Fitimi i Bankave të Nivelit të Dytë në Shqipëri për vitet 2014-2015 – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania po hulumton mbi Fitimet e Bankave të Nivelit të Dytë në Shqipëri për periudhën 2014-2015. Bankat e Nivelit të Dytë, janë shoqëri me seli në territorin e Republikës së Shqipërisë, që ushtrojnë veprimtari bankare duke përfshirë por pa u kufizuar me pranimin e depozitave monetare ose i fondeve të tjera të riparueshme nga publiku dhe përdorimi i tyre për dhënie kredie, si…

Frekuenca e Ndryshimit të Pronësisë dhe Fitimit i Institucioneve Financiare Jo-Banka në Shqipëri – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania po hulumton mbi Frekuencën e Ndryshimit të Pronësisë dhe Fitimin e Institucioneve Financiare Jo-Banka. Në kuptim të këtij hulumtimi termi “institucion financiar jo-bankë” është në përputhje me rregulloren e Bankës së Shqipërisë nr. 1, datë 17.01.2013 “Për licensimin dhe ushtrimin e veprimtarisë nga subjektet financiare jo-banka”, sipas të cilës janë: Subjektet financiare jo-banka; Institucionet financiare të mikrokredisë dhe Institucionet e parasë elektronike.…

Administrimi i Institucioneve Financiare Jo-Banka në Shqipëri – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania ka kryer një hulumtim dhe ka publikuar artikuj bazuar në gjetjet e këtyre vrojtimeve lidhur me institucionet financiare jo-banka në Republikën e Shqipërisë e në vecanti me Administrimin e Institucioneve Financiare Jo-Banka. Në kuptim të këtij hulumtimi termi “institucion financiar jo-bankë” është në përputhje me rregulloren e Bankës së Shqipërisë nr. 1, datë 17.01.2013 “Për licensimin dhe ushtrimin e veprimtarisë nga subjektet…

Audtimi Ligjor i Institucioneve Financiare Jo-Banka në Shqipëri – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania ka kryer një hulumtim dhe ka publikuar artikuj bazuar në gjetjet e këtyre vrojtimeve lidhur me institucionet financiare jo-banka në Republikën e Shqipërisë e në vecanti me Auditimin Ligjor të Institucioneve Financiare Jo-Banka. Në kuptim të këtij hulumtimi termi “institucion financiar jo-bankë” është në përputhje me rregulloren e Bankës së Shqipërisë nr. 1, datë 17.01.2013 “Për licensimin dhe ushtrimin e veprimtarisë nga…

Struktura e Kapitalit Aksionar të Institucioneve Financiare Jo-Banka në Shqipëri – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania po hulumton mbi Strukturën e Kapitalit Aksionar të Institucioneve Financiare Jo-Banka. Në kuptim të këtij hulumtimi termi “institucion financiar jo-bankë” është në përputhje me rregulloren e Bankës së Shqipërisë nr. 1, datë 17.01.2013 “Për licensimin dhe ushtrimin e veprimtarisë nga subjektet financiare jo-banka”, sipas të cilës janë: Subjektet financiare jo-banka; Institucionet financiare të mikrokredisë; Institucionet e parasë elektronike. Këtu nuk janë përfshirë…

Objekti i Aktivitetit dhe Origjina e Kapitalit të Institucioneve Financiare Jo-Banka në Shqipëri – Ekstrakt QKB, 15 Mars 2017

Open Data Albania ka hulumtuar lidhur me institucionet financiare jo-banka në Republikën e Shqipërisë e në veçanti me Nën sektorin apo Fushën e Aktivitetit dhe Origjinën e Kapitalit të Institucioneve Financiare Jo-Banka. Në kuptim të këtij hulumtimi termi “institucion financiar jo-bankë” është në përputhje me rregulloren e Bankës së Shqipërisë nr. 1, datë 17.01.2013 “Për licensimin dhe ushtrimin e veprimtarisë nga subjektet financiare jo-banka”, sipas…

“Rama 2”, sa të ardhura kanë deklaruar ministrat e rinj e të vjetër

Një javë më parë, në Asamblenë e Partisë Socialiste, kryeministri Edi Rama bëri publikë emrat e ministrave me të cilët do të qeverisë në mandatin e dytë. Ndërkohë, se fundmi janë risjellë në vëmendje pasuritë e ministrave që formojnë kabinetin “Rama 2”. Ajo që bie në sy është fakti se shumica e tyre kanë shlyer kredi të marra kryesisht për blerje banese. Ndër ta, mungon…

