Biznese dhe Tendera, Renditja sipas Vlerës së Kontratave të Fituara 2022

Në këtë artikull po prezantojmë Kompanitë që kanë  vlerë të lartë të Kontraktimeve përmes Prokurimit Publik, procedura 2022. Listimin e plotë të Kontraktimeve e kemi përftuar duke përdorur të dhëna të Open Procurement Albania. Artikulli ynë liston dhe rendit sipas vlerës duke analizuar edhe peshën që ka secili kontraktor në totalin e vlerës së Prokuruar gjatë vitit. Vlera e prezantuar është Vlerë Ofertë fituese dhe…

Potenciali për Investime Publike Bashkia Tiranë dhe Efektiviteti. Mos Shfrytëzimi dhe Devijimi në vlerë mandat 2019 – 2022

Open Data Albania po hulumton mbi mundësinë e Bashkisë Tiranë për të investuar në infrastrukturë, përmes kontratave dhe tenderimeve me Objekt drejtpërdrejtë në Punë dhe Vepra Publike. Ky indikator Potenciali në Investime Publike Bashki, është hera e parë që po hulumtohet. Analiza po konsideron si Potencial të gjitha të ardhurat dhe fondet që Bashkia ka mundësi apo duhet të përdorë për Investime përmes arkëtimeve dhe…

Open Procurement Albania Publikon: 100 tenderët BIG me vlerë më të lartë mbajtur në vitin 2021

Në këtë artikull po publikohet databaza me të dhëna për 100 tenderat me vlerë fond limit më të lartë të mbajtur nga autoritetet shqiptare në vitin 2021. Të dhënat po publikohen në kuadër të transparencës me kontraktime dhe kontraktor publik. 100 tenderët big të shpallur këtë vit kanë vlerë total të fondit limit 76 585 232 788 Lekë (shtatëdhjetë e gjashtë pikë pesëdhjetë e tetë…

Kryeministri Rama: Bashkitë të mos abuzojnë me tenderat. Open Data: Qeveria ka më shumë shkelje në tender se bashkitë

Edicioni Informativ i Zërit të Amerikës transmetoi të premten data 9 qershor një kronikë mbi Qëndrimin e Qeverisë shqiptare mbi Korrupsionin ne Tendera Publik. Pas disa arrestimeve të funksionarëve të lartë, Kryeministri Rama në një takim me kryebashkiak vlerësoi problematik për korrupsion, performancën në tendera te Qeverive Lokale Bashki. Zëri i Amerikës kërkoi një koment nga drejtuesja e Open Data Albania. Qe prej vitit 2015…

AZLajme publikon: Kush është Anton Gjini që njihet si “El Chapo” shqiptar, pastroi paratë në Shqipëri nën hundën e SPAK

AZLajme është portali i ri mediatik në datën 14 prill ku portal publikoi artikullin me titull: Kush është Anton Gjini që Njihet si ELChapo Shqiptar dhe pastron Paratë në Shqipëri nën Hundën e SPAK. Artikulli ka cituar dhe dhënë me imazhe të të plotë informacionin e Pasaportës së kompanisë Alesio 14 me pronar Anton Gjinaj dhe me tendera të fituar me disa nga bashkitë kryesore…

Bashkia Tiranë: miliona euro në tendera të dyshimtë për parkimin nëntokësor në Sheshin Italia

Bashkia Tiranë i ka dhënë 2,5 milionë euro Albstar shpk, kompanisë që po ndërton stadiumin e ri kombëtar, për ndërtimin e parkimit nëntokësor në Sheshin Italia, para stadiumit. I gjithë ndërtimi do të financohet nga buxheti i Bashkisë.   Tenderi është zhvilluar në 18 dhjetor 2017 dhe kontrata është lidhur në 11 janar 2018. Parkimi do të ketë 196 vende të ndara në dy nivele,…

E rrallë, rival në tender kishte kompaninë tjetër të tij, Rama, edhe 13 milionë të tjera Gjicit

Vetëm pak ditë pasi doli në mbrojtje të Ramës për taksën në Rrugën e Kombit, Safet Gjici është shpërblyer nga Rama me një tjetër tender prej 13 milionë lekësh. Rasti i rrallë është denoncuar nga Departamenti anti-korrupsion në Partinë Demokratike. Në tenderin për ruajtjen godinave të spitalit të Kukësit me dy kompani “security” që rezultojnë të jenë të dyja në pronësi të tij, “Eurogjici-Security” dhe…

