Projeksion i shpërndarjes Mandate për Deputet në zgjedhjet e 2025 bazuar në të dhëna rezultate për Subjekte të Procesit Zgjedhor të 14 majit

Ekipi i analistëve pranë Open Data Albania ka bërë një Projeksion të ndarjes së Mandateve në Zgjedhjet për Parlament që do të mbahen në 2025. Për këtë projeksion jemi bazuar tek rezultati në qarqe sipas Subjekteve Zgjedhore në votimin për këshilla bashkiak të mbajtur më 14 maj 2023. Nëse në 2025 shkohet me të njëjtin Sistem Zgjedhor, me të njëjtat Parti pjesëmarrëse dhe votat janë…

Pagat e Funksionarëve te Larte te Shtetit pas Prill 2023, Raporti Paga e Kryeministrit me Kategori te tjera Buxhetore

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë ka miratuar me datë 25.05.2023, ligjin që përcakton pagat e funksionarëve të lartë të shtetit, përkatësisht “Për disa ndryshime në ligjin nr.9584, datë 17.07.2006, “Për Pagat, Shpërblimet dhe Strukturat e Institucioneve të Pavarura Kushtetuese dhe të Institucioneve të tjera të pavarura, të krijuara me ligj”, të ndryshuar. Ky ligj është depozituar në kuvend me datë 7 prill 2023, por në…

Shoqëri Biznesi që funksionojnë si Ekipe Futbolli dhe zotërim nga Bashkitë Prill 2023

Në këtë artikull do të listohen shoqëritë e biznesit të cilat funksionojnë si klube futbolli. Këto shoqëri zotërohen plotësisht apo pjesërisht nga Bashkitë. Për secilën prej tyre do të shohim edhe xhiron vjetore sikurse fitimin përpara tatimit. Ajo që rezulton është që shoqëri të llojit futboll klube, rezultojnë me humbje konsistente dhe përgjithësisht me financim dhe subvencione nga buxhete të Bashkisë. Do e fillojmë me…

Humbje në Arbitrazh, Çështje dhe Detyrime të Shtetit Shqiptarë Gjendje Maj 2022

Në maj 2022 Shteti Shqiptar raporton dhe njeh zyrtarisht Detyrime si pasojë e çështjeve të humbura në arbitrazh në vlerën 175 857 595 Euro. Këto për shkak të 15 Arbitrazheve ku shteti ynë ka humbur me Palë Biznese. Gjashtëdhjetë e tre përqind e vlerës së humbur i përket çështjes së njohur si Becchetti. Në dy vite detyrimet faktike të shtetit shqiptar për shkak të humbjeve në arbitrazh…

Bashkia Tiranë, Arkëtime nga Taksa e Ndikimit në Infrastrukturë nga Ndërtimet e Reja. Arkëtimet sipas Bashkive

Në 17 vite Bashkia Tiranë ka mbledhur nga Taksa e Infrastrukturës për Ndërtime të Reja 42 miliard lekë. Arkëtimet nga kjo Taksë kanë shënuar rritje pas vitit 2016. Në 2022 nga kjo Taksë Bashkia më e madhe në vend arkëtoi 7.4 miliard lekë. Burimi: Bashkia Tiranë Komente dhe Analiza: Open Data Albania Taksat vendore përcaktohen në Ligjin Për Sistemin e Taksave Vendore Ligj nr 9631/2006…

Voxnews.al/ Shqiptarët janë të parët në botë për aplikime për Vizë Britanike (me raport me popullsinë)

Portali VoxNews ka publikuar një artikull me temë “Shqiptarët janë të parët në botë për aplikime për Vizë Britanike (me raport me popullsinë)”, të mbështetur në artikullin e Open Data Albania “Viza Britanike, Aplikime nga Shtetas Shqiptar dhe Norma e Aprovimit Krahasim me shtetas nga Rajoni dhe Bota” Open Data Albania ka llogaritur normën e Aprovimit të Vizave nga Mbretëria e Bashkuar për periudhën 2018-2022…

ACQJ.al/ Rindërtimi i shkollave në Tiranë, probleme me vonesat dhe harxhime të pajustifikuara

Portali ACQJ.al ka publikuar një artikull me temë “Rindërtimi i shkollave në Tiranë, probleme me vonesat dhe harxhime të pajustifikuara” Në faqen e Open Procurement Albania gjenden tenderët e shpallur nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit. Në qarkun e Tiranës fondet e kësaj organizate janë fokusuar në Bashkinë e Vorës, Kamzës, Kavajës, Shijakut dhe Rrogozhinës dhe nuk ka asnjë të dhënë për objektet arsimore në Bashkinë e Tiranës.…

Syri.net/ ‘E ke kthyer Tiranën në qytet europian’ – Noizy ‘në krahët’ e Veliajt për 50 mln lekë, zbardhet pagesa

Media Syri.net ka publikuar një artikull në datë 02.05.2023 me temë “‘E ke kthyer Tiranën në qytet europian’/ Noizy ‘në krahët’ e Veliajt për 50 mln lekë, zbardhet pagesa” Këngëtari Rigels Rajku, i njohur me emrin artistik Noizy, rezulton në listëpagesën e Bashkisë Tiranë si përfitues i 50 milionë lekëve. Kompania e quajtur ‘Ilyrian Bloodline’ në pronësi të Rigels Rajkut (Noizy) ka marrë një pagesë prej…

Top-channel.tv/ “Open Data Albania” artikull analizë mbi efekte të zhvlerësimit të monedhave të huaja kundrejt lekut

Media Top Channel publikoi në datë 29.04.2023 një artikull me temë “Open Data Albania” artikull analizë mbi efekte të zhvlerësimit të monedhave të huaja kundrejt lekut mbështetur në artikullin e Open Data Albania Forcimi i lekut ndikon pozitivisht për huamarrësit në valutë të huaj Shteti si Huamarrës. Stoku i borxhit të jashtëm bruto arriti 9.8 miliardë euro në fund të 2022. Rënia mbi 8 përqind…