Renditje Biznese Përfituese nga Thesari i Shtetit sipas vlerave, trevjeçari 2019-2021

Në këtë hulumtim po hulumtojmë mbi transaksionet e Thesarit të Shtetit në Shqipëri dhe shpërndarjen e tyre gjatë 3 (tre) vjeçarit të fundit. Në shqyrtim janë marrë kompanitë ose operatorët ekonomikë privatë që kanë përfituar më shumë vlerë pagesash nga buxhetit të shtetit për këtë periudhë. Nga kjo analizë janë përjashtuar pagesat për institucionet shtetërore, shoqëritë publike, të zotëruara nga Ministri, Bashki ose autoritete të…

Minoritetet etnike në Shqipëri

Open Data Albania ka bërë një hulumtim mbi popullatën e minoriteteve kombëtare dhe kulturore në Shqipëri. Të dhënat statistikore për minoritetet janë mbledhur nga disa burime, përgjithësisht publikime të Institutit të Statistikave, Drejtorisë së Statistikës, apo raportime të ndryshme ligjore të qeverisë shqiptare. Hyrje: Shqipëria njeh aktualisht dy lloje minoritetesh, minoritete etnike kombëtare dhe minoritete kulturore dhe gjuhësore. Njohja e minoriteteve ka qenë një proces…

Tendera me Risk për Parregullsi dhe Probleme të Garës Bashki viti 2021

Tendera me Risk për Parregullsi dhe Probleme të Garës Bashki viti 2021 Në vitin 2021 Bashkitë kanë zhvilluar 29 tendera me vlerë mbi 100 milion lekë dhe me shënimin RedFlag çfarë tregon për rrisk potencial për parregullsi dhe korrupsion në garë Bashki problematike paraqitet Durrësi, për shkak të procedurës së dhënies me negocim (pa garë) e Kontratës me Vlerë 1 148 864 000 Lekë objekt…

Ndihma ekonomike dhe numri i Familjeve Përfituese 2000-2020

Open Data Albania po publikon të dhëna mbi  fondin e ndihmës ekonomike të alokuar në Shqipëri dhe familjet përfituese sipas viteve nga 2000 deri në vitin 2020. Burimi i të dhënave është marrë nga Shërbimi Social Shtetëror. Ndihma ekonomike është një pagesë e kufizuar në kohë dhe e kushtëzuar, që jepet në formën e një shpërblimi mujor në lekë, për kategoritë e përcaktuara në ligjin nr.…

Transaksione Thesari përmes Bankave të Nivelit të Dyte, Pozicioni dhe Vëllimi 2019-2021

Open Data Albania po hulumton mbi performancën e Bankave të Nivelit të Dytë në Shqipëri gjatë 3 (tre) vjeçarit të fundit. Në shqyrtim janë marrë edhe pagesat e Thesarit të Shtetit që realizohen nëpërmjet Bankave për secilin vit. Në fillim të periudhës që po analizojmë, në vitin 2019, ishin ende 14 banka aktive në Shqipëri. Për të arritur tek reduktimi i numrit të bankave të…

Shpenzimet e planifikuara qeveritare për Programet e Shëndetësisë, Buxheti 2022

Open Data Albania po hulumton mbi nivelin e shpenzimeve publike për shëndetësi ndër vite duke analizuar programet që mbulojnë shërbimet shëndetësore. Sipas Ligjit Nr. 115/2021 ‘Për buxhetin e vitit 2022’, për Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale janë planifikuar rreth 77 miliardë lekë, prej të cilave rreth 63% ose 49 miliardë lekë janë alokuar për funksionin e shëndetësisë nëpërmjet katër programeve.  Fondet e planifikuara për…

Hashtag.al: Tre drejtorë shtetërorë, ortakë në kompani private energjitike

Dy drejtorë të OSHEE-së dhe një drejtor në KESH-it rezultojnë të kombinuar në interesa private, nëpërmjet një kompanie të përbashkët biznesi. Dy drejtorët e OSHEE-së M. Biti dhe Elton S. së bashku me drejtorin e KESH Vladimir Hodaj kanë themeluar në Tetor 2019 kompaninë “PIK Energy”. (kliko këtu) Tre muaj pasi kanë themeluar “PIK Energy”, tre drejtorët në muajin shkurt 2020 kanë nisur procedurën për ç`rregjistrimin…

Dosja.al publikon: Elbasan/Kompanitë që kanë përfituar prona me ‘1 Euro’ janë kryesisht fasoneri

Kryesisht kontratat e lidhura me vlerën një euro janë në zonën e ish metalurgjikut në Elbasan. Por nga një zonë prodhimi që ka qënë dikur tani lulëzojnë fasoneritë. Në qytetin e Elbasanit janë dhënë disa pasuri shtetërore me kontratën një euro. Po edhe këtu nuk mund të flasim për investitor strategjik, madje kemi kompani që kanë përfituar nga nisma Shqipëria një euro që janë problematik.…

