4 miliardë lekë për dreka e darka luksoze

Rreth 4 miliardë lekë janë shpenzuar nga institucionet, kryesisht nga Kryeministria dhe ministritë për dreka, darka e pritje luksoze. Mjafton një hulumtim i vogël në portalin Open Data për të konstatuar se në dy vite, janë shpenzuar miliarda para për aktivitete, evente, shtrim darkash e drekash të shtrenjta. 1.6 miliardë lekë të shpenzuara në total gjatë vitit 2014. Nga këto 270 milionë lekë të shpenzuara…

Shërbimet shëndetësore, 4.37 mld lekë shpenzime për 2015

Shëndetësia është e pesta në renditje sa i takon shpenzimeve buxhetore. Për vitin 2015 janë shpenzuar rreth 4.37 miliardë lekë për shërbimet shëndetësore dhe për barana. Sipas të dhënave të Open Data Albania nëse i referohemi një page tek 760 mijë lekë në muaj rreth 35 lekë në ditë do të shkojnë për shëndetësinë, pra çdo qytetar paguan për shëndetësin që është trumbetuar si shëndetësi…

Ambasadorja e Mbretërisë së Holandës në Tiranë e ftuar në Tonight Ilva Tare, flet për presidencën e BE dhe procesin integrues të vendit

E ftuar në programin televiziv “Tonight Ilva Tare”, zonja Dewi van de Weerd , Ambasadorja e Mbretërisë së Holandës në Shqipëri, vend i cili mban Presidencën e BE për këto 6 muaj, është shprehur se nëse reforma në drejtësi nuk do të miratohet, atëherë populli shqiptar do të vuajë shume dhe kjo do të pengojë procesin integrues të vendit. Sidoqoftë për këtë reformë ka njerëz…

Para dhe pushtet/ Njihuni me pasurinë e kryeministrit Rama

Pas publikimit ekskluzivisht nga Lapsi.al të raportit kofidencial të OSBE-së, ku ndër të tjera thuhej se pasuria e kryeministrit Rama përllogaritej në rreth 200 milionë euro, kreu i opozitës Basha e etiketon shpesh kryeministrin si “kokoshi 200 milionësh”. Por cila është në të vërtetë pasuria e kryeministrit të Shqipërisë, sipas deklaratës së tij zyrtare në ILDKP? Nga vëzhgimi në faqen e Spending Data, Lapsi.al sjell…

Pasuria e kryeministri Edi Rama sipas ILKPD

Pas publikimit ekskluzivisht nga Lapsi.al të raportit kofidencial të OSBE-së, ku ndër të tjera thuhej se pasuria e kryeministrit Rama përllogaritej në rreth 200 milionë euro, kreu i opozitës Basha e etiketon shpesh kryeministrin si “kokoshi 200 milionësh”. Por cila është në të vërtetë pasuria e kryeministrit të Shqipërisë, sipas deklaratës së tij zyrtare në ILDKP? Nga vëzhgimi në faqen e Spending Data, Lapsi.al sjell…

Kursi i Këmbimit për Monedhat GBP, EURO, CHF, dhe USD kundrejt Lekut 2015

Open Data Albania po përditëson të dhënat lidhur me kursin e këmbimit valutor për Monedhat Pound Britanik GBP, EURO, Franga Zvicerane CHF, dhe Dollari Amerikan USD  kundrejt Lekut Shqiptar gjatë muajve të vitit 2015 sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë. Në një vend me ekonomi të vogël dhe të hapur si Shqipëria kursi i këmbimit të lekut luan një rol të rëndësishëm në nivelin…

Përfaqësimi i gruas në Kuvend, 1 Janar 2016

Open Data Albania po përditëson të dhëna lidhur me përfaqësimin e gruas në Parlament. Më 1 Janar 2016, Kuvendi i Shqipërisë ka në përbërje tridhjetë e një deputete. Një vit më parë  në Kuvendin e Shqipërisë ishin vetëm 26 deputete duke shënuar pjesëmarrje 18,6%. Më 1 janar 2016 pjesëmarrja e gruas në Kuvend qëndron në nivelin 22,14%. Aktualisht pesëmbëdhjetë prej tyre janë deputete të Partisë…

Vlerësimi për Shqipërinë në Indeksin Global të Terrorizmit ,GTI 2006-2014

Open Data Albania po publikon renditjen në Indeksit Global të Terrorizmit. Të dhënat përkojnë me periudhën 2006-2014 dhe janë vlerësim i Institute of Economics and Peace. Indeksi mat dhe vlerëson ndikimin direkt dhe indirekt të ngjarjeve të terrorizmit, duke përfshirë efektet, viktimat, lëndimet, dëmtimet materiale dhe efekte psikologjike që shkaktojnë. Indikatori tregon ndikimin që ka terrorizmi tek këto vende dhe nuk mat rrezikun nga terrorizmi…

