Origjina e Personave Juridik Aksionar të Shoqërive Aksionare në Vend – Qershor 2014

Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur me personat juridik (shoqëritë tregtare, institucione apo organizma jo fitimprurës) vendase dhe të huaja, që janë aksionare në Shoqëritë Aksionare që operojnë në vend. Hulumtimi vlerëson numrin e shoqërive dhe vlerën e kapitalit aksionar. Treguesit kanë burim të dhëna të ekstrakteve historike të SHA-ve sipas depozitimit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit QKR, qershor 2014. Si origjinë e…

Shoqëri Aksionare vendase që kanë Shpërndarë apo Ri-investuar i Fitimet 1999 – qershor 2014

Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur me fitimin e shoqërive aksionere që operojnë në vend dhe politikat e shpërndarjes apo ri-investimit të fitimit të tyre.  Hulumtimi vlerëson numrin e shoqërive dhe vlerën e kapitalit aksionar. Treguesit kanë burim të dhëna të ekstrakteve historike të SHA-ve sipas depozitimit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit QKR, qershor 2014. Financimi nga “burime të brendshme” nënkupton financimin e…

Shoqëri Aksionare sipas paketave kontrolluese në kapitale – qershor 2014

Open Data Albania ka kryer një hulumtim mbi Paketa Kontrolluese që kanë subjektet apo shoqëritë tregtare vendase dhe të huaja (persona juridikë) të cilat janë aksionare në Shoqëritë Aksionare SHA që operojnë në vend. Treguesit kanë burim të dhëna të ekstrakteve historike të SHA-ve sipas depozitimit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit QKR, qershor 2014. Shoqëritë tregtare që zotërojnë aksione në SHA-të vendase janë kryesisht shoqëri…

Ja sa televizione janë në Shqipëri dhe si janë të shpërndarë në vend

Open Data Albania ka hulumtuar lidhur me funksionimin e Medias Televizive duke evidentuar numrin e licencave sipas kategorise se medias televizive dhe subjektin tregtar qe i zoteron keto ekrane. Te dhenat ne hulumtim jane marre nga Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) Qendra Kombetare e Regjistrimeve (QKR) dhe Qendra e Botimeve Zyrtare (QBZ). Ne Shqiperi televizionet kategorizohen sipas menyres se shperndarjes se sinjalit e mbulimit perkates…

Tregues mbi individ zotërues në Shoqëri Aksionare SHA, Raporte Gjinore – Qershor 2014

Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur me tregues mbi individët të cilët janë aksionarë në Shoqëritë Aksionare SHA që operojnë në vend. Treguesit kanë burim të dhëna të ekstrakteve historike të SHA-ve sipas depozitimit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit QKR, qershor 2014. Hulumtimi vlerëson jo vetëm numrin e individëve aksionar sipas SHA-ve; sektorit dhe gjinisë por edhe raportin në vlerë kapitali të aksioneve…

Lista e 50 SHA-ve me kapital aksionar më të lartë dhe origjina e kapitalit – Qershor 2014

Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur me klasifikimin e 50 SHA-ve me kapitalin aksionar më të lartë që operojnë në vend si dhe origjinën e tyre të kapitalit. Hulumtimi vlerëson numrin e shoqërive dhe vlerën e kapitalit aksionar. Treguesit kanë burim të dhëna të ekstrakteve historike të SHA-ve sipas depozitimit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit QKR, qershor 2014. Sipas hulumtimit rezulton se 50…

Nga janari qytetarët do paguajnë 50 milionë USD për borxhin e Ramës

Kostoja me të cilin nis borxhi publik nga janari 2015 do të jetë një barrë, plus që do të rëndojë tek çdo qytetar shqiptar. Xhepi i qytetarëve shqiptarë do të paguajë plot 5 miliardë lekë, apo 50 milionë dollarë më shumë shpenzime për interesat e çdo borxhi, që qeveria parashikon të ndërmarrë gjatë vitit të ardhshëm. Në këtë mënyrë, portofolit  familjar në fund të çdo…

