Ben Blushi lë pas Edi Ramën në art, librat e tij janë shitur më shumë se “Kurbani” dhe pikturat e kryeministrit, ja sa kanë përfituar

Përveç përplasjeve brenda Partisë Socialiste, Ben Blushi dhe Edi Rama janë rivalë edhe sa i takon botës së artit. Kryeministri njihet për pikturat e tij dhe librin “Kurban”, ndërsa Ben Blushi ka shkruar shumë libra, që kanë ngjallur jo pak debate dhe akuza ndaj tij për ironizimin që i bën politikës shqiptare. Por sa i takon botës së artit ajo që bie në sy është…

Buxhetit të vitit 2015 i munguan 33 mld lekë

Nëse viti 2016 kaq nisur mbarë në rritjen e të ardhurave buxhetore, nuk ka qenë kështu për vitin 2015. Vetëm pak ditë më parë Ministria e Financave publikoi të dhënat paraprake për dy muajt e parë të vitit 2016, ku thuhej se të ardhurat totale janë realizuar në masën 60.2 miliardë lekë ose afërsisht 586 milionë lekë më shumë se plani 2 mujor i vitit…

Investimet publike, ja kur është shpenzuar më tepër nga 2004-a deri sot

Në 2009-ën janë bërë më shumë investime publike se në çdo vit tjetër nga viti 2004 deri në 2016-n, sipas një raporti të organizatës “Open Data Albania”. Në vitin 2016, buxheti i shtetit ka planifikuar për investime publike 59.98 miliardë lekë, duke shënuar tkurrje kundrejt vitit paraardhës dhe vlerën më të ulët për investime publike të buxhetuara që prej vitit 2008. Këto investime për vitin…

Nisma Thurje denoncon: Skandal financiar në Bashkinë e Tiranës

SKANDALI FINANCIAR NE BASHKINE E TIRANES. 93.3 MILIONE LEKE NJE KOMPANIE TE PARREGJISTUAR NE QKR, ME STATUS PASIV DHE DETYRIME TE PASHLYERA NE DREJTORINE E TATIMEVE. Bashkia Tirane i ka kaluar nje total prej 93.3 milione lekesh te vjetra nje Kompanie te quajtur “Gjenerata e Re” drejtuar nga Nertil Kashari (sipas ekstraktit te QKR), nepermjet dy pagesave (sipas te dhenave te thesarit ne foto) njera…

A është kjo kryebashkiakja më e pasur? Ja sa është pasuria e saj

Majlinda Bufi ishte deputete e Partisë Socialiste deri në qershor të vitit të kaluar, kur vendosi të kandidojë për Bashkinë e Roskovecit. Në zgjedhjet parlamentare të 2013-ës, Bufi u zgjodh deputete e PS në qarkun e Fierit. Pas 2 vitesh, ajo lë mandatin për të kandiduar për Bashkinë e re të Roskovecit të cilën edhe e fiton me epërsi të ndjeshme ndaj kandidatit demokrat. Por…

Kjo është supërpasuri kryebashkiake!

Kryebashkiakja socialiste e Roskovecit, Majlinda Bufi ka deklaruar një pasuri prej 1.2 miliardë lekësh si dhe 200 milionë kesh në shtëpi, plus pronave marramendëse të paluajtshme. Majlinda Bufi është kryetare e Bashkisë së Roskovecit që prej zgjedhjeve të qershorit të vitit 2015. Bufi ka qenë më parë deputete e Partisë Socialiste, por hoqi dorë nga mandati për të drejtuar qytetin nga ajo vjen. Një muaj…

PSE I KANË FSHEHUR KONCENSIONET? (Detajet e bllokimit të agjencisë ATRAKO nga qeveria)

Ndërsa kryeministri i vendit ka mbrojtur me forcë në çdo dalje publike dhënien me koncension të aseteve dhe shërbimeve publike, i ka quajtur ato si e vetmja rrugë e leverdisshme, paralelisht qeveria po bën çdo gjë për të mbajtur sa më pak transparente këto koncensione. Që prej vitit 2007 në Shqipëri ekziston ajo që quhet Agjencia e Trajtimit të Koncensioneve(ATRAKO), një strukturë me mbi 15…

