Kallëzime Penale për institucionet dhe shoqëritë që kanë shkaktuar dëmin më të lartë ekonomik ndaj Buxhetit të Shtetit për vitin 2015

Open Data Albania po hulumton lidhur me personat e kallëzuar për ndjekje penale si shkaktarë kryesor të dëmit ekonomik ndaj Buxhetit të Shtetit për vitin 2015. Kontrolli i Lartë i Shtetit gjatë këtij viti raporton 51 raste kallëzimesh për 159 persona funksionarë shteti me një dëm ekonomik të evidentuar prej 85.8 miliardë lekësh. Sipas KLSH gjatë këtij viti janë kryer 16 kallëzime penale ndaj Institucioneve…

Mbi 100 mld lek dëme në 2015 nga administrimi pronë shtetërore, koncesione

Studimi u publikua nga Open Data Albania, pasi ka hulumtuar në lidhje me Dëmin Ekonomik të shkaktuar dhe personat e kallëzuar për ndjekje penale si shkaktarë kryesor ndaj Buxhetit të Shtetit, për vitin 2015 Audititet dhe raportet e Kontrollit të Lartë të Shtetit gjatë vitit 2015, treguan se është 84% e dëmit ekonomik total (prej 125.8 miliardë lekësh) që është shkaktuar përmes Administrimit të Pronës…

Studimi: Si shpërtheu korrupsioni në dy vitet e fundit (GRAFIKË)

Open Data Albania ka hulumtuar në lidhje me Dëmin Ekonomik të shkaktuar dhe personat e kallëzuar për ndjekje penale si shkaktarë kryesor ndaj Buxhetit të Shtetit, për vitin 2015. Sipas auditiveve dhe raporteve të Kontrollit të Lartë të Shtetit gjatë vitit 2015, është 84% e dëmit ekonomik total (prej 125.8 miliardë lekësh, ose afro 1.25 miliardë dollarë) që është shkaktuar përmes Administrimit të Pronës Shtetërore…

Këta janë institucionet që kanë shkaktuar dëmin më të lartë ekonomik për 2015-ën

Open Data Albania po hulumton lidhur me personat e kallëzuar për ndjekje penale si shkaktarë kryesor të dëmit ekonomik ndaj Buxhetit të Shtetit për vitin 2015. Kontrolli i Lartë i Shtetit gjatë këtij viti raporton 51 raste kallëzimesh për 159 persona funksionarë shteti me një dëm ekonomik të evidentuar prej 85.8 miliardë lekësh. Sipas KLSH gjatë këtij viti janë kryer 16 kallëzime penale ndaj Institucioneve…

Ja institucionet që kanë shkaktuar dëmin më të lartë ekonomik për 2015-ën

Open Data Albania po hulumton lidhur me personat e kallëzuar për ndjekje penale si shkaktarë kryesor të dëmit ekonomik ndaj Buxhetit të Shtetit për vitin 2015. Kontrolli i Lartë i Shtetit gjatë këtij viti raporton 51 raste kallëzimesh për 159 persona funksionarë shteti me një dëm ekonomik të evidentuar prej 85.8 miliardë lekësh. Sipas KLSH gjatë këtij viti janë kryer 16 kallëzime penale ndaj Institucioneve…

85.8 mld lekë dëmi ndaj shtetit në 2015-ën, ja abuzuesit më të mëdhenj

Open Data Albania po hulumton lidhur me personat e kallëzuar për ndjekje penale si shkaktarë kryesor të dëmit ekonomik ndaj Buxhetit të Shtetit për vitin 2015. Kontrolli i Lartë i Shtetit gjatë këtij viti raporton 51 raste kallëzimesh për 159 persona funksionarë shteti me një dëm ekonomik të evidentuar prej 85.8 miliardë lekësh. Sipas KLSH gjatë këtij viti janë kryer 16 kallëzime penale ndaj Institucioneve…

Struktura e Dëmit Ekonomik sipas Fushave dhe Sektorëve 2015

Open Data Albania po hulumton lidhur me strukturën e dëmit ekonomik shkaktuar ndaj Buxhetit të Shtetit. Sipas Kontrollit të Lartë të Shtetit gjatë vitit 2015, 84% e dëmit ekonomik total prej 125.8 miliardë lekësh i përket “Administrimit të Pronës Shtetërore dhe Koncesioneve”. Nga këto 100.5 miliardë lekë dëm ekonomik është shkaktuar në fushën e shitjes dhe dhënies me qira të pasurisë shtetërore dhe 5.3 miliardë…