Si fitoi kompania e nipit të deputetit të PS-së, 13 miliardë lekë tendera

JUXHIN MUSTAFARAJ/ Kompania e nipit të deputetit të Partisë Socialiste, Sadri Abazi, ka fituar 13.4 miliardë lekë ose 12.8 milionë dollarë vetëm gjatë viteve 2016-2017 nga tenderat e 7 bashkive. Kompania quhet “AlkoImpex General Construcion SHPK” dhe sipas të dhënave të “Open Data Albania” ka garuar në 19 procedura tenderimi dhe ka arritur të fitojë 17 tendera. “Alko Impex” ka si administrator Arbër Abazin, nipin…

Deputeti socialist, milioner me paratë e taksapaguesve. Dalin tenderat e tjerë për kompaninë e tij

ALKO-IMPEX, kompania në pronësi të nipit të deputetit të Sadri Abazit, rezulton se ka dalë fituese në 17 nga 19 tenderët ku ka garuar. Në një statistikë të botuar sot nga Open Data rezulton se shtatë institucione i kanë besuar shërbimet e tyre kësaj kompanie, e cila ka përfituar 13 milionë USD. Konkretisht Bashkia e Tiranës dhe Librazhdit kanë numrin më të madh të tenderëve…

13 miliardë lekë nga tenderat/ Si u favorizua kompania e nipit të deputetit të PS-së

Kompania “Alko-Impex General Construction SHPK” e cila ka si administrator Arbër Abazin, nipi i deputetit të PS Sadri Abazi sipas të dhënave nga “Open Data Albania” ka garuar në 19 proceduar tenderimi dhe ka arritur të fitojë 17 tendera që kryesisht me bashkinë e Tiranës. Përgjatë vitit 2016-2017 kompania e tij ka fituar plot 13,4 miliardë lekë nga tenderat në 7 bashki kryesisht në ofrimin…

Si fitoi kompania e nipit të deputetit të PS-së, 13 miliardë lekë tendera

Kompania e nipit të deputetit të Partisë Socialiste, Sadri Abazi, ka fituar 13.4 miliardë lekë ose 12.8 milionë dollarë vetëm gjatë viteve 2016-2017 nga tenderat e 7 bashkive. Kompania quhet “AlkoImpex General Construcion SHPK” dhe sipas të dhënave të “Open Data Albania”  ka garuar në 19 procedura tenderimi dhe ka arritur të fitojë 17 tendera. “Alko Impex” ka si administrator Arbër Abazin, nipin e deputetit…

13 MLN DOLLARË… KOMPANIA E NIPIT TË DEPUTETIT TË PS BËN ‘NAMIN’ ME TENDERA, 17 HERË FITUESE

Kompania në pronësi të deputetit të PS Sadri Abazi duket se është me shumë ‘fat’. Sipas një bilanci të bërë transparent edhe përmes tabelës në foto të Open Data Albania, nga 19 tendera ku ka garuar, 17 i ka fituar. Bëhet fjalë për kompaninë ALKO-IMPEX Construction që rezulton në emër të Arbër Abazit, nipit të Sadri Abazit. Kompania e nipit të deputetit socialist nuk ka…

SHIFRAT/ Kompania e nipit të Sadri Abazit merr 17 tenderë nga PS dhe PD. Vlera 13 milionë USD

ALKO-IMPEX, kompania në pronësi të nipit të deputetit të Sadri Abazit, rezulton se ka dalë fituese në 17 nga 19 tenderët ku ka garuar. Në një statistikë të botuar sot nga Open Data  rezulton se shtatë institucione i kanë besuar shërbimet e tyre kësaj kompanie, e cila ka përfituar 13 milionë USD. Ajo që bie në sy është fakti se institucionet nuk janë vetëm me drejtues…

Skandali vazhdon!! Zbulohen tenderat qe merr nipi i Sadri Abazit…

ALKO-IMPEX, kompania në pronësi të nipit të deputetit të Sadri Abazit, rezulton se ka dalë fituese në 17 nga 19 tenderët ku ka garuar. Në një statistikë të botuar sot nga Open Data rezulton se shtatë institucione i kanë besuar shërbimet e tyre kësaj kompanie, e cila ka përfituar 13 milionë USD. Ajo që bie në sy është fakti se institucionet nuk janë vetëm me…

SHIFRAT/ Kompania e nipit të Sadri Abazit merr 17 tenderë nga PS dhe PD. Vlera 13 milionë USD

ALKO-IMPEX, kompania në pronësi të nipit të deputetit të Sadri Abazit, rezulton se ka dalë fituese në 17 nga 19 tenderët ku ka garuar. Në një statistikë të botuar sot nga Open Data rezulton se shtatë institucione i kanë besuar shërbimet e tyre kësaj kompanie, e cila ka përfituar 13 milionë USD. Ajo që bie në sy është fakti se institucionet nuk janë vetëm me…