OJQ-TË NË SHQIPËRI SHTOHEN SI KËRPUDHAT PAS SHIUT…VITIN E KALUAR 268 SHOQATA TË REJA

Thuhet se në Shqipëri nuk ka shoqëri civile të mirëorganizuar, por të dhënat e publikuara nga Instat dhe Open Data, tregojnë të kundërtën.  Vetëm vitin e kaluar, pra në 2014, sipas statistikave, janë shtuar 268 organizata të reja Joqeveritare. Sipas ODA, duhet që gjykatat të japin të drejtën e themelimit të Shoqatave Joqeveritare. Por në gjykata nuk ka një statistikë të qartë, dhe ato që…

Raporti, te huajt qe punojne ne Shqiperi

Në vendin tonë janë mbi dy mijë shtetas të huaj të punësuar, të pajisur me leje punësimi nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit. “Open Data Albania” ka hulumtuar shtetas të huaj të pajisur me leje qëndrimi e që jetojnë e punojnë në Republikën e Shqipërisë për periudhën 2011-2014. Aktualisht janë 2504 shtetas të huaj, të pajisur me leje punësimi nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit. Në periudhën…

Shifra alarmante te divorceve. Gezim Tusha: Institucioni i marteses, ne rrezik. Dhuna, faktori kryesor i ndarjeve

“Lindëm në një kohë kur nëse diçka prishej, ne përpiqeshim ta rregullonim atë dhe jo ta flaknim tutje”, ishte përgjigja e një çifti që kishte qenë i martuar për 65 vjet, kur u pyet nga një reporter. Ndërsa çiftet shqiptare që i drejtohen gjykatës për t`u divorcuar, nuk kanë më asgjë për të “ndrequr’, por janë të gatshmëm të “flakin” çfarë është prishur dhe të…

Turq, kinezë e kanadezë punësohen në tregun shqiptar të punës

Open Data Albania po hulumton lidhur me shtetas të huaj të pajisur me leje qëndrimi e që jetojnë e punojnë në Republikën e Shqipërisë për periudhën 2011-2014. Në vitin 2014 në vendin tonë raportohet se janë pajisur me leje punësimi nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit 2054 shtetas të huaj, pra 135 më pak se një vit më parë. Sipas legjislacionit kombëtar çdo shtetas i huaj…

Raporti, të huajt që punojnë në Shqipëri

Në vendin tonë janë mbi dy mijë shtetas të huaj të punësuar, të pajisur me leje punësimi nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit. “Open Data Albania” ka hulumtuar shtetas të huaj të pajisur me leje qëndrimi e që jetojnë e punojnë në Republikën e Shqipërisë për periudhën 2011-2014. Aktualisht janë 2504 shtetas të huaj, të pajisur me leje punësimi nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit. Në periudhën…

Punësimi i shtetasve të huaj në Shqipëri në rënie gjatë 2012-2014

Open Data Albania po hulumton lidhur me shtetas të huaj të pajisur me leje qëndrimi e që jetojnë e punojnë në Republikën e Shqipërisë për periudhën 2011-2014. Në vitin 2014 në vendin tonë raportohet se janë pajisur me leje punësimi nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit dy mijë e pesëdhjetë e katër shtetas të huaj, pra njëqind e tridhjetë e pesë më pak se një vit…

Punësimi i shtetasve të huaj në Shqipëri në rënie

Open Data Albania po hulumton lidhur me shtetas të huaj të pajisur me leje qëndrimi e që jetojnë e punojnë në Republikën e Shqipërisë për periudhën 2011-2014. Në vitin 2014 në vendin tonë raportohet se janë pajisur me leje punësimi nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit dy mijë e pesëdhjetë e katër shtetas të huaj, pra njëqind e tridhjetë e pesë më pak se një vit…

Punësimi i shtetasve të huaj në Shqipëri në rënie

Open Data Albania po hulumton lidhur me shtetas të huaj të pajisur me leje qëndrimi e që jetojnë e punojnë në Republikën e Shqipërisë për periudhën 2011-2014. Në vitin 2014 në vendin tonë raportohet se janë pajisur me leje punësimi nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit dy mijë e pesëdhjetë e katër shtetas të huaj, pra njëqind e tridhjetë e pesë më pak se një vit…

Studimi: Shqiptarët po martohen gjithnjë e më pak, po divorcohen më shumë

Numri i martesave në Shqipëri ka rënë ndjeshëm, ndërsa numri i divorceve është rritur. Të dhënat statistikore nga Regjistri Kombëtar i Gjendjes Civile tregojnë se në 24 vitet e fundit (periudha 1990-2014), kemi një rënie të martesave me 18 për qind, ose thënë ndryshe rreth 5 mijë martesa më pak në vit. “Në një hark më të gjatë kohor (1990-2014) numri i martesave ka pësuar…

Shqipëri, 18 divorce në 100 martesa

Në një hark më të gjatë kohor (1990-2014) numri i martesave ka pësuar një rënie prej 18%. Kështu nëse në vitin 1990 shënohen 28 992 martesa në vitin 2014 shënohen 23 769. Qarku me numrin më të lartë të martesave është ai i Tiranës në të cilin në vitin 2014 janë kurorëzuar në martesë 5 880 çifte. Ky qark përbën 25% të totalit të martesave…