Buxheti për Shëndetësinë 2020, Rritje e Pakët, Mosrealizim Investimesh, Mungesë vëmendje për Shërbimin e Kujdesit Parësor

Buxheti për shëndetësinë gjatë Vitit 2020 si vit i përballjes me Situatën e Pandemisë shkoi 39.625 Miliard Lekë ose 320.85 Milion Euro. Kjo vlerë finale u shënua pas ndryshimeve të Buxhetit Plan gjatë vitit ku për Programet Shëndetësi u shtuan 2.1 Miliard lek si pjesë e përballimit të situatës Covid19. Ndërsa në total Buxheti për Shpenzime 2020 u rrit me 30.16 Miliard lek, katër programet…

Shpenzime Shëndetësi, Buxheti i Shtetit 2020 dhe Pandemia Covid-19

Open Data Albania po hulumton mbi Buxhetin e Shtetit për Shëndetësisë në vitin 2020 dhe dinamikën e ndryshimeve që Ekzekutivi dhe Parlamenti kanë miratuar gjatë vitit. Hulumtimit ka për qëllim të identifikojë sjelljen buxhetore për përballimin e nevojave të Institucioneve të Shëndetësisë gjatë Pandemisë. Hulumtimi është fokusuar vetëm tek ndryshimet për Shëndetësinë dhe në këtë artikull nuk janë përshkruar ndryshime që lidhen me Paketa të…

Para dhe Pushtet, Integritetit dhe Pasuria e Anëtarëve të Këshillit të Lartë të Drejtësisë

Në databazën e re Akses Info Drejtësi janë vendosur të dhëna dhe dokumenta mbi Institucione dhe Individ të promovuar në kuadër të Reformës së re në Drejtësi. Të dhënat zbardhin informacion mbi Ligje, Vendime, Raporte e Akte të vendimmarrjes dhe performancës së sistemit. Veç institucioneve pasaporta të veçanta me informacion të aksesueshëm janë krijuar për Gjyqtarë dhe Prokuror që mbeten në sistem pas procesit të…

AKSESDREJTESI PROFILE TE PROKUROREVE SPECIAL

AIS, organizatë promotore e Open Data Albania ju fton të aksesoni informacion përmes databazës tonë të re me titull Akses Info Drejtësi http://aksesdrejtesi.al/ . Cilat janë profilet profesionale të Prokurorëve të Lartë të SPAK (Struktura e Posaçme Antikorrupsion), CV dhe karriera e tyre, niveli i arsimimit, vitet në institucione të drejtësisë, dokumenta të dorëzuara në procesin e aplikimit, vendimmarrje të institucioneve të Kualifikimit dhe promovimit.…

Indikator Covid-19, renditje sipas datave.

Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania

Indikator Covid-19, 1 – 15 Shkurt 2021.

Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania Të dhënat: MSH Databaza: Open Data Albania Përpunimi dhe Analiza: Open Data Albania…

Regjistër i Magjistratëve dhe Kontributi Shkencor, Publikime dhe Klikime

Magjistrat vs Kontribut në Doktrinë Evelina Qirjako Valbona Bala dhe Rezarta Mataj janë 3 Magjistrate që megjithëse jashtë apo të pezulluara në Institucionet e drejtësisë vlerësohen për kontribut në Doktrinën Juridike. Doktoraturat e tyre në sektorët E Drejtë Pronësi; Konstitucionalizëm dhe Dëme Jashtë Kontraktore janë tre dokumentat më të klikuar në Muajin Janar 2021 në Regjistrin e Magjistratëve AksesInfoDrejtesi. Regjistër i Magjistratëve dhe Kontributi Shkencor,…

Regjistri i Magjistratëve, Shtohen Profile të reja Prokuror dhe Gjyqtar AksesInfoDrejtesi

Në periudhën Dhjetor – Janar 2021 janë shtuar në Regjistrin e Magjistratëve , databazë publike krijuar nga AIS pasaporta profil për 17 Gjyqtar dhe Prokurorë (Magjistratë) që kanë kaluar Vettingun në muajt apo javët e fundit.  Në çdo Profil Pasaportë të krijuar ka informacion CV, vetë deklarimet publike, kualifikimet, kërkimet shkencore, promovimet në detyrë, masat disiplinore, deklarim të aseteve pasurore për secilin individ Gjyqtar dhe…

