Nga apartamentet, te ullishtet dhe jetesa me pension, pasuria e prefektëve të emëruar nga Rama

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017. Sipas të ardhurave që deklarojnë, prefektët janë të ndarë në pronarë shtëpish e tokash dhe ata që jetojnë me pensione të parakohshëm ose suplementar. Të dhënat janë sipas…

Nga apartamentet, te ullishtet dhe jetesa me pension, pasuria e prefektëve të emëruar nga Rama

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017. Sipas të ardhurave që deklarojnë, prefektët janë të ndarë në pronarë shtëpish e tokash dhe ata që jetojnë me pensione të parakohshëm ose suplementar. Të dhënat janë sipas…

Nga apartamentet te jetesa me pension, zbulohet pasuria e prefektëve të emëruar nga Rama

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017. Sipas të ardhurave që deklarojnë, prefektët janë të ndarë në pronarë shtëpish e tokash dhe ata që jetojnë me pensione të parakohshëm ose suplementar. Të dhënat janë sipas…

Pasuria e prefektëve shqiptarë

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017.  Sipas të ardhurave që deklarojnë, prefektët janë të ndarë në pronarë shtëpish e tokash dhe ata që jetojnë me pensione të parakohshëm ose suplementar. Të dhënat janë sipas…

Zbulohet pasuria e prefektëve të Ramës, nga apartamentet te jetesa me pension

Apartamente në Tiranë e në bregdet, makina, ullishte e tokë bujqësore, të ardhura nga menaxhimi projektesh e pensionesh suplementare dhe llogari kursimi janë pasuritë e prefektëve të emëruar nga kryeministri Edi Rama në nëntor të vitit 2017. Sipas të ardhurave që deklarojnë, prefektët janë të ndarë në pronarë shtëpish e tokash dhe ata që jetojnë me pensione të parakohshëm ose suplementar. Të dhënat janë sipas…

Në 2018, buxheti i shtetit do të paguajnë 70 milionë euro për koncesione

Kontratat koncesionare ose PPP-të do t’i kushtojnë qytetarëve shqiptarë rreth 70 milionë euro për vitin 2018, sipas Open Data Albania. Aktualisht janë 12 kontrata koncesionare të cilat financohen krejtësisht ose pjesërisht nga buxheti i shtetit. Katër kontratat e koncesioneve në shëndetësi, me kosto totale rreth 300 milionë euro, zënë peshën më të lartë në buxhetin e vendit. Ato vlerësohen në mbi 40 për qind të…

Konçesionet PPP, gropa që mbushet me paratë e Shqiptarëve

Statistikat zyrtare përgënjeshtrojnë mashtrimin e madh të radhës nga ana e qeverisë Rama me Partneritetin Publik-Privat.Shifrat tregojnë se PPP-të, në ndryshim nga ajo çfarë pretendin qeveria, e cila i përkufizon ato si “drekë falas”, janë plotësisht një barrë mbi pasurinë e publikut. Sipas Open Data Albania, kontratat koncesionare do t’u kushtojnë qytetarëve shqiptarë vetëm për vitin 2018 rreth 90 milionë euro. Këto kontrata janë me…

Veliaj jep edhe pesë shkolla të tjera me koncesion klientelës

Është shpallur fituesi i tenderit për ndërtimin me koncension të 5 shkollave në Tiranë. Në faqen online të Open Data janë publikuar të dhënat ku thuhet se: Ky tender është fituar nga bashkimi i operatorëve “Agikons shpk”; “Met engeneering” dhe “Zenit & co shpk”. Kompania e ndërtimit “Agikons” është e njëjta që ka ndërtuar edhe komplekset e pallateve të njohura si Kodra e Diellit. Bashkia…

