JEPEN EDHE 10 KONCESIONE TË TJERA, PAS 223 KONTRATAVE NË 4 VITE

Edhe pse Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin e pak ditëve më parë për Shqipërinë ripërsëriti thirrjen ndaj qeverisë që të ndalojë aplikimin e skemës së PPP-ve (Partneritet Publik Privat), Rama duket se nuk ka ndërmend të ndalet. Vetëm për vitin në vazhdim, 2018, janë 6 kontrata koncesionare të reja pritet të lidhen në sektorin e transportit, me një vlerë totale që arrin në 140.6 miliard…

Nuk ndalet Rama, jepen edhe 10 koncesione të tjera, pas 223 kontratave në 4 vite

Edhe pse Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin e pak ditëve më parë për Shqipërinë ripërsëriti thirrjen ndaj qeverisë që të ndalojë aplikimin e skemës së PPP-ve (Partneritet Publik Privat), Rama duket se nuk ka ndërmend të ndalet. Vetëm për vitin në vazhdim, 2018, janë 6 kontrata koncesionare të reja pritet të lidhen në sektorin e transportit, me një vlerë totale që arrin në 140.6 miliard…

Shifra e çmendur, 661.5 miliardë lekë i paguajmë Ramës për koncesionet me taksa, Open Data: Lista e 243 kontratave

Open Data Albania ka hulumtuar mbi kontratat koncesionare apo të partneritetit Privat Publik PPP, të cilat janë lidhur ndër vite. Hulumtimi bazohet tek të dhëna për kontratat apo marrëveshjet koncesionare sipas një evidentimi të bërë në dokumentin Relacioni për Projekt Buxhetin e Shtetit 2018. Kontratat janë ndarë sipas sektorëve ekonomik. Kontratat koncesionare dhe PPP apo marrëveshjet janë mjaft dinamike. Vlerat e parashikuara janë të lidhura…

Nuk ndalet Rama, jepen edhe 10 koncesione të tjera, pas 223 kontratave në 4 vite

Edhe pse Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin e pak ditëve më parë për Shqipërinë ripërsëriti thirrjen ndaj qeverisë që të ndalojë aplikimin e skemës së PPP-ve (Partneritet Publik Privat), Rama duket se nuk ka ndërmend të ndalet. Vetëm për vitin në vazhdim, 2018, janë 6 kontrata koncesionare të reja pritet të lidhen në sektorin e transportit, me një vlerë totale që arrin në 140.6 miliard…

Shifrat/ Partneriteti i Edi Ramës me privatët gllabëron 504 miliardë lekë

Shteti shqiptar ndër vite ka transferuar pronat publike në duar të privatit përmes dy mënyrave, dhënie me koncesion, ose Partneritet Publik Provat. Marrëveshjet disavjeçare arrijnë 223 kontrata koncesionare dhe të Partneritetit Publik Privat me një vlerë prej 504,8 miliardë lekësh. Ndërsa për vitin 2018 janë 8 kontrata të reja. Në total këto kontrata e kanë faturën 661,594,257,243 lekë. “Open Data Albania” ka hulumtuar mbi kontratat…

“PPP-ja” e Edi Ramës gllabëron 504 miliardë lekë

Shteti shqiptar ndër vite ka transferuar pronat publike në duar të privatit përmes dy mënyrave, dhënie me koncesion, ose Partneritet Publik Provat. Marrëveshjet disavjeçare arrijnë 223 kontrata koncesionare dhe të Partneritetit Publik Privat me një vlerë prej 504,8 miliardë lekësh. Ndërsa për vitin 2018 janë 8 kontrata të reja. Në total këto kontrata e kanë faturën 661,594,257,243 lekë. “Open Data Albania” ka hulumtuar mbi kontratat…

Të gjitha konçensionet, 661 trilion lekë për 231 kontrata në vite, kryeson energjia

Numërohen 223 kontrata konçensionare dhe të Partneritetit Publik Privat PPP, të cilat janë lidhur ndër vite me një vlerë prej 504.8 mld lekë. Ndërsa për vitin 2018 janë 8 kontrata të reja. Në total këto kontrata e kanë faturën 661.594.257.243 lekë. Open Data Albania ka hulumtuar mbi kontratat koncesionare apo të partneritetit Privat Publik (PPP), të cilat janë lidhur ndër vite. Hulumtimi bazohet tek të…

Informaliteti , qeveria, biznesi dhe konsumatorët

Është interesante të analizohet dinamika e sektorit informal të ekonomisë në raport me politikat fiskale të qeverise gjatë katër viteve të fundit. Në fakt, qysh në debatet publike përpara zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2013 kur u prezantua ajo që në shtyp u përcoll si ‘taksë e ndershme’, komuniteti i biznesit, në përputhje me madhësinë e fushësn së veprimtarisë ekonomike, filloi të moderojë pozicionimin e…