Shoqëri Aksionare që kanë pësuar Rritje dhe Zvogëlim të Kapitalit 1993 – 2014

Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur me procesin e rritjes ose zvogëlimit të kapitalit në Shoqëritë Aksionare SHA që operojnë në vend. Treguesit kanë burim të dhëna të ekstrakteve historike të SHA-ve sipas depozitimit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit QKR, qershor 2014. Bazuar në hulumtimin e bërë, rezulton se rreth 438 SHA ose rreth 51%  subjekteve SHA, kanë realizuar të paktën një herë…

Tahiri blen medikamente… në argjendari?!

154,500 lekë ka qenë fatura e blerjeve të Ministrit të Brendshëm, Sajmir Tahiri në argjendarinë ‘Pirro’. Falë projektit të Open Data Albania, duke rrëmuar në transaksionet e bëra në Thesar mund të gjesh edhe ‘çudira’ alla shqiptarçe. 82,500 lekë kushton fatura e fundit e Tahirit te argjendaria ‘Pirro’, e ekzekutuar në datë 21.10.2014. Por ajo çka duket e çuditshme dhe tingëllon si shumë qesharake është…

PD ‘kap’ EAG në korrupsion

Sekretarja për Marrdhëniet me Publikun, Grida Duma, tha se EAG ka shënuar një tjetër rast korruptiv, që sipas saj mori miliona lekë nga Agjensia për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, për një produkt që ishte prodhuar tashmë, bëhet fjalë për logon e agjenicsë. Duma tha se prokurimi u bë pasi EAG ishte shpallur fituese. Ankesat për shkelje procedurash nuk morën përgjigje, sipas saj.   

Grida Duma: Qeveria hesht për skandalin korruptiv të EAG

PD iu rikthye sot asaj që e konsideron rast korruptiv skandaloz të agjencisë EAG. Në një dalje për mediat, Grida Doma tha se kompania e vëllait të Erion Veliajt përfitoi në mënyrë abuzive dhe askush nga qeveria nuk po reflekton. “Në maj të 2014 Agjensia Shtetërore për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, që varet nga Ministri Veliaj, ka vendosur të bëjë një prokurim i…

Grida Duma: Qeveria hesht për skandalin korruptiv të EAG

PD iu rikthye sot asaj që e konsideron rast korruptiv skandaloz të agjencisë EAG. Në një dalje për mediat, Grida Duma tha se kompania e vëllait të Erion Veliajt përfitoi në mënyrë abuzive dhe askush nga qeveria nuk po reflekton. Në maj të 2014 Agjensia Shtetërore për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, që varet nga Ministri Veliaj, ka vendosur të bëjë një prokurim i…

Institucione publike, organizma jo-fitimprurës dhe institucionet ndërkombëtare që janë Aksionare në SHA shqiptare – qershor 2014

Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur me institucionet publike, organizmat jo-fitimprurës (OJF) dhe institucionet ndërkombëtare financiare (IFN) të cilat janë aksionare në Shoqëritë Aksionare SHA që operojnë në vend. Hulumtimi vlerëson numrin e shoqërive dhe vlerën e kapitalit aksionar. Treguesit kanë burim të dhëna të ekstrakteve historike të SHA-ve sipas dokumentacionit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit QKR, qershor 2014. Institucionet publike të marra…

Skandali Tahiri, 1.5 milionë ‘medikamente’ në argjendari!

Transaksionet e Thesarit të Shtetit zbulojnë një skandal të ministrit të Brendshëm Tahiri, i cili deklaron se ka shpenzuar 1.5 milionë blerje “medikamentesh mjekësore” në një firmë argjendarie. Në tabelën e mëposhtme tregohen disa transaksione të Thesarit të Shtetit për llogari të Ministrisë së Brendshme. Sikurse evidentohet në tabelat e Thesarit nga kjo ministri janë shkarkuar fatura të medikamenteve nepër argjendarira dhe konkretisht Argjendari “Pirro”.  Bëhet fjalë për tre…