160 mijë aplikime për azil, prijnë Siria, Shqipëria e Kosova

Numri më i madh i azilkërkuesve në Gjermani me rreth 160 mijë aplikime, i përkasin shtetit sirian. Në vend të dytë për nga numri i aplikimeve për azil në Gjermani renditet Shqipëria me rreth 54 mijë azilkërkues. Kosova është e treta, me 33 425 aplikime, ose 7,6 për qind. Open Data Albania ka hulumtuar mbi numrin e azilkërkuesve në vendet e Bashkimit Europian dhe vendet…

Open Data Albania: Shqiptarët që kërkojnë azil, të dytët në numër pas sirianëve

Open Data Albania ka hulumtuar mbi numrin e azilkërkuesve ne vendet e Bashkimit Europian dhe vendet EFTA përgjatë viteve 2005-2015. Te dhënat kane burim statistikat e publikuara nga Instituti Europian i Statistikave. Ne vitin 2015, rreth 66 mije shqiptare kane kërkuar azil ne vendet e BE dhe EFTA, duke e renditur Shqipërinë ne vendin e peste për nga numri me i larte i azilkërkuesve. Rreth…

Shtetësi të fituara në vende të BE, 2009-2014

Open Data Albania po hulumton mbi numrin e shtetësive te dhëna nga vendet e Bashkimit Europian dhe EFTA përgjatë viteve 2009-2014.  Shtetësitë e dhëna nga vendet e BE dhe EFTA kanë pasur rritjen më të madhe të tyre në vitin 2013, vit në të cilin u akorduan 981 mijë pasaporta të reja. Në vitin 2014, u akorduan 889 shtetësi të reja nga vendet e BE…

Kursi Mesatar i Këmbimit për Monedhat GBP, EURO, CHF, dhe USD kundrejt Lekut 2010-2015

Open Data Albania po përditëson të dhënat lidhur me kursin mesatar të këmbimit valutor për Monedhat Pound Britanik (GBP), EURO, Franga Zvicerane (CHF), dhe Dollari Amerikan (USD)  kundrejt Lekut Shqiptar në harkun kohor 2010-2015. Të dhënat janë  sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë.  Gjatë vitit 2015 në Shqipëri Euro është këmbyer mesatarisht me 139.74 Lekë, USD me 125.96 Lekë, Poundi Britanik me 192.54 Lekë…

Azilkërkues në vendet e Bashkimit Europian dhe EFTA, 2005-2015

Open Data Albania po hulumton mbi numrin e azilkërkuesve ne vendet e Bashkimit Europian dhe EFTA përgjatë viteve 2005-2015. Te dhënat kane burim statistikat e publikuara nga Instituti Europian i Statistikave. Numri i azilkërkuesve ne vendet e Bashkimit Europian ka pasur ulje dhe ngritje te vazhdueshme deri ne vitin 2010, por numri i tyre nuk i kalon 300 mije aplikime. Pas vitit 2010, numri i…

Shqiptarët vazhdojnë ta lakmojnë azilin në Evropë

Në vitin 2015 rreth 66 mijë shqiptarë kanë kërkuar azil në vendet e BE dhe EFTA, duke e renditur Shqipërinë në vendin e pestë për nga numri më i lartë i azilkërkuesve. “Open Data Albania” po hulumton mbi numrin e azilkërkuesve ne vendet e Bashkimit Evropian dhe EFTA përgjatë viteve 2005-2015. Të dhënat kanë burim statistikat e publikuara nga Instituti Evropian i Statistikave. Numri më…