ODA: Deri më 31 gusht, 13242 subjekte të bllokuara për mosshlyerje të detyrimit tatimor

Open Data Albania ka bërë publike hulumtimin, lidhur me subjektet tatimpaguese, të cilat në 31 Gusht 2015 kanë rezultuar nën masa bllokuese të pasurisë për detyrime tatimore të papaguara në afat. Bazuar në legjislacionit tatimor, të gjithë tatimpaguesit që nuk paguajnë detyrimet tatimore në afat konsiderohen subjekte të borxhit tatimor. Administrata tatimore vendos marrjen e masave te sigurimit mbi pasuritë me qëllim ekzekutimin e detyrimeve dhe…

Open Data Albania: Deri më 31 gusht, 13242 subjekte të bllokuara për mosshlyerje të detyrimit tatimor

Open Data Albania ka bërë publike hulumtimin, lidhur me subjektet tatimpaguese, të cilat në 31 Gusht 2015 kanë rezultuar nën masa bllokuese të pasurisë për detyrime tatimore të papaguara në afat. Bazuar në legjislacionit tatimor, të gjithë tatimpaguesit që nuk paguajnë detyrimet tatimore në afat konsiderohen subjekte të borxhit tatimor. Administrata tatimore vendos marrjen e masave te sigurimit mbi pasuritë me qëllim ekzekutimin e detyrimeve…

Open Data: 13 242 subjekte të bllokuara për mos shlyerje të detyrimit tatimor

Open Data Albania ka hulumtuar lidhur me subjektet tatimpaguese, të cilat në 31 Gusht 2015 kanë rezultuar nën masa bllokuese të pasurisë për detyrime tatimore të papaguara në afat. Bazuar në legjislacionit tatimor, të gjithë tatimpaguesit që nuk paguajnë detyrimet tatimore në afat konsiderohen subjekte të borxhit tatimor. Administrata tatimore vendos marrjen e masave te sigurimit mbi pasuritë me qëllim ekzekutimin e detyrimeve dhe fillimin e…

Terrori i tatimorëve, 13 mijë biznese në sekuestro

Më shumë se gjysma e bizneseve debitore ndodhen në Tiranë. Aktualisht në vend janë mbi 112 ndërmarrje aktive. Por tek një në dhjetë kompani rëndon barra siguruese dhe hipotekore për mospagim të detyrimit tatimor, duke penguar mundësinë e investimeve apo edhe shitblerjes së këtyre kompanive Ndryshimet e miratuara vetëm pak ditë më parë nga Parlamenti në ligjin për procedurat tatimore, kanë rritur edhe më shumë…

13,242 subjekte të bllokuara për mos shlyerje të detyrimit tatimor

Open Data Albania ka hulumtuar lidhur me subjektet tatimpaguese, të cilat në 31 Gusht 2015 kanë rezultuar nën masa bllokuese të pasurisë për detyrime tatimore të papaguara në afat. Bazuar në legjislacionit tatimor, të gjithë tatimpaguesit që nuk paguajnë detyrimet tatimore në afat konsiderohen subjekte të borxhit tatimor. Administrata tatimore vendos marrjen e masave te sigurimit mbi pasuritë me qëllim ekzekutimin e detyrimeve dhe fillimin…

Subjekte me detyrime tatimore t? papaguara në afat, janar 2014

Open Data Albania po hulumton lidhur me subjektet që në Janar 2014, rezultojnë me detyrime tatimore të papaguara në afat. Të dhënat në hulumtim janë marrë në Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve. Bazuar në legjislacionin tatimor, të gjithë tatimpaguesit që nuk paguajnë detyrimet tatimore në datën e caktuar konsiderohen subjekte të borxhit tatimor. Ndaj këtyre subjekteve, persona të tatueshëm Administrata Tatimore, ne zbatim te nenit…

Subjekte nën barrë siguruese e hipotekore për detyrime tatimore të papaguara në afat, 31 gusht 2015 krahasuar me 1 janar 2014

Open Data Albania ka hulumtuar lidhur me subjektet tatimpaguese 31 gusht 2015 krahasuar me 1 janar 2014 te cilat kanë rezultuar nën masa bllokuese të pasurisë për detyrime tatimore të papaguara në afat. Bazuar në legjislacionit tatimor, të gjithë tatimpaguesit që nuk paguajnë detyrimet tatimore në afat konsiderohen subjekte të borxhit tatimor. Administrata tatimore vendos marrjen e masave te sigurimit mbi pasuritë me qëllim ekzekutimin…

