Kapitali i Legalizuar dhe të ardhurat e arkëtuara Amnisti 2011 përmes Ligjit nr 10418/2011 Për legalizimin e Kapitalit dhe Faljen e një pjese të Borxhit Tatimor dhe Doganor

Open Data Albania po publikon të dhëna mbi vlerën e Kapitalit të Legalizuarpërmes iniciativës së Qeverisë Shqiptare për amnisti apo legalizim kapitali në vitit 2011, konkretisht  Ligjit nr 10418/2011 Për legalizimin e Kapitalit dhe Faljen e një pjese te Borxhit Tatimor dhe Doganor.Gjatë dy dekadave të fundit, në Shqipëri ka pasur disa Ligje që mundësojnë falje fiskale. Amnistia fiskale e parë u propozua në Prill…

Amnistia Fiskale dhe Deklarimet Vullnetare të Pasurive në Shqipëri

AIS promotor i Open Data Albania po publikon një Raport me Fakte dhe Historik nga procese si amnisti, falje, legalizim asetesh apo procedura të deklarimit vullnetar të aplikuara nga Qeveritë në vend në dekadat e fundit. Raporti ka të dhëna mbi Historikun e Iniciativave dhe Akteve Ligjore sikurse ka cekur edhe efektet, masën e legalizimeve dhe deklarimeve që ka shënuar procesi. Historiku i amnistive fiskale…

Programe të Amnistisë Fiskale dhe Deklarimeve Vullnetare në Vend, Historiku dhe Baza Ligjore

Propozimi i parë për amnisti fiskale në Shqipëri i përket vitit 1999, me iniciativë të ish-Presidentit Rexhep Meidani, por që nuk u pranua as nga qeveria dhe as nga opozita e asaj kohe. Gjatë dy dekadave të fundit, në Shqipëri ka pasur të paktën dy iniciativa për amnisti fiskale bazuar në deklarim vullnetar të pasurive 2011 dhe 2020 në kuptimin e qasjes ligjore, por asnjëri…

Të Ardhura dhe Borxh Tatimor sipas llojit 2008 – 2021

Open Data Abania po analizon mbi ecurinë e të ardhurave dhe borxhit tatimor. Kjo për të evidentuar vitet me problematika sa i përket borxhit apo detyrimeve tatimore të papaguara. Të dhënat kanë burim raporte vjetore të monitorimit të Buxhetit nga Kontrolli i Lartë i Shtetit. Në fund të 2021 shteti shqiptar ka të ardhura tatimore 476 miliard lekë, nga të cilat borxh tatimor janë 135…

Panorama.com.al/ Amnistia fiskale, Dhoma Amerikane i përgjigjet sulmeve të Ramës: Thellon konkurrencën e pandershme, nuk përjashton të inkriminuarit

Publikim nga Panorama.com.al Presidenti i AmCham, Enio Jaço, ndërsa renditi risqet që nisma paraqet, u kujdes që të bëjë të qartë se ky nuk është qëndrimi i një individi të vetëm, por i institucionit me strukturat përkatëse. Veç mungesës së sigurisë për të mos i hapur rrugë legalizimit të parave që vijnë nga bota e krimit dhe trafikut, shqetësim për Dhomën Amerikane të Tregtisë është…

ZeriAmerikes.com/ Instituti Shqiptar i Shkencave: Qeveria të heqë dorë nga Amnistia Fiskale dhe Penale

Publikim nga Zëri i Amerikës Në Tiranë, Instituti Shqiptar i Shkencave i kërkoi sot qeverisë që të tërheqë projekt-ligjin për amnistinë fiskale dhe penale, sepse, sipas studimeve të tij, vendi nuk është gati për një amnisti të dyfishtë të këtij lloji. Ekspertët e ekonomisë pohojnë se projekt-ligji për amnistinë nuk ndalon qartë pastrimin e parave nga bota kriminale, si dhe u jep mundësinë shtetasve të…

Balkanweb.com/ “Do të sjellë falimentimin e sistemit fiskal të vendit”, Instituti Shqiptar i Shkencave: Qeveria të heqë dorë nga Amnistia Fiskale dhe Penale

Publikim nga Balkanweb.com “Do të sjellë falimentimin e sistemit fiskal të vendit”, Instituti i Shkencave: Qeveria të heqë dorë nga amnistia fiskale dhe penale Në Tiranë, Instituti Shqiptar i Shkencave i kërkoi sot qeverisë që të tërheqë projekt-ligjin për amnistinë fiskale dhe penale, sepse, sipas studimeve të tij, vendi nuk është gati për një amnisti të dyfishtë të këtij lloji. Ekspertët e ekonomisë pohojnë se…

