Meta: Nuk kam makinë! Ja çfarë ka deklaruar si pasuri

Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta deklaroi se nuk ka një makinë personale, pasi ka vetëm një makinë të shtetit. Këto deklarime ai i bëri gjatë një interviste të tensionuar për Zërin e Amerikës. Por në fakt çfarë ka deklaruar në pasurinë e tij Ilir Meta dhe e shoqja? Në deklarimin zyrtar, publikuar nga Open Data, thuhet se çifti ka në pronësi një makinë, të blerë…

Ilir Meta në VOA “S’kam makinë”? Në ILKPD dhe TV ka deklaruar ndryshe.

Ilir Meta në VOA “S’kam makinë”? Në ILKPD dhe TV ka deklaruar ndryshe. Në intervistën e djeshme për “Zërin e Amerikës”, Ilir Meta pohoi se nuk ka as makinë personale. Madje ai u nervozu nga pyetjet e gazetarës për jetën e tij lluksoze. Por sa “i varfër” është Ilir Meta? Menjëherë pas intervistës së Metës , Aranita Brahaj drejtore ekzekutive tek Open Data Albania, postoi linkun…

Dëmi ekonomik në Bashkinë Kavajë sipas Kontrollit të Lartë të Shtetit 2011-2014

Open Data Albania ka marrë në shqyrtim dëmin ekonomik të shkaktuar nga bashkitë, kryetarët e të cilave janë rikonfirmuar për një mandat të ri në zgjedhjet lokale 2015. Dëmi ekonomik është një tregues që del nga raporte auditimi të Kontrollit të Lartë të Shtetit. Bashkia Kavajë me kryebashkiak të rizgjedhur zotin Elvis Roshi, është audituar dy herë gjatë periudhës së marrë në shqyrtim, përkatësisht në…

Dëmi ekonomik në Bashkinë Elbasan sipas Kontrollit të Lartë të Shtetit 2008-2014

Open Data Albania ka marrë në shqyrtim dëmin ekonomik të shkaktuar nga bashkitë, kryetarët e të cilave janë rikonfirmuar për një mandat të ri në zgjedhjet lokale 2015. Dëmi ekonomik është një tregues që del nga raporte auditimi të Kontrollit të Lartë të Shtetit. Bashkia Elbasan me kryebashkiak të rizgjedhur zotin Qazim Sejdini, është audituar pesë herë gjatë periudhës kohore 2008-2015 dhe ka një dëm…

Dëmi ekonomik në Bashkinë Himarë sipas Kontrollit të Lartë të Shtetit 2012-2015

Open Data Albania ka marrë në shqyrtim dëmin ekonomik të shkaktuar nga bashkitë, kryetarët e të cilave janë rikonfirmuar për një mandat të ri në zgjedhjet lokale 2015. Dëmi ekonomik është një tregues që del nga procese auditimi të Kontrollit të Lartë të Shtetit. Gjatë harkut kohorë 2012 – 2015, bashkia Himarë me kryebashkiak të rizgjedhur zotin Jorgo Goro është kontrolluar dy herë nga Kontrolli…

Dëmi ekonomik në Bashkinë Vorë sipas Kontrollit të Lartë të Shtetit 2009-2014

Open Data Albania ka marrë në shqyrtim dëmin ekonomik të shkaktuar nga bashkitë, kryetarët e të cilave janë rikonfirmuar për një mandat të ri në zgjedhjet lokale 2015. Dëmi ekonomik është një tregues që del nga procese auditimi të Kontrollit të Lartë të Shtetit. Në periudhën e marrë në studim nga ODA, vitet 2009-2014, Bashkia Vorë me kryebashkiak të rizgjedhur Z. Fiqiri Ismaili, është audituar…

Mungesa e transparencës për fondet, çon në gjyq PD, PS, LSI

Për herë të parë tre parti politike janë palë e paditur në një proces gjyqësor. Organizata jo fitimprurësë Instituti Shqiptar i Shkencave ka hedhur në gjyq Partinë Socialiste, Partinë Demokratike, Lëvizjen Socialiste për Integrim dhe Komisionerin për të Drejtën e Informimit. Organizata ka kërkuar nga partitë informacion për financimin e tyre në fushatën elektorale të vitit 2015, por tre partitë nuk i janë përgjigjur kërkesës…

Kryeministria shpenzon vetëm 3.3 milionë lekë në vit për mirëmbajte automjetesh

Ndryshe sa pretendohet në portalin Transparenca.al, të dhënat e pagesave të thesarit të shtetit tregojnë që në 2014 Aparati i Këshillit të Ministrave shpenzoi vetëm 3.3 milion lek për mirëmbajte automjetesh. Duke iu përgjigjur akuzave të Partisë Demokratike se blerja e disa dhjetra automjeteve të reja nga qeveria do sillte kosto shtesë prej 3 milionë euro për buxhetin e shtetit, portali qeveritar Transparenca.al saktësoi ditën…

