Bankat e nivelit të dytë po bëjnë pastrim parash

Open Data Albania/ Transaksione të dyshimta të pastrimit të parasë, viti 2013 me 558 raste. Gati 34% e rasteve të dyshimta për pastrim paraje në vitin 2013 kanë të bëjnë me transfertat me jashtë. Janë 189 transferta të kryera me jashtë, të dyshuara për aktivitet të pastrimit të parasë. “Derdhje me para në dorë me shuma të konsiderueshme” me 96 raste të dyshuara është një tjetër…

Dokumenti qe i heq mandatin e deputetit Koco Kokedhimes

Kompania “ABISSNET” në të cilën Kokëdhima zotëronte 100% aksionet e saj i ka shitur internet edhe Azilit të Pleqve në Fier. Data e realizimit të kontratës sipas dokumentacionit zyrtar është e ajo e 22 janarit 2014, pikërisht koha kur Kokëdhima kishte në pronësi të vet 100% aksionet e “ABISSNET”. Janë një sërë institucionesh shtetërore, të cilat kanë lidhur apo rinovuar kontrata e tyre me kompaninë…

Berisha: ‘Abissnet’, kontrata me 176 institucione

Ish-kryeministri Sali Berisha denoncoi dje shkeljen e Kushtetutës nga deputeti socialist Koço Kokëdhima, i cili me kompaninë e tij të internetit ‘Abissnet’ ka firmosur 176 kontrata me institucionet shtetërore. Në një status të publikuar në faqen e tij në rrjetin social ‘Facebook’, Berisha shkruan: ?Dokumente autentike të botuara në mediat e shkruara dhe ato sociale faktojnë se, në dhunim flagrant të Kushtetutës dhe ligjeve të…

Berisha: 176 institucione po detyrohen nga Rama të marrin internet prej firmës së Koços

Ish-kryeministri akuzoi deputetin Koço Kokëdhima se po abuzon me postin e tij Ish-kryeministri, Sali Berisha, akuzon deputetin Koço Kokëdhima se po abuzon me postin e tij, duke përfituar në shkelje të Kushtetutës fonde publike nga institucionet shtetërore. Në faqen e tij zyrtare në fb, Berisha denoncoi atë që ai e quajti aferë korruptive të deputetit. Sipas tij, nën urdhrin e Ramës dhjetëra institucione detyrohen që…

Dogana, gjykata, bashki e institucione: Ja ku shtrihet rrjeti i internetit të Kokëdhimës

Shoqëria Abissnet, me aksioner kryesor Koço Kokëdhimën, është vënë nën akuzë nga ish ‘kryeministri Berisha, se ka përfituar kontrata për furnizimin me internet për 176 institucione qëndrore e lokale. Janë dogana, gjykata, bashki, universitete, institucione mjekësore dhe agjenci shtetërore dhe institucione të pavarura. Berisha thotë se ky është favorizim ndaj biznesit të Kokëdhimës, nga kryeministri Rama, por edhe një dhunim flagrant i Kushtetutës, e cila…

Rama-Koço, ja kontratat dhjetra milionëshe

Rrjeti i kompanive të Kokëdhimës është shndërruar në përfituesin kryesor të fondeve publike në vend. Fonde milionash me urdhër të Ramës shkojnë për kompanitë e tij të ndërtimit, agjencinë e reklamave, shërbimin e internetit përmes Abissnet etj., pa asnjë tender, pa respektuar asnjë rregull dhe kriter ligjor. Mjafton të ndalesh tek kompania e tij e shërbimit të internetit Abissnet, shifrat përfituese nga fondet publike janë…

Aplikacioni Monitoro Thesarin si pjesë e open spending Albanian ndihmon opoziten te zbardhe përfitues privat ne konflikt interesit

KU PYESIN NEO-BLLOKMENET PER KUSHTETUTEN. JA SI VJEDHIN RAMA -SIVLLAU KOCO PASURITE TUAJA Te dashur miq, dokumenta autentike te botuara ne mediat e shkruara dhe ato sociale (me poshte linku ku mund te gjeni te gjitha kontratat) faktojne se, ne dhunim flagrant te Kushtetutes dhe ligjeve te vendit, Rama dhe sivllau i tij Kokedhima, po mbushin bashkarisht xhepat me parate e shtetit me tendera qe,…

Over 100 thousand private enterprises in Albania, only 3% are owned by foreigners

Albania has over 100 thousand private enterprises owned by Albanians, while three thousand others are owned by foreigners and 1 thousand have a mixed ownership. These facts refer to the latest official figures coming from the National Registrar of Enterprises. According to this registrar, in 2013, the country had 106 429 active enterprises owned by Albanian nationals, 3 046 owned by foreign nationals and 1…

