Parties spent 1 million USD for lobbying

A series of facts reveal that the Democratic Party, the Socialist Party and the Socialist Movement for Integration have spent more than 1 million USD for lobbing at the United States of America in the period of 2009-2010. Based on the investigations of two American NGOs, the “Open Data Albania” project published the data for the cost and the cases in which it has been…

‘Open Data’ publikon hulumtimin, skandalet e kontratave

SKANDALI Kontratat marramendëse të qeverisë, për imazhin me lobistët amerikanë “Open Data” publikon hulumtimin, skandalet e kontratave u publikuan kohë më parë nga “Shqip” Hulumtimi i kryer nga “Open Data Albania” mbi lobimet e qeverisë dhe partive politike me firmat përtej Atlantikut, në SHBA, rikonfirmon faktet e hedhura më parë nga gazeta “Shqip”. Studimi i “Open Data Albania” bazohet në të dhënat e ofruara nga…

Partitë, 1 milion USD për lobim (Video)

Për herë të parë zbulohen një sërë faktesh, se ku i kanë shpenzuar më shumë se 1 milion dollarë për lobim, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës gjatë periudhës 2009-2010, Partia Demokratike, Partia Socialiste, Lëvizja Socialiste për Integrim dhe Qeveria. Bazuar në rezultatet e investigimit të dy organizatave jo qeveritare në SHBA, projekti “Open Data Albania”  publikoi të dhënat e zgjeruara për pagesat, datat, vlerën…

Lajm i mirë dhe lajm i keq për ekonominë

Me nivelin e borxhit publik të lartë dhe presioneve të financimit, shumica e vendeve në rajon duhet të adoptojnë programe të gjera konsolidimi fiskal, për të ndryshuar dinamikën negative të borxhit dhe për të shmangur problemin e financimit në të ardhmen Nuk kishte ndodhur ndonjëherë, por është e vërtetë: Për herë të parë në 15 vitet e fundit institucioni i Bretton Woods emeton një raport…

Qeveria dhe partitë, 1 milion dollarë për lobim në Amerikë

Për herë të parë zbulohen një sërë faktesh, se ku i kanë shpenzuar më shumë se 1 milion dollarë për lobim, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës gjatë periudhës 2009-2010, Partia Demokratike, Partia Socialiste, Lëvizja Socialiste për Integrim dhe Qeveria. Bazuar në rezultatet e investigimit të dy organizatave jo qeveritare në SHBA, projekti “Open Data Albania”  publikoi të dhënat e zgjeruara për pagesat, datat, vlerën…

Lobim në SHBA, partitë shqiptare shpenzuan 1 mln USD

Në një hulumtim bazuar në rezultate të investigimit të dy organizmave të rëndësishëm të shoqërisë civile që veprojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ProPublika dhe Sunlight Foundation që kanë investiguar mbi pagesa të lobuesve të huaj në SHBA, Open Data Albania ka publikuar shifrat, emrat dhe të dhënat e këtyre lobingjeve. Sipas këtij investigimi rezulton se në vitet 2009-2010 edhe partitë kryesore shqiptare kanë…

Per Z. Totozani : Femije qe vriten apo LGBT?

Humben jeten 2 persona, nje vajze 17 vjecare dhe nje i moshuar 70 vjecar. Si per ironi te fatit  2 kategorite me te pa fuqishme dhe me te pambrojtura ne vend. Nje e mitur dhe nje i moshuar. Ajo qe u ndodhi atyre 2 individeve, asaj familjeje, eshte nje realitet me i gjere se aq. Eshte nje realitet qe shoqeron qindra, ndoshta dhe mijera familje…

Partitë, 1 milion USD për lobim

Për herë të parë zbulohen një sërë faktesh, se ku i kanë shpenzuar më shumë se 1 milion dollarë për lobim, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës gjatë periudhës 2009-2010, Partia Demokratike, Partia Socialiste, Lëvizja Socialiste për Integrim dhe Qeveria. Bazuar në rezultatet e investigimit të dy organizatave jo qeveritare në SHBA, projekti “Open Data Albania” publikoi të dhënat e zgjeruara për pagesat, datat, vlerën…

Pensionet, qeveria keqkopjon programin e PS

Pasi e refuzoi, madje edhe ironizoi programin socialist, qeveria u gdhi një mëngjes me këmbë në tokë. Vendosi më në fund të kopjojë një pjesë të reformave të parashikuara në këtë program. “Rilindësit” nuk janë më demonë dhe bllokmenë, por reformatorë dhe novatorë. Të paktën nga ato që ka raportuar shtypi për diskutimin e fundit të ministrit Bode, qeveria ka vendosur të kopjojë programin socialist…

Pagesa për lobim ne SHBA. Parti Politike Shqiptare 2009 – 2010

Open Data Albania ka kryer një hulumtim bazuar në rezultate të investigimit të dy organizmave të rëndësishëm të shoqërisë civile që veprojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. ProPublica dhe Sunlight Foundation kanë investiguar mbi pagesa të lobuesve të huaj në SHBA. Në kuadër të transparencës mbi shpenzime dhe financa të partive politike, Open Data Albania publikon të dhënat e Projektit Foreign Lobbying Influence Tracker…

Pagesa për lobim ne SHBA. Qeveria Shqiptare 2010

Open Data Albania ka kryer një hulumtim bazuar në rezultate të investigimit të dy organizmave të rëndësishëm të shoqërisë civile që veprojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. ProPublica dhe Sunlight Foundation kanë investiguar mbi pagesa të lobuesve të huaj në SHBA. Në kuadër të transparencës me financat publike, Open Data Albania publikon të dhënat e Projektit Foreign Lobbying Influence Tracker për Shqipërinë. Sipas këtij…

Mbajesit e borxhit te jashtem

Banka Botërore është financuesi kryesor i qeverisë shqiptare me rreth 800 milionë euro, të cilat përdoren për të financuar projekte prioritare të infrastrukturës ose të zhvillimit social… Open Data Albania ka kryer një hulumtim mbi mbajtësit kryesorë të borxhit të jashtëm.Nga analiza vihet re që, euro është monedha kryesore në të cilën qeveria shqiptare aktualisht merr borxh të huaj, me rreth 59% të totalit të…