Top Story / Cilat ishin debatet e forta për nismën Shqipëria 1 euro”, si u riaktivizua nga kritiku më i madh i saj

Nisma 1 euro kishte në fokus përmirësimin e klimës së biznesit dhe shndërrimin e Shqipërisë në një vend atraktiv për investitorët e huaj. Asetet të cilat kanë qenë të papërdorura dhe që mund të ofrohen përsëri si toka, terrene, ndërtesa, magazina shtetërore do të futeshin në qarkullimin ekonomik kundrejt një qeraje simbolike. Kjo do të ndihmonte shumë në thithjen e investimeve të huja, në rritjen…

Voice of Albanians publikon: Prishjet tek 5 Maji- Firma e Agron Kapllanaj një prej përfituesve

Firma e cila është nën emrin e Shkëlqim Kapllanaj, vëllai i të emëruarit të deputetit Lulzim Basha në PD-në e Fierit, ka përfituar miliona lekë tendera për të ndërtuar në këtë zonë. Kjo firmë ka përfituar një fond prej gati 322 milionë lekësh, taksa të shqiptarëve në tenderin e shpallur nga Bashkia e Tiranës. ‘Hartim i Projektit dhe zbatim i Punimeve për Ndërtimin e godinës…

Syri.net: Zbulohen dokumentet/ Ja si përfiton tendera nga qeveria burri i Ina Zhupës

Tenderat e fundit që fitoi në Tiranë dhe jo vetëm Fabian Goçi, bashkëshorti i Ina Zhupës. Po nga sa kuptohet sipas opozitës, për të qenë në rregull mjafton që një tender fitohet nga një kompani afër PD-së. I riu nga Gjirokastra, mbështetës i Partisë Demokratike, që disponon 7 kompani, nga viti 2015 deri në fund të dhjetorit 2018, ka fituar nga buxheti i shtetit një shumë…

Dosja.al: ‘Llogaraja’ mban rekord! 100 tenderat ‘BIG’ që dha qeveria në vitin 2021

Tenderi me vlerën më të lartë i shpallur dhe finalizuar nga autoritete publike në vend gjatë 2021 është Ndërtimin e Tunelit të Llogarasë në seksionin rrugor Orikum-Himarë pjesë e Autostradës SH8 Vlorë – Sarandë. TIRANË- Në këtë artikull po publikohet databaza me të dhëna për 100 tenderat me vlerë fond limit më të lartë të mbajtur nga autoritetet shqiptare në vitin 2021. Të dhënat po publikohen…

Bold News publikon: “Kalivaçi”, Beketi dhe Fusha u kushtojnë shqiptarëve 300 milionë euro

Nëse mendoni që fatura 110 milionë euro për Francesko Beketin është shumë e shtrenjtë, thjesht nuk keni parë gjë akoma. Afera “Kalivaçi”, prej nga është pikënisja formale e konfliktit Rama-Beketi, pritet t’u kushtojë shqiptarëve plot 300 milionë euro. Në lojë, prej vitit 2017, ka hyrë edhe “Fusha” shpk, një kompani e afërt me qeverinë dhe kryebashkiakun e Tiranës, Erion Veliaj. “Fusha” dhe një kompani turke…

Standard.al: Fondet e Rindërtimit/ Safet Gjici përfitoi 35 mln euro…

Tërmeti i 29 nëntorit rrënoi shumë familje shqiptare por duket se ka pasuruar ndjeshëm bashkëpunëtorët e Edi Ramës. Vetëm kompanitë e themeluara nga kryebashkiaku i Kukësit Safet Gjici ka përfituar plot 35 milion euro fonde nga projektet e rindërtimit. Nga Fondi Shqiptar I Zhvillimit, kompania ‘Kevin Constuksion’ ka përfituar dy tendera për ndërtimin e 1400 banesave individuale Dy vjet pas tërmetit tragjik të 26 nëntorit…

Droni. Al publikon Kush ndërton te 5 Maji, oligarkët e kullave dhe PPP-ve, biznese të lidhura edhe me qeverinë por edhe me PD e selisë

Qeveria ka vendosur me detyrim ndaj pronarëve të ndërtojë në zomën e Tiranës që njihet me emrin 5 Maji. Permes këtij vendimi ofrohet një kontratë mes bashkisë së Tiranës dhe banorëve pa standarte të kontratave detyruese e të sigurta si dhe nuk sigurojnë kompesimin e drejtë. Open data ka publikuar listën e kompanive ndërtuese, ku nuk mungon edhe një konglomerat interesash të kompanive të kullave…