Kosova, me vetëm një ndërmarrje të madhe

Në vazhdën e hulumtimeve të saj, Open Data Albania, kësaj here ka kryer një hulumtim lidhur me ndërmarrjet ekonomike që funksionojnë në Kosovë sipas madhësisë dhe aktivitetit ekonomik që ushtrojnë. Ndërmarrja si term ekonomik përfshin çdo subjekt që ushtron një veprimtari ekonomike. Ndërsa të dhënat për hulumtimin e Open Data Albania, janë marrë nga Regjistri Statistikor për Bizneset në Kosovë. Sipas hulumtimit, në vitin 2013 sipas…

Kosova, me vetëm një ndërmarrje të madhe

Në vazhdën e hulumtimeve të saj, Open Data Albania, kësaj here ka kryer një hulumtim lidhur me ndërmarrjet ekonomike që funksionojnë në Kosovë sipas madhësisë dhe aktivitetit ekonomik që ushtrojnë. Ndërmarrja si term ekonomik përfshin çdo subjekt që ushtron një veprimtari ekonomike. Ndërsa të dhënat për hulumtimin e Open Data Albania, janë marrë nga Regjistri Statistikor për Bizneset në Kosovë. Sipas hulumtimit, në vitin 2013 sipas…

99.3 për qind e ndërmarrjeve në Kosovë janë të vogla

Në vazhdën e hulumtimeve të saj, Open Data Albania, kësaj here ka kryer një hulumtim lidhur me ndërmarrjet ekonomike që funksionojnë në Kosovë sipas madhësisë dhe aktivitetit ekonomik që ushtrojnë. Ndërmarrja si term ekonomik përfshin çdo subjekt që ushtron një veprimtari ekonomike. Ndërsa të dhënat për hulumtimin e Open Data Albania, janë marrë nga Regjistri Statistikor për Bizneset në Kosovë. Sipas hulumtimit, në vitin 2013 sipas Regjistrit Statistikor…

Basha sponsorizon Panoramën, Mapon dhe Standardin, injoron RD dhe gazetën 55

Bashkia e Tiranës ka nisur një fushatë haptazi sponsorizuese për mediat pro- Bashës si kryetar i PD. Një organizatë joqeveritare, Open Data Albania, ka publikuar së fundi shifrat prej afërsisht 300 mijë dollarë që Bashkia i ka ofruar gazetës Standard, një e përditshme e papërfillshme në treg, gazetës Mapo si dhe Panorama Grup dhe Tv Scan gjatë muajve të fundit. Pagesat janë ofruar kryesisht për shërbime…

Pse Henri dhe Irfani mbështesin Bashën? Se u dha 150 mln lekë për gazetat e tyre!

Bashkia e Tiranës ka nisur një fushatë haptazi sponsorizuese për mediat pro- Bashës si kryetar i PD. Një organizatë joqeveritare, Open Data Albania, ka publikuar së fundi shifrat prej afërsisht 300 mijë dollarë që Bashkia i ka ofruar gazetës Standard, një e përditshme e papërfillshme në treg, gazetës Mapo si dhe Panorama Grup dhe Tv Scan gjatë muajve të fundit. Pagesat janë ofruar kryesisht për shërbime…

Skandal në Bashkinë e Tiranës, 149 mijë USD në 6 muaj për publikim njoftimesh, paratë i morën tre klientë të Bashës

Skandal me njoftimet dhe publikimet në Bashkinë e Tiranës. Bashkia më e madhe në Shqipëri, e vënë ditët e fundit në shënjestër të qeverisë, ka marrë trajtën e një shtëpie botuese dhe çerdheje korrupsioni. Kreu i Bashkisë së Tiranës, Lulzim Basha, pas mashtrimit me 27 premtimet më të bujshme, ka shpërdoruar paratë e taksapaguesve kryeqytetas. Ky institucion, në harkun kohor prej 6 muaj, ka paguar…

Divorci, psikologët: Ja çfarë prindërit duhet të shmangin përballë fëmijës

Një raport i fundit nga Open Data Albania tha se numri i divorceve në Shqipëri ka ardhur gjithmonë në rritje, ku rezulton se 16 në 100 martesa përfunduan në ndarje vetëm vitin e shkuar. “…koeficienti prej 15.7 divorce për njëqind martesa në vitin 2013 dëshmon për një etapë të re të modelit social të shoqërisë shqiptare. Në këtë vit për çdo njëqind martesa që realizohen…