Çmimi i energjisë elektrike për bizneset, i diferencuar në bazë të nivelit të tensionit

Çmimi i energjisë elektrike për bizneset po hulumtohet nga Open Data Albania, i cili do të jetë i diferencuar në bazë të nivelit të tensionit ku janë lidhur dhe jo duke u bazuar tek konsumi. Për bizneset që furnizohen me 35 kV, çmimi është i unifikuar për çdo kategori biznesi. Kështu, duke filluar nga 1 Janar 2015, këto biznese do të paguajnë 12% më shumë…

Studimi: Borxhi publik rekord, 3600 dollarë për frymë

Rritja e ndjeshme e huasë publike në 2014 ka bërë që borxhi për frymë për shqiptarët në vitin që sapo nisi të arrijë shifrën rekord prej 363 750 lekësh, afërsisht 3.600 dollarë. E thënë ndryshe, një familje mesatare me 4 persona në vitin 2015 do të mbartë 1.455.000 lekë (afërisht 15 mijë dollarë). Të dhënat vijnë nga “Open Data Albania”, e cila ka analizuar treguesit…

Rekord për borxhin publik me 3600 USD për çdo shtetas në Shqipëri

“Open Data Albania” që mbështetet në të dhënat e ministrisë së Financave dhe Institutit të Statistikës (INSTAT), qartëson se në llogaritjen e borxhit për frymë ndikojnë dy parametra, stoku i borxhit dhe popullsia. “Open Data Albania” raporton borxhi publik në Shqipëri ka arritur kuotën rekord për frymë me 3600 dollarë amerikanë. Një projekt analitik për zhvillime dhe fusha të ndryshme “Open Data Albania” thotë se të…

Borxhi Rama, familjet shqiptare, borxh 48 % më shumë se 2014

Këtë vit shqiptarët do të kenë më shumë borxh. Borxhi për frymë i çdo shqiptari është rritur nga 2010 deri në 2015 me 48%. Sipas një studimi më të fundit të publikuar nga Open Data Albania e cila ka analizuar borxhin publik, rritja drastike e huasë publike në 2014 ka bërë që borxhi për frymë për shqiptarët të kapë një rekord prej afërsisht 3600 dollarë.…

Cmimet e energjise per bizneset do te aplikohen ne baze te nivelit te tensionit

Çmimi i energjisë për industrinë, tregtinë e shërbimet, bujqësinë etj, të cilat furnizohen me linjat e tensionit të mesëm 35 kV, nga 10,2 lek/kWh është rritur në 11,4 lek/kWh. Por sipas Open Data Albania, cmimi i energjisë elektrike për biznesin do të aplikohet në bazë të tensionit. Çmimi i energjisë elektrike për bizneset po hulumtohet nga Open Data Albania, i cili do të jetë i diferencuar…

Çmimet e energjisë për bizneset/ Tarifat e reja që do të aplikohen në bazë të nivelit të tensionit

Open Data Albania po hulumton mbi çmimin e energjisë elektrike për konsumator biznesin. Çmimi i energjisë elektrike përcaktohet me vendim të Entit Rregullator të Energjisë. Çmimet e energjisë elektrike për biznesin janë të diferencuara në bazë të nivelit të tensionit ku janë lidhur dhe jo në bazë të konsumit. Bazuar në nivelin e tensionit dallohen tre grupe të mëdha: konsumatorë biznesi që furnizohen me 35…