli, i cili ka të ardhura nga Kuvendi në vlerën 2.6 milionë lekë, dhe të ardhura nga mësimdhënie në universitete jo publike rreth 2.9…

PARA DHE PUSHTET/ Ja cili deputet fiton më shumë

Ashtu siç kishte paralajmëruar, Open Data Albania ka publikuar sot të dhënat në lidhje me të ardhurat e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë për vitin 2015. Në hulumtimin e ODA është bërë renditja dhe kategorizimi sipas burimit të të ardhurave, e në fund për totalin e të ardhurave të krijuara në vitin 2015. Nga të dhënat rezulton se ligjvënësi më i paguar rezulton të jetë…

PARA DHE PUSHTET/ Ja cili deputet fiton më shumë. Renditja sipas llojit të të ardhurave për 2015

TIRANE- Ashtu siç kishte paralajmëruar, Open Data Albania ka publikuar sot të dhënat në lidhje me të ardhurat e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë për vitin 2015. Në hulumtimin e ODA është bërë renditja dhe kategorizimi sipas burimit të të ardhurave, e në fund për totalin e të ardhurave të krijuara në vitin 2015.  Nga të dhënat rezulton se ligjvënësi më i paguar rezulton të…

Renditja sipas llojit të të ardhurave për 2015/ Ja deputeti i Kuvendit të Shqipërisë që fiton më shumë

Open Data Albania ka publikuar ditën e sotme të dhënat në lidhje me të ardhurat e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë për vitin 2015. Ashtu sicc kohë më parë kishte paralajmëruar, në hulumtimin e ODA është realizuar renditja dhe kategorizimi sipas burimit të të ardhurave, e në fund për totalin e të ardhurave të krijuara në vitin 2015. Referuar të dhënave të ODA, deputeti socialist…

Sa miliona marrin deputetët, renditja e më të paguarve, shpërblimet dhe gjyqet e fituara

Open Data Albania sapo ka publikuar renditjen e pasurive të deputetëve, sipas deklarimit zyrtar të të ardhurave. Ja disa nga gjetjet kryesore:      Deputeti më i paguar për punë si deputet dhe të tjera angazhime profesionale, gjatë vitit 2015 rezulton zoti Anastas Angjeli, i cili ka të ardhura nga Kuvendi në vlerën 2.6 milionë lekë, dhe të ardhura nga mësimdhënie në universitete jo publike…

Dalin të dhënat, ja deputeti shqiptar që fiton më shumë para

Open Data Albania ka publikuar ditën e sotme të dhënat në lidhje me të ardhurat e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë për vitin 2015. Ashtu sicc kohë më parë kishte paralajmëruar, në hulumtimin e ODA është realizuar renditja dhe kategorizimi sipas burimit të të ardhurave, e në fund për totalin e të ardhurave të krijuara në vitin 2015. Referuar të dhënave të ODA, deputeti socialist…

Lejet mjedisore për grumbullim, depozitim dhe riciklim 1 janar 2012- 30 prill 2014

Open Data Albania ka hulumtuar mbi lejet mjedisore të miratuara nga Ministria e Mjedisit për aktivitete si grumbullim vajrash, hidrokarburesh, plastike, skrapi, inertesh, automjetesh, baterish, mbetje urbane, mbetje spitalore si dhe riciklimin e eksportin e disa prej tyre. 172 leje janë miratuar në total për këtë kategori në periudhën 2012 – prill, 2014, ku vendin kryesor e zë viti 2013, me 105 leje të miratuara,…

Si gënjeu Saimir Tahiri për tenderin e uniformave të policisë

Saimir Tahiri u detyrua të gënjejë publikisht mbrëmjen e të mërkurës, pasi doli lajmi për abuzimet me tenderin e uniformave. Abcnews publikoi disa të dhëna kompromentuese për tenderin me vlerë 1 miliard lekë. Veshjet që u prodhuan për efektivët e policisë ishin me cilësi të dobët. Hetimet nxorrën në dritë edhe gënjeshtrat e Ministrit të Brendshëm që fliste për uniforma të prodhuara në Turqi, kur…