Gazeta Telegraf/ Edhe “Rindërtimi” në SPAK, përfituan kompani të themeluara nga ish- kryebashkiakë, të lidhura me deputetë dhe me të dënuar për trafik ndërkombëtar

Drejtoresha ekzekutive e “Open Data Albania”, Aranita Brahaj,- tha të enjten përmes disa reagimeve: “Rindërtimi tashmë në SPAK – kallëzimi i PD për Ramën dhe Veliaj për pastrim parash” dhe në vazhdim, ka publikuar emrat e shoqërive përfituese ku nënvizon se bëhet fjalë për “kompani të themeluara nga ish- kryebashkiakë, lidhje me deputetë, lidhje me të dënuar për trafik ndërkombëtar.”  Procedura për kontraktim, – shkruan…

MCN/ Brahaj: 40 për qind e kontratave koncesionare në Shqipëri të lidhura me kompani në offshore

Drejtuesja e Open Data Albania, Aranita Brahaj, tha në emisionin “Fact Check” se mbi 40 për qind e kontratave koncesionare në Shqipëri janë lidhur me kompani që mëmën e kanë në offshore. Brahaj tha se kompanitë rezultojnë të regjistruara në vende që i përkasin listës gri sa i përket zhvillimeve që kanë të bëjmë me kontrollin e parasë. Pyetjes, ju ka rezultuar që paraja publike…

Syri.al/ Rindërtimi në SPAK: 10 ‘Big; kontraktorët e programit që u zbatua nga Rama me ligj korruptiv

Programi i Rindërtimit të banesave nga tërmeti tashmë po hetohet nga SPAK. Drejtoresha Ekzekutive e Open Data Albania, Aranita Brahaj, shkruan sot:  “Rindërtimi tashmë në SPAK – kallëzimi i PD për Ramën dhe Veliajn për pastrim parash” dhe në vazhdim, ka publikuar emrat e shoqërive përfituese ku nënvizon se bëhet fjalë për “kompani të themeluara nga ish- kryebashkiakë, lidhje me deputetë, lidhje me të dënuar…

BoldNews/ Politika e koncesioneve në shëndetësi lë pas një gropë financiare

Ndërsa kontratat e partneritetit publik privat në shëndetësi po hetohen për konfliktin e interesit dhe dyshimet për korrupsion, pikëpyetje të reja ngrihen mbi kostot afatgjata të këtyre kontratave në sistemin shëndetësor shqiptar. Ilir Rrapaj është aksioneri më i madh i kompanisë “SaniService” në kontratën e partneritetit publik privat të sterilizimit të pajisjeve kirurgjikale – i cili u ka kushtuar taksapaguesve shqiptarë rreth 76 milionë euro…

Investigative Network Albania/ Kushtuan 1.2 milionë euro, kamerat, që do të monitoronin pyjet, shiten për skrap

Shtatë vite pasi në të gjithë vendin u ngrit një sistem kamerash për të monitoruar kontrabandën në pyje, kullat e monitorimit, që kushtuan 1.2 milionë euro, u vodhën dhe u shitën për skrap. Pas shkrirjes së Inspektoratit që i kishte në administrim, Ministria e Mjedisit ka “harruar” t’ia transferojë këto asete Agjencisë Kombëtare të Pyjeve. Dritan Kurti Banorët e fshatit Fshat në Bashkinë e Klosit…

NewsBomb/ Arrestimet e SPAK për tenderat, Aranita Brahaj nxjerr prokurimet me “flamur të kuq”: Nuk ndalen, ka risk për klientelizëm

Drejtuesja e Open Data Albania, Aranita Brahaj ka publikuar mbrëmjen e kësaj të marte disa tendera që janë kategorizuar me “flamur të kuq”, pasi kanë risk për klientelizëm, duke qenë se janë skualifikuar të gjithë operatorët ekonomikë në garë, përveç fituesit. “SPAK ka punen e tij por dhe tenderat me Flamur te Kuq e Risk per Klientelizem nuk ndalen!!! Disa nga dita e sotme”, shkruan Brahaj,…

NewsBomb/ 150 milionë për tapa semaforësh, Bajram Dalipaj “gllabëron” miliardat me 24 tendera në Bashkinë e Tiranës

Referuar databazës së Open Data Albania, ky tender është njoftuar me “flamur të kuq” sepse janë skualifikuar të gjithë operatorët në garë, përveç fituesit, shkruan newsbomb.al. “I.D.K KONSTRUKSION” sh.p.k, me NUIS K51408016J, me adresë Tirane, Vore, Autostrada Tirane-Durres, Km.12, Rruga Zaja, Koder Berxulle, dhe me vlerë të ofruar prej  14,128,700.00 (katermbedhjete milion e njeqind e njezete e tete mije e shtateqind) lekë pa tvsh. “MADEKONST” sh.p.k, me…

