Investimet e Huaja Direkte ndaj PBB në Shqipëri Krahasuar me Vendet e Rajonit 2004-2010

Investimet e huaja direkte në Shqipëri vazhdojnë të jenë një burim shumë i rëndësishëm i flukseve të kapitalit dhe zhvillimi të ekonomisë. Open Data Albania ka kryer një hulumtim mbi vlerën e investimeve të huaja direkte (IHD) në Shqipëri ndaj produktit të brendshëm bruto (PBB) krahasuar me vendet e rajonit, bazuar në të dhënat e Bankës së Shqipërisë. Investimet e huaja direkte, përfshijnë investimet e…

Fushata e shtrenjtë zgjedhore në Shqipëri

Fushata zgjedhore e vitit 2013 rezulton të jetë një ndër më të shtrenjtat që partitë politike kanë zhvilluar ndonjëherë. Lëvizja Mjaft që po bën një monitorim fokusuar te financat e partive, del natyrshëm në këtë konkluzion, pa përllogaritur ende çdo detaj të fushatës ku është hedhur para, nga spotet te posterat në rrugë. Elton Kacidhja drejtues i kësaj organizate, merr shembullin e spoteve televizive. Monitorimi…