Kursori.org platformë e-Learning, në karantinë duke u fuqizuar për një treg pune të mirëpaguar dhe në distancë

Databaza jonë më e dobishme në kohë karantine Kursori.org. ODK dhe AIS kanë aplikuar dy vitet e fundit një platformë e-Learning për aftësim të të rinjve me digjital skill-s, program që bën të mundur trajnim aftësim për një treg inovativ në teknologji informacioni. Databaza është krijuar për të ndihmuar student në Kosovë dhe nxënës të shkollave të mesme në Kurbin e Lezhë Shqipëri, për tu aftësuar…

Transaksione Thesari, si dhe sa po paguhen faturat nga Institucionet buxhetore

Përmes Transaksione Thesari, çdo pagesë e bërë nga Institucionet Buxhetore pagesa të rregullta apo pagesa të emergjencës. Transaksione Thesari është një data bazë e mirë strukturuar me të dhëna për çdo pagesë nga institucionet buxhetore. Katalogu i të dhënave ka informacion për çdo transaksion nga 2012 e në vijimësi dhe përmes makinës dhe filtrave të komunikimit aksesohet informacion për pagesa sipas institucioneve, sipas kategorisë së shpenzimeve,…

Çfarë po prokuron Shëndetësia, blerje të vogla për sigurinë e mjekëve rajonal

Çfarë blerjesh me negocim për emergjencat, apo blerje të zakonshme po bëjnë institucionet tona të Shëndetësisë. Ne kemi një historik me të gjitha blerjet dhe investimet e sektorit publik të shëndetësisë. Dy javët e fundit janë shënuar edhe disa blerje për përforcim të mbrojtjes higjenike për godinat shëndetësore. Link Tendera Shëndetësi http://openprocurement.al/sq/health/index Të tjera Prokurime Transparente për institucionet si vijon po përditësohen me të dhëna dhe dokumente të aksesueshme…

Super tendera në kohë epidemie, Qeveria Shqiptare 9.4 miliard Lekë(rreth 76.42 Milion Euro) për Rindërtim Tërmet Nëntor 2019

Tender dhe Prokurime në kohë epidemish, Qeveria Shqiptare nuk ka ndërprerë procedurat e zakonshme të prokurimit. Programi i Rindërtimit sapo ka filluar me tenderime në muajin Mars. Open Procurement Albania publikon Prokurimet me vlerë fond limit total 9.4 miliard lekë (pa TVSH) për Shtëpi dhe Shkolla të dëmtuara nga Tërmeti. Qeveria përzgjedh “procedurë të kufizuar” duke shmangur konkurrimin  ofertimin e Hapur. Bazuar në Ligjin 9643 dhe 34 të VKM…

Open Corporates Albania, Të dhëna për Bizneset në vend, rritet audience e databazës

Faqja në gjuhën shqipe Open Corporates Albania arrin një numër rekord të klikimeve për web faqe gjuhën shqipe me informacion karakter Ekonomi. Mbi 20 mijë përdorues unik çdo muaj, dhe me 40 % më shumë se një vit më parë, Open Corporates Albania ka rezultuar e pëlqyeshme për informacionin e saj mbi Shoqëri Biznesi që janë Kontraktore të Institucioneve Publike. Në Janar 2020 faqja arriti…

Projekti Ynë për Fuqizim e të Rinjve ne Thech Indystry, BootCamp me nxënësit e kursori.al

Fuqizim i të rinjve përmes trajnimeve online dhe mundësive për tu punësuar në tregun Tech-Industry. Ky është imapkti i projektit të zbatuar nga dy organizata në Kosovë dhe Shqipëri ODK dhe AIS. Projekti bëri të mundur që nxënës të shkollave rurale në Kurbin dhe Lezhë të trajnohen dhe mentorohen në tre nivele aftësimi përmes platformës Kursori.al.  30 nxënës nga më të mirët tashmë të certifikuar…

Open Data nxit gazetarinë investigative, fakte për mashtrime përmes tenderave

1 në 3 tender pa garë të ndershme, Të dhëna të hapura nxisin gazetarinë investigative denoncojnë korrupsion me para tw taksapaguesve Në datën 7 janar emisioni investigative TopStory nw Top Channell denoncoi[1] forma të mashtrimit përmes tenderimeve prokurimeve publike. Në program u sollën fakte tronditëse pwr një në çdo tre tendera pa garë të ndershme.  300 milion euro, para të taksapaguesve rezultojnë çdo vit të…