Borxhi i jashtëm jashtë kontrollit, rritet me 331 milionë euro në tre muaj

Borxhi i jashtëm del jashtë kontrollit. Të dhëna shqetësuese pasqyrohen në grafikun për nivelin e borxhit që nga viti 2007, ku vihet re se gjatë muajve të parë borxhi është rritur me 331 milionë euro. Shifrat janë bërë publike nga “Open Data Albania”, organizatë e cila ka analizuar ecurinë e borxhit të jashtëm bruto dhe dinamikën e këtij borxhi në vitin e fundit. Bëhet fjalë…

Luhatjet e çmimit të naftës në Shqipëri dhe në botë 1998-2014

  Open Data Albania bazuar nё tё dhënat e Bankës Botërore ka përditësuar të dhëna lidhur me ndryshimet që ka pësuar çmimi i naftës për konsumatorin final në Republikën e Shqipёrisё dhe në botë me vitin 2014. Në gjithë rruzullin tokësor çmimi i naftës ёshtё rritur mesatarisht me 0.1 dollar amerikan për litër çdo dy vjet. Në vendin tonë nafta vlerësohej me 0.43 dollar amerikan…

Open Data: Çmimi i naftës u katërfishua

Tregu i naftës në Shqipëri ka reflektuar një situatë aq të ndërlikuar saqë tarifat aktuale me të cilin po tregtohet nafta, konsiderohet më e larta e 17 viteve të fundit. Në një raport të përgatitur së fundi nga Open Data Albania për për çmimin e naftës, ODA konstaton se çmimi i naftës në Shqipëri është më shumë se katërvishuar që nga viti 1998. Goditjen më të madhi këtij produkti…

Open Data: Çmimi i naftës u katërfishua

Sipas hulumtimit të Open Data Albania, vendi ynë ka reflektuar një çmim edhe më të lartë se mesatarja e zonës për shitje me pakicë gjatë vitit 2014, duke bërë që vlera e tregtimit për Shqipërinë të shënojë plot 1.71 dollarë për litër. E gjitha kjo sipas Open Data Albania vjen në një kohë, kur grupi gjeografik me çmimin më të ulët të naftës është ai i Lindjes së Mesme dhe…

Ja pasuritë e disa shtetarëve, që po “kacafyten egërsisht” në farsën e inskenuar për mos… dekriminalizimin!

Prej 1 jave është vënë në “skenë” (në parlament) komedia “anti-krim”, luajtur në mënyrë qesharake nga politikanët, shtetarët e ish-shtetarët shqiptarë, gjoja për të pastruar politikën dhe shtetin nga politikanët dhe shtetarët (veten) që janë pjesë drejtuese, shërbyese ose strukturë aktive e botës së krimit, prej “burimeve” të të cilit kanë krijuar pasuri private gjigande në vlerë fizike e bankare për 30 breza!  Çudia qëndron…

Shpërndarja e Shoqërive Aksionare ne Rrethe, numri dhe vlera e kapitalit ekstrakte QKR qershor 2014

Open Data Albania ka kryer një hulumtim lidhur me Shoqëritë Aksionare SHA që operojnë në vend sipas shpërndarjes në rrethe. Hulumtimi vlerëson numrin e shoqërive dhe vlerën e kapitalit aksionar. Treguesit kanë burim të dhëna të ekstrakteve historike të SHA-ve sipas depozitimit në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit QKR, qershor 2014. Adresa e Selisë së subjektit është një e dhënë e domosdoshme për regjistrimin e një…

Kryetar Bashkie sipas kahut politik të subjektit që i kandidon 2000 – 2015

Open Data Albania ka hulumtuar mbi përzgjedhjen e kryetarëve të bashkive në katër proceset e fundit elektorale.  Të dhënat janë marrë në buletinet elektronike apo manuale të Komisionit Qendrorë të Zgjedhjeve. Artikulli hulumtues përmbajnë informacion statistikorë dhe nominal për fituesit si kryetar bashkie në zgjedhjet  për pushtet lokal të vitit 2000, 2003, 2007 dhe 2011-të.  Në Republikën e Shqipërisë në bazë të ndarjes administrative territoriale…

Çmimi i naftës me pakicë në Shqipëri dhe në botë 1998-2014

Open Data Albania ka përditësuar të dhëna lidhur me çmimin e naftës për konsumatorin me pakicë në vendin tonë dhe në botë për 2014. Në periudhën 1998 – 2014, në gjithë rruzullin tokësor çmimi i naftës është rritur mesatarisht me vetëm 0.1 dollar amerikan për litër çdo dy vjet. Në vendin tonë nafta vlerësohej me 0.43 dollar amerikan për litër në vitin 1998, pra rreth…