Lëvizja Socialiste për Integrim po dobësohet nga dita në ditë. Shkërmoqja e saj ka nisur që në bazë me largimin e këshilltarëve për të vijuar më tej në qendër me braktisjen e deputetëve.
Kujtojmë se prej disa muajsh LSI po përballet me largimet e këshilltarëve bashkiakë në rrethe dhe në këto rrethana, duket se kryetarja e  LSI –së Monika Kryemadhi e ka situatën jashtë kontrollit.
Pas braktisjes nga këshilltarët Kryemadhi është përballur me kundërshtimin dhe braktisjen e deputetëve të LSI -së.
Janë tre deputetë, të cilët nuk u janë bindur urdhërave të Monika Kryemadhit për mosbindjen civile, apo për bllokimin me dhumë të seancave parlamentare.
Ndërmjet këtyre deputetëve, (Edmond Haxhinasto dhe Edmond Panaritit) bën pjesë edhe Nasip Naço, i cili nuk ka firmosur kërkesën për dënimin e Kryeministrit Edi Rama për shkak të fjalorit.
Në seancën plenare, ku u tentua që të bllokohej foltorja, deputeti Naço është parë në rolin e spektatorit në fund të sallës, duke mos iu bashkangjitur Kryemadhit, e cila kishte bashkë me kolegë të tjerë të opozitës kishin uzurpuar foltoren e Kuvendit.
Nasip Naço që nga viti 2003 e deri më sot ka mbajtur poste të ndryshme shtetërorë duke filluar që nga detyra e prokurorit, udhëheqja e Prokurorisë së Durrësit, e më pas në politikë, si Ministër i Drejtësisë e anëtar i KLD –së, si  dhe tashmë deputet nën siglën e LSI –së.
Naço ka qenë pjesë e Qeverisë jo vetëm nën udhëheqjen e Edi Ramës, por edhe nën udhëheqje e Sali Berishës.
Naço ka qenë pjesë e “Qeverisë Berisha” ku ka drejtuar Ministrinë e Ekonomisë në kohën kur prokuroria ka hetuar disa tendera për sasira qindra-miojëra tonë naftë bruto.
Bëmat e Nasipit nuk janë të pakta.
Në kohën që kanë Ministër Drejtësia dhe njëherësh anëtar i KLD –s, Naço ka qenë i ashpër me gjyqtarët dhe prokurorët që kanë fshehur pasuritë.
Po sa rëndon kuleta e deputetit Naço?
CNA.al sjell të detajuar pasurinë e Naços që nga viti 2003 e deri më në vitin 2017.
Ndryshimet më të mëdha në pasurinë e ish-Ministrit të Drejtësisë Nasip Naço, sipas të dhënë të Open Spending Albania,vërehen në vitet 2012 dhe 2014.
Në  vitin 2012, Naço ka deklaruar se zotëronte një shtëpi, dhe gjendja e llogarive të tij bankare ishte 4 milionë lekë dhe 500 euro, si dhe 3 298 200 lekë kredi e pashlyer . Ndërsa në vitin 2014, Naço ka deklaruar se të ardhurat e tij janë 3 073 178 lekë dhe 200 euro. Ai ka shtuar në pronësi një makinë me vlerë 7 mijë euro. Gjendja e llogarive të tij bankare është rritur në 3 445 496 lekë.
Po, në vitin 2014 ministri i Drejtësisë dhe njëkohësisht anëtar i KLD-së, Nasip Naço, ka deklaruar një shtëpi banimi plus shtesë me sipërfaqe 170 metër katrorë në zonën e Bllokut në Tiranë. Të ardhurat nga paga si ministër kanë qenë 2.1 milionë lekë .
Viti 2003
Bashkëshortët, pronar të një shtëpie banimi në Tiranë me sip. 80 m2, 5 300 000 lekë, blerë me kredi bankare, sipas deklaratës vitit 2003.