Abcnews.al/ Ambasadori holandez: Mos kombinoni Amnistinë Fiskale me atë Penale

Publikim nga Abcnews.al “Kombinimi i amnistisë fiskale dhe penale ndoshta është i tepërt”, deklaroi sot H.E.Mr. Reinout Vos – Ambasador i Mbretërisë së Holandës në Shqipëri gjatë aktivitetit “Pastrimi i Parave në kontekstin e Amnistisë Fiskale” – Europe House organizuar nga AIS/Open Data Albania. Ambasadori u shtohet zërave të institucioneve ndërkombëtare dhe Bashkimit Europian që i kanë kërkuar qeverisë të tregohet e kujdesshme me projektligjin…

Gazetablic.com/ Instituti Shqiptar i Shkencave: Qeveria të heqë dorë nga Amnistia Fiskale dhe Penale

Publikim nga Gazetablic.com Në Tiranë, Instituti Shqiptar i Shkencave i kërkoi sot qeverisë që të tërheqë projekt-ligjin për amnistinë fiskale dhe penale, sepse, sipas studimeve të tij, vendi nuk është gati për një amnisti të dyfishtë të këtij lloji. Ekspertët e ekonomisë pohojnë se projekt-ligji për amnistinë nuk ndalon qartë pastrimin e parave nga bota kriminale, si dhe u jep mundësinë shtetasve të huaj, që…

Oranews.tv/ Amnistia Fiskale, Ekspertët: Ka mangësi të theksuara në projektligj, Qeveria: Nuk legalizon paratë e pista

Publikim nga Oranews.tv Ekspertët ligjorë në një tryezë të posaçme vërejnë mangësi të theksuara në projektligjin e qeverisë për amnistinë fiskale. Viktor Gumi shprehet ndër të tjera se pjesë e subjekteve që duhen ndaluar duhet të jenë dhe ata që kanë precedentë sa i përket detyrimeve në tatim-taksa. “Ekziston rreziku që të ketë formulime jo të sakta. Është e rëndësishme që të përqendrojmë çështjen e…

Syri.net/ Qeveria përballet me pikëpyetje shtesë mbi Amnistinë, përfshirë nevojën për 84 vota deputetësh

Publikim nga Syri.net Qeveria përballet me pikëpyetje shtesë mbi Amnistinë, përfshirë nevojën për 84 vota Instituti Shqiptar i Shkencave, një organizatë jofitimprurëse në Tiranë, organizoi të martën një takim ekspertësh dhe diplomatësh në të cilin u prezantuan dy studime të kryera nga ekspertë të ekonomisë dhe të drejtësisë mbi nismën kontroverse të qeverisë, takim ku morën pjesë si dëgjues dhe si folës përfaqësues të shumtë…

Info24.al/ “Do të sjellë falimentimin e sistemit fiskal të vendit”, Instituti i Shkencave: Qeveria të heqë dorë nga Amnistia Fiskale dhe Penale

Publikim nga Info24.al Në Tiranë, Instituti Shqiptar i Shkencave i kërkoi sot qeverisë që të tërheqë projekt-ligjin për amnistinë fiskale dhe penale, sepse, sipas studimeve të tij, vendi nuk është gati për një amnisti të dyfishtë të këtij lloji. Ekspertët e ekonomisë pohojnë se projekt-ligji për amnistinë nuk ndalon qartë pastrimin e parave nga bota kriminale, si dhe u jep mundësinë shtetasve të huaj, që…

Gazetatema.net/ Qeveria përballet me pikëpyetje shtesë mbi Amnistinë, përfshirë nevojën për 84 vota deputetësh

Publikim nga Gazetatema.net Ekspertë të ndryshëm dhe aktivistë të shoqërisë civile ngritën të martën pikëpyetje nëse qeveria shqiptare e kryeministrit Edi Rama ka apo jo në plan t’i hapë rrugën për penetrim të ligjshëm të parave të paligjshme në ekonominë shqiptare ndërsa përfaqësuesit e qeverisë u përpoqën të justifikojnë nismën në bazë të argumentit të përfitimit ekonomik si dhe theksuan “përjashtimet” e parashikuara nga lista…

360grade.al/ “Do të sjellë falimentimin e sistemit fiskal të vendit”, Instituti i Shkencave: Qeveria të heqë dorë nga Amnistia Fiskale dhe Penale

Publikim nga 360grade.al Në Tiranë, Instituti Shqiptar i Shkencave i kërkoi sot qeverisë që të tërheqë projekt-ligjin për amnistinë fiskale dhe penale, sepse, sipas studimeve të tij, vendi nuk është gati për një amnisti të dyfishtë të këtij lloji. Ekspertët e ekonomisë pohojnë se projekt-ligji për amnistinë nuk ndalon qartë pastrimin e parave nga bota kriminale, si dhe u jep mundësinë shtetasve të huaj, që…