Dëmi Ekonomik sipas auditimit të Kontrollit të Lartë të Shtetit 2015

Open Data Albania po përditëson të dhënat lidhur me institucionet dhe shoqëritë publike që kanë shkaktuar dëmin më të lartë ekonomik ndaj Buxhetit të Shtetit sipas auditiveve të vitit 2015. Kontrolli i Lartë i Shtetit gjatë këtij viti ka kryer 174 auditime në total, ndër të cilat 158 janë përfunduar. Njëmbëdhjetë nga këto auditime janë kryer mbi investimet dhe projektet me financim të huaj. Dëmi…

Zbardhet pasuria e ish-kryebashkiakut Shukri Xhelilit

Zbardhet pasuria e ish-kryebashkiakut të Dibrës Shukri Xhelili. Ai ka deklaruar në ILDKP e gjatë vitit 2015, ka blerë një truall dhe ndërtesë, me sipërfaqe 162 m2, me vlerë 3.800.000 lekë. Ndërkaq, bashkëshortja e Tefta Xhelili, rezulton administratore e subjektit Viklo. Për vitin 2015, zonja në fjalë deklaron 620,288 lekë të ardhura nga ky subjekt. Pranë kësaj kompania rezulton i punësuar edhe djali, Evis Xhelili.…

Para dhe pushtet: Ja pasuria e Shukri Xhelilit

Shukri Xhelili, i cili ishte protagonist i një skandali me natyrë seksuale, ku i kërkoi seks një 20-vjeçareje në këmbim të një vendi pune, deklaron pranë ILDKP prona dhe biznese. Ish-kryebashkiaku i Dibrës, i shkarkuar disa ditë më parë nga Këshilli i Ministrave, deklaron se gjatë vitit 2015, ka blerë një truall dhe ndërtesë, me sipërfaqe 162 m2, me vlerë 3.800.000 lekë. Ndërkaq, bashkëshortja e…

Para dhe pushtet/ Ja pasuria e Shukri Xhelilit

Shukri Xhelili, i cili ishte protagonist i një skandali seksual, ku i kërkoi seks një 20 ­vjeçareje në këmbim të një vendi pune, deklaron pranë ILDKP prona dhe biznese. Ish-­kryebashkiaku i Dibrës, i shkarkuar disa ditë më parë nga Këshilli i Ministrave, deklaron se gjatë vitit 2015, ka blerë një truall dhe ndërtesë, me sipërfaqe 162 m2, me vlerë 3.800.000 lekë. Ndërkaq, bashkëshortja e Tefta…

Buxheti i Shtetit për Funksionin Mbrojta Sociale dhe Transferta për Individ dhe Familje 2011-2016

Open Data Albania ka hulumtuar mbi Shpërndarjen e Buxhetit të Shtetit për funksionin buxhetor Mbrojtja Sociale. Mbrojtja sociale është tërësia e mekanizmave të ndihmës që u lejon individëve ose familjeve të përballojnë financiarisht pasojat e rreziqeve sociale, dmth situatave që mund të shkaktojnë ulje të burimeve ose rritje të shpenzimeve si pleqëria, sëmundjet, invaliditeti, papunësia, shpenzime të familjes, etj. Buxheti për mbrojtjes sociale përkon me…

Banka Qendrore, Monedha dhe kartëmonedha në qarkullim 2015

Open Data Albania po përditëson të dhënat lidhur me paranë e emetuar, kartëmonedha dhe monedha që përdoren si mjet shkëmbimi në Republikën e Shqipërisë për vitin 2015. Të dhënat janë marrë nga Banka e Shqipërisë si autoriteti i vetëm përgjegjës për emetimin dhe qarkullimin e monedhës tonë kombëtare. Ne Republikën e Shqipërisë janë njëmbëdhjetë lloje monedhash që shërbejnë si mjet pagese, duke filluar nga monedha…

Avokati i Berishës blen 2 mijë m2 në Himarë për 600 mijë lekë

Shqiptarja.com ka investiguar gje gjetur se Neshat Fana, avokati i Berishës ka blerë një tokë në Himarë për 600 mijë lekë.  Ndërsa perandoria e familjes Fullani ka shitur tokë me vlerë 300 mijë euro në Farkë. Surpriza edhe për gjyqtarë të Gjykatës së lartë. Fëmijët e tyre demkaorojhnë se u kanë bërë mijëra euro dhuratë të afërmit. 17 “togat e zeza” të Gjykatës së Lartë …

Avokati i Berishës blen 2 mijë m2 në Himarë për 600 mijë lekë, Fullani shet tokën 300 mijë euro

Avokati i ish-kryeministrit Berisha, i cili e ka gruan anëtare të gjykatës së lartë ka deklaruar blerjen ne Himarë të 2 mijë m2 tokë, për 600 mijë lek. Ndërsa perandoria e familjes Fullani ka shitur tokë me vlerë 300 mijë euro në Farkë. Surpriza edhe për gjyqtarë të Gjykatës së lartë. Fëmijët e tyre demkaorojhnë se u kanë bërë mijëra euro dhuratë të afërmit. 17…