Pronar me 100% i shtëpi banimi dhe shtesë, me blerje, me sip. 170 m2, në vlerën 6 500 000 lekë, pjesë e regjimit martesor, sipas deklaratës vitit 2009.
Vajza, Betina Naço, së bashku me bashkëshortin deklarojnë në vitin 2017 se zotërojnë dy pasuri të llojit arë me sip. 811 m2 dhe 1255 m2 dhe një pasuri të llojit truall me sip. 1800 m2, blerë sipas kontratës së datës 20.11.2015 dhe rregjistruar pranë ZVRPP Durrës, 16 842 900 lekë.
Gjendje para cash, viti 2003, 5 000 000 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, blerë veturë tip Hyundai në vitin 1993, 300 000 lekë, deklaruar në vitin 2006.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, blerë në vitin 2007 veturë tip Benz, 500 000 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, shitur në vitin 2007 veturë tip Hyundai, 250 000 lekë.
Bashkëshortja, deklaron në vitin 2015, veturë tip Benz, 7 000 euro.
Kredi bankare në bankë të nivelit të dytë, marrë për blerje banese në vitin 1999, me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet.
Viti 2004
Të ardhura nga paga pranë Prokurorisë së Përgjithshme, 1 600 000 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga paga pranë Drejtorisë Rajonale të Punësimit Tiranë, 200 100 lekë.
Gjendje para cash, shtuar me 500 000 lekë.
Viti 2005
Të ardhura nga paga pranë Prokurorisë së Përgjithshme, 1 600 000 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga paga pranë Drejtorisë Rajonale të Punësimit Tiranë, 200 100 lekë.
Gjendje para cash, shtuar me 500 000 lekë.
Viti 2006
Të ardhura nga paga pranë Prokurorisë së Rrethit Durrës, 1 343 098 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga paga pranë Drejtorisë Rajonale të Punësimit Tiranë, 348 000 lekë.
Gjendje para cash, pakësuar me 2 350 000 lekë, kaluar në depozitë bankare.
Gjendje para cash, shtuar me 300 000 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, blerë veturë tip Hyundai në vitin 1993, 300 000 lekë, deklaruar në vitin 2006.
Përshkrim shpenzimi
Shlyer në vitin 2006 -281 713 lekë për kredi bankare në bankë të nivelit të dytë, marrë për blerje banese në vitin 1999, me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 3 918 424 lekë.
Viti 2007
Të ardhura nga paga pranë Prokurorisë së Rrethit Durrës, 1 466 676 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga paga pranë Drejtorisë Rajonale të Punësimit Tiranë, 348 000 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga shitje veturë tip Hyundai, 250 000 lekë.
Gjendje para cash, 3 800 000 lekë.
Gjendje llogari dhe depozita bankare në total, 2 700 000 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, gjendje llogari banakre 3 300 euro, pakësuar me 1 700 euro.
Shlyer në vitin 2007 -235 092 lekë për kredi bankare në bankë të nivelit të dytë, marrë për blerje banese në vitin 1999, me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 3 748 697 lekë./
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, blerë veturë tip Benz, 500 000 lekë.
Viti 2008
Të ardhura nga paga pranë Prokurorisë së Rrethit Durrës deri më 01.07.2008, 317 636 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga paga pranë Drejtorisë Rajonale të Punësimit Tiranë, 174 000 lekë.
Gjendje para cash, 3 800 000 lekë.
Gjendje llogari bankare, 1 000 000 lekë.
Gjendje llogari bankare, 3 605 dollar.
Bashkëshortja, gjendje llogari bankare, 600 euro.
Shlyer në vitin 2008 -138 448 lekë për kredi bankare në bankë të nivelit të dytë, marrë për blerje banese në vitin 1999, me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 3 610 249 lekë.
Viti 2009
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga paga pranë Drejtorisë Rajonale të Punësimit Tiranë, 116 000 lekë.
LEXO EDHE:  Zbulohet deputeti pabuks i Lulzim Bashës
Gjendje depozitë bankare, 300 000 lekë.