Transferta e pakushtëzuar dhe transferta specifike sipas bashkive, 2016

Open Data Albania po hulumton mbi nivelin e transfertës se pakushtëzuar dhe asaj specifike ne njësite e pushtetit vendor për vitin 2016. Transferta e pakushtëzuar ka si qellim tu plotësoje njësive te qeverisjes vendore diferencën mes nevojave për shpenzime dhe te ardhurave qe ato krijojnë. Për vitin 2016, transferta e pakushtëzuar është 11.8 mld lekë, ku 96.3% i takon bashkive dhe 3.7% qarqeve. Po ashtu,…

Statistika mbi Korrupsionin sipas Procedimeve Penale te Gjyqësorit ne RSh 2004-2009

Statistika mbi çështje gjyqësore dhe autorë të dënuar për vepra penale që lidhen me korrupsion shpërdorim dhe abuzim në detyrë apo në funksion publik. 1.1-Dinamika. Numri i çështjeve dhe autorëve për këtë grup veprash penale shënon rritje të vazhdueshme nga viti në vit. Trendi 2004-2009 është rritës. Konkretisht për çështje ndër vite janë regjistruar: Burimi: Ministria e Drejtësisë, Vjetarë statistikore 2004 – 2009           …

Gjetje nga Monitorimi i Prokurimeve Publike për 61 Bashki në periudhën 27 korrik – 7 dhjetor 2015.

Ekipi që punon pranë organizatës AIS, promotor të Open Data Albania është duke konkretizuar një databazë Prokurime Transparente, me të dhëna të mirë strukturuara për prokurime publike në nivel Qeverisje Vendore (Bashki). Monitorimi i prokurimeve për qeveritë vendore, përkon me interesin për të monitoruar drejtpërdrejt procedura që lidhen me shërbime dhe punë publike më me impakt tek përditshmëria e qytetarëve. Në vigjilje të prezantimit të…

EKSKLUZIVE / Sheikët e qeverisë, 517 mijë euro për të realizuar….5 konferenca

Transaksionet e thesarit të shtetit (SpendingData.al) kanë zbuluar dy kalime të dyshimta fondesh të Ministrisë së Zhvillimit Urban të konsumuara në fundin e muajit Dhjetor 2015. Më datën 18 Dhjetor, ministria e znj.Gjermeni, nëpërmjet agjencisë AKPT, i ka kaluar një kompanie të quajtur “Kube Studios” shumën e 11 milionë e 207 mijë lekëve. Ndërsa natën e vitit të ri, më 31 Dhjetor në thesar AKPT-ja…

Investigimi, Favorizohet Eurogjici. Në 2015-ën, tërhoqi 1 miliard lekë nga thesari

Kompania e kandidatit të majtë për Bashkinë Kamëz, Safet Gjici, ka tërhequr nga arka e shtetit plot 1 miliard lekë të taksapaguesve shqiptarë. Nëpërmjet tenderimit publik, “Eurogjici” është kthyer në një nga kompanitë më të favorizuara nga Komisioni i Prokurimit Publik. Një nga eksponentët e Partisë Socialiste, njëherësh kandidati i majtë për zgjedhjet vendore në Kamëz, Safet Gjici, ka tërhequr nga arka e shtetit nëpërmjet…

Favorizohet EUROGJICI. Në 2015-ën, tërhoqi 1 miliard lekë nga thesari

Kompania e kandidatit të majtë për Bashkinë Kamëz, Safet Gjici, ka tërhequr nga arka e shtetit plot 1 miliard lekë të taksapaguesve shqiptarë. Nëpërmjet tenderimit publik, “Eurogjici” është kthyer në një nga kompanitë më të favorizuara nga Komisioni i Prokurimit Publik. Një nga eksponentët e Partisë Socialiste, njëherësh kandidati i majtë për zgjedhjet vendore në Kamëz, Safet Gjici, ka tërhequr nga arka e shtetit nëpërmjet…

Familjarët e politikanëve. ja ku janë të punësuar në shtet

Në media janë publikuar së fundmi Raporte të ndryshme mbi punësimin e personave të familjes, bashkëshortë dhe fëmijë të deputetëve dhe zyrtarëve të lartë. Artikujt hedhin dritë mbi lidhje nepotike, punësime me favorizim dhe pa meritokraci. Të dhënat për Raportime Mediatike të tilla janë siguruar përmes informacionit dhe dokumenteve të publikuara në data bazën e zotëruar nga AIS Para dhe Pushtet. Kjo databazë bën të…