NewsBomb/ DOKUMENTET/ Erion Veliaj i jep miliona “Pastrime Silvio”, Fiqiri Allmuça i preferuari i Bashkisë me 25 tendera të fituar

Kompania në fjalë mban rekord në kontratat publike që ka fituar në Tiranë, nga bashkia e drejtuar nga Erion Veliaj, me 25 të tilla, të cilat janë publikuar dhe në databazën e Open Data Albania. Nga një vështrim i tenderave të fituar nga Fiqiri Allmuça, del se ai ka fituar edhe në vitet e kaluara tenderat për luftimin e sëmundjes së procesionares. Siç shihet nga…

NewsBomb/ DATABAZA/ Tenderat kryesor të 2022, cilat janë kompanitë që kanë fituar miliarda

Databaza e Open Data ALbania ka publikuar renditjen e 100 tenderëve me vlera të larta të ofertës fituese të finalizuar me kontratë në vitin 2022. Tetë nga dhjetë kontratat me vlerë më të madhe rezultojnë me “Flamur të Kuq” me rrisk për Parregullsi në Procedurë, Probleme të Garës dhe konkurrencës. Zgjerimi i rrugës Elbasan Qafë Thanë (Faza 1) është tenderi me vlerë më të lartë për 2022.…

NewsBomb/ Anulohen 12 tendera brenda një jave, Aranita Brahaj publikon listën

Drejtorja e Open Data Albania, Aranita Brahaj ka publikuar në rrjetet sociale një listë të tenderave që janë anuluar nga vetë Agjensia e Prokurimit Publik. Teksa nënvizon korrupsionin e vazhdueshëm në këtë sektor, ajo thekson së ky autoritet raporton gabime stafi, gabime sistemi, gabime kriteri, gabime afati dhe më pas anulohet për t’ia dhënë një biznesi të caktuar pa garë. Për tenderat e anuluara akoma nuk…

Albanian Center for Quality journalism/ RINDËRTIMI I SHKOLLAVE NË TIRANË, PROBLEME ME VONESAT DHE HARXHIME TË PAJUSTIFIKUARA

Nëse kryen një kërkim të thjeshtë në rrjet, informacionin për shkollat e reja apo të rikonstruktuara me fondet e Bashkimit Evropian në Shqipëri e gjen me lehtësi. Kërkimi i informacionit për shkollat që po ndërtohen me fondet publike nga ana tjetër (përfshirë informacionin publik mbi procedurat e financimit dhe rindërtimit), është një sfidë më vete. Sfidë, e cila shtrihet dhe në arsyetimin se si shkollat…

Lapsi.al/ Prokurimet publike, 50 kompanitë e mëdha marrin 55% të parave

Kompanitë më të mëdha të prokurimeve publike siguruan shumicën dërrmuese të të ardhurave nga tregu i prokurimeve gjatë vitit 2022, ndërsa pjesa më e madhe e kompanive operuese në tregun shqiptar nuk morën pjesë në tenderë. Të dhënat e Agjencisë së Prokurimit Publik të analizuara nga BIRN tregojnë se nga totali prej gati 82 miliardë lekësh të prokuruara (713 milionë euro), dhjetë kompanitë më të…

Projekti për Open Contracting Albania – Impakt në Media

Gjatë periudhës Maj – Nëntor 2023, Të dhëna dhe produkte të projektit me titull Instill a Watchdog Culture, Open Contracting Albania, and Red Flag Index Project janë bërë pjesë e Infosesioneve me Gazetar dhe Përfaqësues të Medias në vend. Duke përdorur informacionin dhe pasaportat e tenderëve Gazetarët kanë përgatitur dhjetëra artikuj investigative duke hedhur dritë në parregullsi dhe problematika të tenderimeve në Bashkia apo në…

Kompani me Zotërim të Huaj në listën e 100 Kompanive më të mëdha sipas të Ardhurave 2022

Nga 100 Bizneset me më shumë të ardhura të xhiruara në vitin 2022 listohen 22 me zotërues shtetas dhe subjekte të huaja, ndërsa 12 janë nën zotërim miks. Këto kompani operojnë në vendin tonë. Në këtë artikull po rendisim vlerat që kanë të bëjnë me këto kompani dhe xhiron e tyre vjetore. Të dhënat për vlerat renditëse kanë burim deklarimet për xhiro në Pasqyra Financiare…

Kompani Big sipas xhiros vjetore 2022 renditje 25 te parat

Njëzet e pesë kompanitë me më shumë të ardhura vjetore 2022, sipas deklarimeve në pasqyrat e tyre financiare, që veprojnë në Republikën e Shqipërisë, qarkulluan gati 726.3 miliardë lekë, sa 34.03% të Prodhimit të Brendshëm Bruto. Në këtë artikull po rendisim vlerat që kanë të bëjnë me këto kompani, të ardhurat e tyre dhe ndarjen sektoriale. Të dhënat për vlerat renditëse kanë burim deklarimet për…