Bashkëshortja, depozitë në bankë të nivelit të dytë në vlerën 500 euro. Gjendja e parave cash, 3 000 000 lekë.
Kredi bankare në bankë të nivelit të dytë, marrë për blerje banese në vitin 1999, me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet, detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 3 450 000 lekë.
Viti 2010
Të ardhura nga paga si deputet, 2 841 400 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga paga pranë Drejtorisë Rajonale të Punësimit Tiranë, 500 000 lekë.
Gjendje depozitë bankare, 800 000 lekë.
Gjendje depozitë bankare, 300 000 lekë.
Bashkëshortja, depozitë në bankë të nivelit të dytë në vlerën 500 euro.
Bashkëshortja, gjendje llogari bankare, 500 000 lekë.
Shlyer në vitin 2010 -276 000 lekë për kredi bankare në bankë të nivelit të dytë, marrë për blerje banese në vitin 1999, me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 3 864 000 lekë.
Viti 2011
Të ardhura nga paga si deputet dhe si ministër, 1 943 867 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naço, të ardhura nga paga pranë Drejtorisë Rajonale të Punësimit Tiranë, 600 000 lekë.
Gjendje depozitë bankare, 2 400 000 lekë.
Gjendje depozitë bankare, 300 000 lekë.
Bashkëshortja, depozitë në bankë të nivelit të dytë në vlerën 500 euro.
Gjendje depozitë bankare, shtuar me 1 400 000 lekë.
Gjendje para cash, pakësuar me 1 000 000 lekë.
Shlyer në vitin 2011 -276 000 lekë për kredi bankare në bankë të nivelit të dytë, marrë për blerje banese në vitin 1999, me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 3 582 600 lekë.
Viti 2012
Paga si Ministër dhe N Kryetar i Kuvendit 1 754 903 lekë.
Bashkëshortja pagë si specialiste pranë Drejtorisë rajonale të punësimit 589 600 lekë
Të ardhura nga Shitje automjeti tip Benz A Klas në vlerën 5 000 euro.
Bashkëshortët deklarojnë pakësime të depozitave bankare për shpenzime të deklaruara
Detyrime të paguara në vlerën -3 044 400 lekë për kredi për apartament banimi me principal 5 000 000 lekë.
Blerje automjeti tip Benz B Klas në vlerën -7 000 euro.
Viti 2013
Paga si Ministër i Drejtësisë dhe Nënkryetar i Kuvendit 2 312 013 lekë.
Bashkëshortja zonja Theodhora Naço paga bruto si përgjegjëse e sektorit të shërbimeve të brendshme në Drejtorinë Rajonale të Shërbimi Kombëtar i Punësimit 761 128 lekë.
Përshkrim shpenzimi
Detyrime të paguara në vlerën -3 324 800 lekë për kredi për apartament banimi me principal 5 000 000 lekë.
Viti 2014
Të ardhura nga paga si ministër, 2 107 050 lekë.
Të ardhura nga pjesëmarrja në Këshillin Kombëtar të Territorit, 80 000 lekë.
Të ardhura nga pjesëmarrja si anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, 125 000 lekë.
Bashkëshortja, të ardhura nga paga si përgjegjëse sektori në Drejtorinë Rajonale të SHKP-së, Tiranë, 761 128 lekë.
Vajza Betina Naço, të ardhura nga aktiviteti privat, agjencia e udhëtimeve “Belize Travel & Tours”, 200 euro.
Pronar me 100 % i një shtëpie me sip. 170 m2 në Rr. “Sami Frashëri”, Tiranë, me vlerë 6 500 000 lekë.
Pronar me 100 % i një automjeti me vlerë 7 000 euro,
Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, shtuar me 429 073 lekë.
Gjendja e parave cash, pakësuar me 500 000 lekë.
Gjendja e llogarisë depozitë në një bankë të nivelit të dytë, 2 716 423 lekë.
Gjendja e llogarisë depozitë në një bankë të nivelit të dytë, 300 000 lekë.