Apartamente, prona, makina…njihuni me gjyqtarët që janë pasuruar me para dhuratë

Gjyqtarët shqiptarë vijojnë të befasojnë me deklaratat e pasurive. Gjyqtarja e Gjykatës Administrative e Shkallës së Parë të Tiranës, Mimoza Brahimi, rezulton se ka marrë një kredi me vlerë 42 700 euro, për blerjen e një automjeti Tuareg, bashkëshorti i saj blen makinë Smart me vlerë 11 mijë euro, ndërsa djali i tyre motor Yamaha 4 000 euro. Në vitin 2013, gjyqtarja ka shitur një…

“Shpërthen” koncesioni në Tiranë, 15 milionë euro për 5 shkolla

Bashkia do të dorëzojë te privati për 8 vite e 6 muaj disa objekte shkollore. Detajet e kontratës dhe parashikimet e projektit me fitim 6,2 % në vit Bashkia e Tiranës ndodhet në përfundim të procedurave për koncesionin për përmirësimin e një pjese të infrastrukturës arsimore. Në kuadër të Partneritetit Publik-Privat, ky koncesion do të jetë i formës PBOTM (Projektim, Financim, Ndërtim, Mobilim, Mirëmbajte, Mbikëqyrje…

Borxhi i jashtëm jashtë kontrollit, rritet me 331 milionë euro në tre muaj, ja grafiku që nga viti 2007

Borxhi i jashtëm del jashtë kontrollit. Të dhëna shqetësuese pasqyrohen në grafikun për nivelin e borxhit që nga viti 2007, ku vihet re se gjatë muajve të parë borxhi është rritur me 331 milionë euro. Shifrat janë bërë publike nga “Open Data Albania”, organizatë e cila ka analizuar ecurinë e borxhit të jashtëm bruto dhe dinamikën e këtij borxhi në vitin e fundit. Bëhet fjalë…

Në 2018, buxheti i shtetit do të paguajnë 70 milionë euro për koncesione

Kontratat koncesionare ose PPP-të do t’i kushtojnë qytetarëve shqiptarë rreth 70 milionë euro për vitin 2018, sipas Open Data Albania. Aktualisht janë 12 kontrata koncesionare të cilat financohen krejtësisht ose pjesërisht nga buxheti i shtetit. Katër kontratat e koncesioneve në shëndetësi, me kosto totale rreth 300 milionë euro, zënë peshën më të lartë në buxhetin e vendit. Ato vlerësohen në mbi 40 për qind të…

Edhe shkollat e Tiranës me koncesion/ 15 milionë euro në lojë, ja firmat që dolën fituese

Bashkia e Tiranës do të dorëzojë tek koncesionari privat për 8 vjet e 6 muaj, 5 institucione arsimore, me qëllim përmirësimin e një pjese të infrastrukturës arsimore. Sipas ‘’Open Data Albania’’ në kuadër të partneritetit publik-privat, ky koncesion do të jetë i formës PBOTM (Projektim, Financim, Ndërtim, Mobilim, Mirëmbajte, Mbikëqyrje dhe Kolaudim) për pesë objekte arsimore në zonën nr.1 të Bashkisë së Tiranës. Kostoja e…

Publikohen të dhënat, kush është kryebashkiaku me i pasur

Open Data Albania ka renditur Kryebashkiak të Zgjedhur për mandat drejtues 2015-2019, sipas vlerave për të ardhura të deklaruara për vitin 2016. Analiza përkon vetëm me të ardhura të gjeneruara gjatë 12 muajve të vitit 2016 dhe të deklaruara pranë Inspektoratit përkatës. Në krye të listës me të ardhura më të larta është kreu i bashkisë së Vorës Fiqiri Ismaili ndërsa në fund të listës…

Vetingu, ja pasuritë e gjashtë kryepolicëve. Më i pasuri është…

Policia e Shtetit këtë fillim viti pritet t’i nënshtrohet ligjit të vetingut. Të parët që do i nënshtrohen procesit do të jenë 300 oficerët me grada të larta. Projektligji që do të pastrojë Policinë e Shtetit nga korrupsioni, do të nisë kontrollin me Drejtorin e Përgjithshëm, Haki Çako. Në kuadër të procesit të vetingut do të kalojnë në “sitë” të gjithë pasuritë e drejtuesve të…