Regjistri i Magjistratëve, Shtohen Profile të reja Prokuror dhe Gjyqtar AksesInfoDrejtesi

Në periudhën Dhjetor – Janar 2021 janë shtuar në Regjistrin e Magjistratëve , databazë publike krijuar nga AIS pasaporta profil për 17 Gjyqtar dhe Prokurorë (Magjistratë) që kanë kaluar Vettingun në muajt apo javët e fundit.  Në çdo Profil Pasaportë të krijuar ka informacion CV, vetë deklarimet publike, kualifikimet, kërkimet shkencore, promovimet në detyrë, masat disiplinore, deklarim të aseteve pasurore për secilin individ Gjyqtar dhe…

Kursori.org platformë e-Learning, në karantinë duke u fuqizuar për një treg pune të mirëpaguar dhe në distancë

Databaza jonë më e dobishme në kohë karantine Kursori.org. ODK dhe AIS kanë aplikuar dy vitet e fundit një platformë e-Learning për aftësim të të rinjve me digjital skill-s, program që bën të mundur trajnim aftësim për një treg inovativ në teknologji informacioni. Databaza është krijuar për të ndihmuar student në Kosovë dhe nxënës të shkollave të mesme në Kurbin e Lezhë Shqipëri, për tu aftësuar…

Transaksione Thesari, si dhe sa po paguhen faturat nga Institucionet buxhetore

Përmes Transaksione Thesari, çdo pagesë e bërë nga Institucionet Buxhetore pagesa të rregullta apo pagesa të emergjencës. Transaksione Thesari është një data bazë e mirë strukturuar me të dhëna për çdo pagesë nga institucionet buxhetore. Katalogu i të dhënave ka informacion për çdo transaksion nga 2012 e në vijimësi dhe përmes makinës dhe filtrave të komunikimit aksesohet informacion për pagesa sipas institucioneve, sipas kategorisë së shpenzimeve,…

Çfarë po prokuron Shëndetësia, blerje të vogla për sigurinë e mjekëve rajonal

Çfarë blerjesh me negocim për emergjencat, apo blerje të zakonshme po bëjnë institucionet tona të Shëndetësisë. Ne kemi një historik me të gjitha blerjet dhe investimet e sektorit publik të shëndetësisë. Dy javët e fundit janë shënuar edhe disa blerje për përforcim të mbrojtjes higjenike për godinat shëndetësore. Link Tendera Shëndetësi http://openprocurement.al/sq/health/index Të tjera Prokurime Transparente për institucionet si vijon po përditësohen me të dhëna dhe dokumente të aksesueshme…

Super tendera në kohë epidemie, Qeveria Shqiptare 9.4 miliard Lekë(rreth 76.42 Milion Euro) për Rindërtim Tërmet Nëntor 2019

Tender dhe Prokurime në kohë epidemish, Qeveria Shqiptare nuk ka ndërprerë procedurat e zakonshme të prokurimit. Programi i Rindërtimit sapo ka filluar me tenderime në muajin Mars. Open Procurement Albania publikon Prokurimet me vlerë fond limit total 9.4 miliard lekë (pa TVSH) për Shtëpi dhe Shkolla të dëmtuara nga Tërmeti. Qeveria përzgjedh “procedurë të kufizuar” duke shmangur konkurrimin  ofertimin e Hapur. Bazuar në Ligjin 9643 dhe 34 të VKM…

Open Corporates Albania, Të dhëna për Bizneset në vend, rritet audience e databazës

Faqja në gjuhën shqipe Open Corporates Albania arrin një numër rekord të klikimeve për web faqe gjuhën shqipe me informacion karakter Ekonomi. Mbi 20 mijë përdorues unik çdo muaj, dhe me 40 % më shumë se një vit më parë, Open Corporates Albania ka rezultuar e pëlqyeshme për informacionin e saj mbi Shoqëri Biznesi që janë Kontraktore të Institucioneve Publike. Në Janar 2020 faqja arriti…

Projekti Ynë për Fuqizim e të Rinjve ne Thech Indystry, BootCamp me nxënësit e kursori.al

Fuqizim i të rinjve përmes trajnimeve online dhe mundësive për tu punësuar në tregun Tech-Industry. Ky është imapkti i projektit të zbatuar nga dy organizata në Kosovë dhe Shqipëri ODK dhe AIS. Projekti bëri të mundur që nxënës të shkollave rurale në Kurbin dhe Lezhë të trajnohen dhe mentorohen në tre nivele aftësimi përmes platformës Kursori.al.  30 nxënës nga më të mirët tashmë të certifikuar…

Open Data nxit gazetarinë investigative, fakte për mashtrime përmes tenderave

1 në 3 tender pa garë të ndershme, Të dhëna të hapura nxisin gazetarinë investigative denoncojnë korrupsion me para tw taksapaguesve Në datën 7 janar emisioni investigative TopStory nw Top Channell denoncoi[1] forma të mashtrimit përmes tenderimeve prokurimeve publike. Në program u sollën fakte tronditëse pwr një në çdo tre tendera pa garë të ndershme.  300 milion euro, para të taksapaguesve rezultojnë çdo vit të…

Shqipëria 1 Euro, Në 2019 Qeveria dha tetë prona shtetërore për 916 vende të reja pune

Qeveria Shqiptare ka nënshkruar në vitin 2019 tetë kontrata për Subjekte Ekonomike që kanë fituar të drejta reale mbi prona shtetërore kundrejt çmimit simbolik 1 Euro. Programi Shqipëria 1 Euro synon ti japë punëdhënësve potencial prona shtetetërore në përdorim me qëllim rritje të investimeve private dhe numrit të të punësuarve. Në vitin 2019 nga ky program kanë përfituar gjashtë biznese dhe një organizatë jofitimprurëse. Mes…

Akses Info Drejtësi, mbi integritetin dhe promovimin e individëve të sistemit të drejtësisë

Të dhëna dhe dokumenta për Sistemin e Drejtësisë pas Reformës. Akses i shtuar në informacion për institucione të reja të drejtësisë dhe individ që promovohen në sistem. Databaza e re Akses Info Drejtësi synon të rrisë integritetin e proceseve dhe institucioneve përmes një miniere të dhënash dhe informacioni në dispozicion të publikut dhe gazetarëve. Të gjitha Ligjet, Vendimet, Aktet, Strategjitë, Raportet dhe Konkluzionet e Monitorimit…

Open Contracting për Tendera të Autoritetit Shqiptar të Rrugëve transparencë dhe vlerësim i riskut për abuzim

Tendera dhe Kontraktime të Autoritetit Shqiptar Rrugor janë tashmë të aksesueshme në standardin e Open Contracting. Pas tenderimeve për Bashkitë, Bizneseve me Zotërim Publik, Shëndetësisë, Fondit Shqiptar të Rrugëve dhe Agjencisë së Blerjeve të Përqendruara, organizata jofitimprurëse AIS po bën transparente edhe etapa të tenderimit dhe kontraktimit për këtë autoritetet të rëndësishëm kontraktor në vend. ARSH është një institucion qendror planifikues i kontratave për infrastrukturë…