Të dhënat, në buxhetin e 2015 mungojnë 33 miliardë lekë, dështimi më i madh në dogana dhe tatime

Open Data Albania ka bërë një krahasim të realizimit të të ardhurave të buxhetit të vitit 2015 në raport me parashikimet e bëra në momentin e hartimit të tij. Nga krahasimi i të dhënave del qartë që në total gjatë vitit 2015 janë mbledhur 33.3 miliardë lekë më pak nga sa qeveria kishte parashikuar. Konkretisht parashikohej që të mblidheshin 381.1 miliardë lekë.  Në total për…

Miliarderja e Rroskovecit, pasuria 1.2 miliardë e kryebashkiakes së PS

Kryebashkiakja socialiste e Roskovecit është bërë miliardere falë funksionit të saj shtetëror. Bufi ka deklaruar një pasuri prej 1.2 miliardë lekësh si dhe 200 milionë kesh në shtëpi, plus pronave marramendëse të paluajtshme. Majlinda Bufi është kryetare e Bashkisë së Roskovecit që prej zgjedhjeve të qershorit të vitit 2015. Bufi ka qenë më parë deputete e Partisë Socialiste, por hoqi dorë nga mandati për të…

Miliarderja e Roskovecit, pasuria e çmendur e kryebashkiakes

Majlinda Bufi është kryebashkiakja e Roskovecit që prej zgjedhjeve të qershorit të vitit 2015. Bufi ka qenë më parë deputete te Partisë Socialiste, por hoqi dorë nga mandati për të drejtuar qytetin nga ajo vjen. Një muaj pasi ajo mori mandatin si deputete e Kuvendit të Shqipërisë në vitin 2013, ka dorëzuar deklaratën e pasurisë së saj dhe të anëtarëve të tjerë të familjes. Në…

Kryetarja milionere që drejton Bashkinë e Roskovecit

Majlinda Bufi është kryetare e Bashkisë së Roskovecit në qarkun e Fierit. Më parë, ajo ishte deputete e Partisë Socialiste, por në vitin 2014 vendosi të kandidojë për bashkinë e Roskovecit, ku edhe e fitoi atë. Por është pasuria e saj, ajo çfarë e ka kthyer në qendër të vëmendjes. “Open Spending Albania” ka publikuar disa shifra, ku nga femrat që janë kryetare bashkie, rezulton më…

Analiza/ Investimet publike më të ulëtat në 9 vitet e fundit

2016-ta shënon nivelin më të ulët të investimeve për banor në nëntë vitet e fundit. Open Data Albania ka analizuar treguesit e investimeve për 12 vitet e fundit, nga ku rezulton se në vitin 2016 niveli I investimeve për banor është 20 mijë lekë, me një rënie prej 4.7% krahashuar me një vit më parë, dhe 37.5% më pak se në vitin 2009, kur niveli…

Realizimi i të Ardhurave Buxhetore, Buxheti i Shtetit viti 2015

Open Data Albania po hulumton mbi realizimin e buxhetit të shtetit për vitin 2015. Realizimi i buxhetit vlerësohet duke krahasuar buxhetin e planifikuar në fillim të vitit me buxhetin faktit në fundvit. Të dhënat për buxhetin e planifikuar merren ne ligjin e buxhetit te shtetit, i cili si praktikë miratohet disa ditë para fillimit të vitit të ri. Të dhënat faktike jepen në statistikat fiskale…

Kosto e Punës në Shoqëri Aksionare me kapital të një Institucion Publik 2014

Open Data Albania po hulumton lidhur me koston e punës në shoqëri me aksionar institucione shtetërore. Kostot e punës përfshijnë vlera për pagesat për punonjësit, pagat bruto, kontributet për sigurimet shoqërore që paguan punëdhënësi, kostot e trajnimit profesional, shpenzime e rekrutimit dhe ato për veshje, strehim apo taksa të tjera të punësimit. Nga njëqind e njëzetë shoqëri tregtare marrë në hulumtim të reklamuar në databazën…