4 miliardë lekë për dreka e darka luksoze

Rreth 4 miliardë lekë janë shpenzuar nga institucionet, kryesisht nga Kryeministria dhe ministritë për dreka, darka e pritje luksoze. Mjafton një hulumtim i vogël në portalin Open Data për të konstatuar se në dy vite, janë shpenzuar miliarda para për aktivitete, evente, shtrim darkash e drekash të shtrenjta. 1.6 miliardë lekë të shpenzuara në total gjatë vitit 2014. Nga këto 270 milionë lekë të shpenzuara…

Shërbimet shëndetësore, 4.37 mld lekë shpenzime për 2015

Shëndetësia është e pesta në renditje sa i takon shpenzimeve buxhetore. Për vitin 2015 janë shpenzuar rreth 4.37 miliardë lekë për shërbimet shëndetësore dhe për barana. Sipas të dhënave të Open Data Albania nëse i referohemi një page tek 760 mijë lekë në muaj rreth 35 lekë në ditë do të shkojnë për shëndetësinë, pra çdo qytetar paguan për shëndetësin që është trumbetuar si shëndetësi…