Rezultati Zgjedhor Parti të Reja që nuk kanë plotësuar pragun zgjedhor prej 1%, Procesi 25 Prill 2021

Open Data Albania po rendit rezultatin sipas votave dhe përqindjes për parti të vogla që morën pjesë në garën zgjedhore të 25 Prillit. Në këtë renditje po konsiderohen parti të reja dhe vogla të cilat nuk arritën të marrin numrin e votave që përbën një përqind të votave të vlefshme. Ky prag ishte kusht që një subjekt të kualifikohet për Parti Parlamentare. Marrja e votave…

Pavlefshmëria e Votës sipas Qarqeve Zgjedhje 25 Prill 2021

Open Data Albania po hulumton mbi Pavlefshmërinë e Votës në Qarqe në procesin Zgjedhor të 25 Prillit duke evidentuar qarqet më problematike. Në këtë Proces Zgjedhor në rang kombëtar të pavlefshme rezultuan 83 028 vota ose 5% e totalit të votave. Ky është treguesi më i lartë i pavlefshmërisë që kemi shënuar në procese zgjedhore për pushtetin lokal apo të përgjithshme. Mund të shikoni artikullin…