Kredi në një bankë të nivelit të dytë, vlera e detyrimit financiar të pashlyer – 2 728 848 lekë, principali 5 000 000 lekë, afati 25 vjet, norma e interesit 3 %.
Bashkëshortja, gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 500 euro.
Viti 2015
Të ardhura nga paga si Ministër, 1 751 572 lekë.
Të ardhura nga pjesëmarrja në Këshillin Kombëtar të Territorit, 60 000 lekë.
Të ardhura nga pjesëmarrja si anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, 80 000 lekë.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga paga pranë Drejtorisë Rajonale të SHKP Tiranë, 634 273 lekë.
Gjendje depozitë bankare, 287 000 lekë.
Gjendje depozitë bankare, 1 013 380 lekë.
Gjendje depozitë bankare, 300 000 lekë.
Bashkëshortja, depozitë në bankë të nivelit të dytë në vlerën 500 euro.
Bashkëshortja, deklaron në vitin 2015, veturë tip Benz, 7 000 euro.
Vjaza, Betina Naco, deklaron në vitin 2015 se ka mbyllur aktivitet privat, agjensi udhëtimesh.
Përshkrim shpenzimi
Shlyer ndër vite -3 847 212 lekë për kredi bankare në bankë të nivelit të dytë, marrë për blerje banese në vitin 1999, me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet. Detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 2 491 388 lekë.
Viti 2017
Të ardhura nga paga, 87 380 lekë në muaj.
Të ardhura nga pagesa kalimtare si Ministër Drejtësie, 844 673 lekë, për vitin 2016.
Të ardhura nga paga si administrator i shoqërisë Naco&Franko-Partners për periudhën Janar- Gusht 2017, bruto 1 079 727 lekë, neto 875 217 lekë.
Të ardhura nga paga si deputet shtator 2017, 156 770 lekë.
Të ardhura nga shitje kuotave 51% të kompanisë Naco&Franko-Partners, 51 000 lekë, shitur bashkëshortes Znj. Theodhora Naco. Pjesa e mbetur e kuotave prej 49% zotërohet nga djali, Franko Naco.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga shitja e veturës tip Benz më 20.07.2017, 7 000 euro.
Bashkëshortja, Znj. Theodhora Naco, të ardhura nga paga pranë Naco&Franko-Partners për periudhën Janar- Shtator 2017, bruto 663 405 lekë, neto 530 441 lekë.
Djali, Franko Naco, të ardhura nga paga pranë Naco&Franko-Partners për periudhën Shkurt- Shtator 2017, bruto 766 500 lekë, neto 612 769 lekë.
Vajza, Betina Naco, të ardhura nga paga pranë Agjensisë së Sigurimit të Depozitave, 74 687 lekë në muaj.
Vajza, Betina Naco, të ardhura nga leje lindje për periudhën 26.10.2016-17.09.2017, 290 000 lekë.
Gjendje depozitë bankare, 773 196 lekë.
Gjendje depozitë bankare, 17 657 euro.
Gjendje depozitë bankare, 772 paund.
Gjendje depozitë bankare, 904 700 lekë.
Gjendje para cash, 0 lekë.
Kredi bankare në bankë të nivelit të dytë, marrë për blerje banese në vitin 1999, me principal 5 000 000 lekë, interes 3% dhe afat shlyerje 25 vjet, detyrimi i mbetur më 31 dhjetor është 1 797 892 lekë.
Bashkëshortja, depozitë në bankë të nivelit të dytë në vlerën 500 euro.
Djali, Franko Naço, gjendje depozitë bankare, 400 000 lekë.
Vajza, Betina Naço, së bashku me bashkëshortin deklarojnë në vitin 2017 se zotërojnë dy pasuri të llojit arë me sip. 811 m2 dhe 1255 m2 dhe një pasuri të llojit truall me sip. 1800 m2, blerë sipas kontratës së datës 20.11.2015 dhe rregjistruar pranë ZVRPP Durrës, 16 842 900 lekë./CNA.al