“Bomba” e 243 koncesioneve gllabëron 6 miliardë dollarë

Shteti po dorëzohet në duart e privatëve. Janë 231 kontrata të Partneritetit Publik-Privat që rëndojnë mbi xhepat e shqiptarëve Shteti po kalon në administrimin e privatëve, ndërsa fatura financiare po rëndon xhepat e shqiptarëve. Numërohen 223 kontrata koncesionare dhe të Partneritetit Publik Privat PPP, të cilat janë lidhur ndër vite me një vlerë prej 504.8 miliardë lekë. Ndërsa për vitin 2018 janë 8 kontrata të…

TRONDITËSE/ Rritet numri i të dënuarve me Burgim të Përjetshëm

Open Data Albania numrin të të dënuarve në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale, sipas  masave të dënimit, në Republikën e Shqipërisë, gjatë periudhës kohore Janar 2013- Janar 2017.  Analiza është realizuar për të dënuar në katër kategori dënimesh, të dënuar me dënim të përjetshëm; me dënim nga 20 deri në 35 vite heqje lirie; me dënim nga 15 deri në 20 vite dhe të…

Open Data: Femrat, “te padëshiruara” në drejtimin e shoqërive tregtare publike

Drejtimi i shoqërive tregtare publike në zotërim të bashkive preferon meshkujt në mbi 90 % të rasteve. Ky është treguesi i hulumtitmit që po kryen Open Data Albania lidhur me raportet gjinore në drejtimin e shoqërive publike, duke veçuar ato që zotërohen nga bashkitë. Sipas hulumtimit të Open Data Albania, rezulton që 94.7 % e administratorëve të këtyre shoqërive publike janë meshkuj dhe 5,3 %…

Njihuni me deputetin milioner të Partisë Socialiste

Që deputetët e parlamentit shqiptar janë ndër njerëzit më të pasur në vend, ky është fakt. Open Data Albania publikon pasuritë e ligjvënsve shqiptar, ndërsa njëri ndër ta që “dallohet” për milionat është deputeti i PS-së, Fatmir Velaj. Ai u zgjodh deputet i Vlorës gjatë vitit 2017, ndërsa deklaron rreth 1 million e 250 euro pasuri vetëm nga veprat e artit. Velaj, përveç një apartamenti…

Njihuni me deputetin milioner të Partisë Socialiste

Që deputetët e parlamentit shqiptar janë ndër njerëzit më të pasur në vend, ky është fakt. Open Data Albania publikon pasuritë e ligjvënsve shqiptar, ndërsa njëri ndër ta që “dallohet” për milionat është deputeti i PS-së, Fatmir Velaj. Ai u zgjodh deputet i Vlorës gjatë vitit 2017, ndërsa deklaron rreth 1 million e 250 euro pasuri vetëm nga veprat e artit. Velaj, përveç një apartamenti…

Open Data Albania: Financimi i fushatës zgjedhore 2017

Open Data Albania përmes disa artikujve hulumtim po zbardh të dhëna në lidhje me auditivet financiare të fushatës zgjedhore 2017 për partitë kryesore. Këto të dhëna kanë strukturën e të ardhurave dhe shpenzimeve sipas partive. Artikujt hulumtues janë si vijon: Partia Demokratike të Ardhura dhe Shpenzime Elektorale Fushatë 2017 http://open.data.al/sq/lajme/lajm/id/2139/Partia-Demokratike-Struktura-te-Ardhura-dhe-Shpenzime-Elektorale-Fushate-2017 Partia Socialiste Struktura e të Ardhurave dhe Shpenzimeve Elektorale në Fushatë 2017 http://open.data.al/sq/lajme/lajm/id/2138/Partia-Socialiste-Struktura-te-Ardhura-dhe-Shpenzime-Elektorale-Fushate-2017 Partia Lëvizja…

“Zgjedhorja”, Shoqëria Civile kërkesë komisionit: Dhurimet për partitë vetëm përmes bankës

Komisioni për Reformën Zgjedhore zhvilloi këtë të premte seanca dëgjimore me organizata të shoqërisë civile që operojnë në fushën ezgjedhjeve.  Deputetët e Komisionit të Posacëm dëgjuan 12 propozime të Open Data Albania, prezantuar nga Aranita Brahaj.  Në kulmin e diskutimeve për financime e lobime, Brahaj kërkoi që të ndryshojnë rregullat ligjorë për donacionet.  “Dhurimet të bëhen vetëm përmes llogarive bankare. fushata të mëhershme sikurse edhe kjo…