Ekspertet e Open Data Albania, nje projekt i financuar nga fondacioni Sorros qe ka per qellim rritjen e transparences me te dhenat publike, kane prezantuar faqen zyrtare online, ne te cilen hidhen te dhena ne kohe reale per nje sere fushash.

Ata kane sqaruar edhe rruget se si qytetaret mund te kene akses ne te dhenat qe publikon ky projekt, te cilat mbulojne kryesisht treguesit ekonomik, ato te fushes se drejtesise dhe ceshtjeve te tjera sociale.

Open Data eshte nje projekt te cilin fondacioni Sorros e ka promovuar ne disa vende ne zhvillim.