Zbardhen pasuritë, këto janë ministrat e “varfër” të Ramës

Kryeministri Edi Rama ka bërë publike qeverinë e re e cila solli surpriza të mëdha për sa i përket emrave të rinj dhe largimeve të paparalajmëruara. Rama vendosi që me skuadrën e tij të fusë emra të rinj si Senida Mesi, Sonila Qato, Olta Xhaçkaj, Etilda Gjonaj etj. Emrat e rinj janë gati të padëgjuar në PS por Rama u dha besimin dhe poste mjaft…

Qeveria ‘Rama 2’, pasuritë që kanë deklaruar ministrat e rinj

Risillen në vëmendje pasuritë e ministrave të rinj, të emëruar nga kryeministri Rama. Open Data Albania ka publikuar deklarimet e pasurive të ministrave të kabinetit Rama 2. Pjesa më e madhe e tyre kanë deklaruar kreditë për shtëpi apo dhe makina. Listës i mungon zvkryeministrja pasi ajo nuk ka patur më parë një post zyrtar. Në 9 shtator pritet të mblidhet edhe seanca e parë…

Ministrat e ”varfër” të qeverisë Rama 2, zbulohet pasuria e secilit prej tyre

Qeveria e re e bërë publike një javë më parë nga kryeministri Rama nuk çuditi askënd. Emrat që ishin përzgjedhur nuk përbënin surpriza përveç emrit të zëvendëskryeministres që për disa ishte mjaft e panjohur. Senida Mesi u zgjodh për herë të parë deputete në Shkodër dhe menjëherë iu dha ky besim i madh. Ndërkohë që shumica e tyre deputetë prej vitesh kanë bërë dhe deklarimin…

DEKLARATAT/ Pasuritë e ministrave teknikë të Partisë Demokratike, ja cili është më i “Kamuri”

Është bërë publike nga “Portali Spending Data Albania” deklarata të pasurisë për 6 Ministrat Teknikë që shërbyen gjatë fushatës zgjedhore pas paktit Rama-Basha. Ministrat ishin propozime të PD për të garantuar mbarëvajtjen e procesit zgjedhor. Në këtë deklaratë duhet të evidentohen të gjitha asetet me pasuri të paluajtshme, pasuri të pritshme, likuiditete, kredi debi, automjete, sende me vlerë dhe para kesh në momentin e deklarimit.…

Qeveria “Rama 2″/ Shikoni pasuritë e ministrave në detaje

Ndërsa qeveria e re “Rama 2” ka marrë tashmë formë, në media flitet edhe për pasurinë e të zgjedhurve të rinj. Open Data Albania ka publikuar deklarimet e pasurive të ministrave të kabinetit Rama 2. Ajo që mund të vini re, nga deklarimet e tyre është fakti se shumica e tyre kanë të deklaruara kreditë. Kredi për të blerë shtëpi apo edhe makinat. Ndër emrat…

Shifrat/ Zbulohen pasuritë e 6 ministrave teknikë që qeverisën me Ramën

Zbardhen pasuritë e ish-ministrave teknikë të kabinetit Rama, emëruar pas paktit të arritur mes kryeministrit dhe kretarit të opozitës, para zgjedhjeve të qershorit. Portali Spending Data Albania ka publikuar deklarata të pasurisë për 6 Ministrat Teknik që shërbyen gjatë fushatës zgjedhore. Këta ministra u propozuan nga partia më e madhe opozitare për të qeverisur në mënyrë neutrale dhe për të garantuar mos përdorim të administratës…

Zbulohen pasuritë e 6 ministrave teknikë që qeverisën me Ramën

Zbardhen pasuritë e ish-ministrave teknikë të kabinetit Rama, emëruar pas paktit të arritur mes kryeministrit dhe kretarit të opozitës, para zgjedhjeve të qershorit. Portali Spending Data Albania ka publikuar deklarata të pasurisë për 6 Ministrat Teknik që shërbyen gjatë fushatës zgjedhore.Këta ministra u propozuan nga partia më e madhe opozitare për të qeverisur në mënyrë neutrale dhe për të garantuar mos përdorim të administratës dhe…