AIS çon në gjyq PD, PS, LSI

Per here te pare tre parti politike jane pale e paditur ne nje proces gjyqesor. Organizata jo fitimprurese Instituti Shqiptar i Shkencave ka hedhur ne gjyq Partine Socialiste, Partine Demokratike, Levizjen Socialiste per Integrim dhe Komisionerin per te Drejten e Informimit. Organizata ka kerkuar nga partite informacion per financimin e tyre ne fushaten elektorale te vitit 2015, por tre partite nuk i jane pergjigjur kerkeses…

Një organizatë hedh në gjyq PS-në, PD-në dhe LSI-në

Organizata jofitimprurëse “Instituti Shqiptar i Shkencave”, ka hedhur në gjyq Partinë Socialiste (PS), Partinë Demokratike (PD), Lëvizjen Socialiste për Integrim (LSI) dhe Komisionerin për të Drejtën e Informimit, të cilat i akuzon që nuk i kthyen përgjigje kërkesës zyrtare, lidhur me informacionin për financimin e tyre në fushatën elektorale të vitit 2015. Kështu, tri parti politike do të qëndrojnë për herë të parë në krah…

Depozita Bankare të Siguruara në rast Likuidimi të Detyruar të Institucioneve Banka 2014

Open Data Albania ka hulumtuar mbi raportin e depozitave te siguruara kundrejt totalit te depozitave. Depozitat e siguruara janë të kompesueshme në rast likuidimi të detyruar të institucionit financiar ku është bërë depozitimi i shumës. Në Shqipëri mbështetur në ligjin Nr. 8873 datë 29.03.2002, “Për Sigurimin e Depozitave” janë në sigurim dhe kompensohen depozita bankare të depozituesve dhe subjekteve të tjera anëtar të skemës a)…

Fitimi Vjetor, Banka të Nivelit të Dytë 2012 – 2014

Open Data Albania po hulumton mbi Fitim Vjetor Përpara Tatimit për Banka të Nivelit të Dytë. Të dhënat janë hulumtuar sipas tabelave të pasqyrave kontabël të dorëzuara nga shoqëritë Banka pranë Qendrës Kombëtare të Regjistrimit QKR. Në këtë databazë ka informacion për gjashtëmbëdhjetë subjekte. Në total fitimi përpara tatimit në vitin 2014 qëndron në vlerën 14 885 933 591 lek. Ndërsa në vitin 2013 fitimi…

Investime të Huaja Direkte IHD në Kosovë sipas shtetit të origjinës 31.06.2015

Open Data Albania po përditëson të dhëna për Investime të Huaja Direkte IHD, në Kosovë sipas shtetit të origjinës. Investimet e huaja direkte janë tregues i rëndësishëm i flukseve të kapitalit dhe zhvillimit të ekonomisë. Gjatë vitit 2014 rezultojnë në total 151.2 milionë euro Investime të Huaja Direkte të vitit, duke shënuar rënie kundrejt 259.02 milionë euro që ishin një vit më parë. Shteti nga…

PD-PS-LSI në gjyq për financimin e fushatës zgjedhore. fshehin donatorët e zgjedhjeve

Mekanizmi okult, i errët dhe klientelist i financimittë parive politike konsiderohet si themeli i korrupsionitdhe pandëshkueshmërisë në Shqipëri.Pavarësisht ligjeve, arnimeve, tryezave, konferencave,përbetimeve dhe institucioneve, mungesa etransparencës në financimin e partive politike ështëkryefjala e çdo raporti ndërkombëtar për zhvillimetnë Shqipëri.  Nuk ka dyshime se shpenzimet e deklaratatnga partitë, për fushata elektorale, janë vetëm10 përqind e shpenzimeve reale. Dhe pikërisht kjoështë Thembra e Akilit. Tre partitë më…

PD: Beqaj ka gënjyer, kompania e tij fitoi 28 tendera për 22 muaj

Partia Demokratika ka vijuar sërish sot akuzat ndaj ministrit të Shëndetësisë, Ilir Beqaj, se kompania e themeluar nga ai ka fituar 28 tendera në 22 muaj. Në një deklaratë për mediat, deputetja Arbiola Halimi tha se ministri Beqaj ka “gënjyer pë fitimet e kompanisë së tij. “Asnjë përgjigje nga ministri Beqja për një nga aferat e tij më të bujshme, gjë që e ka bërë…