Azilkërkues në vendet e Bashkimit Europian dhe EFTA, 2005-2015

Open Data Albania po hulumton mbi numrin e azilkërkuesve ne vendet e Bashkimit Europian dhe EFTA përgjatë viteve 2005-2015. Te dhënat kane burim statistikat e publikuara nga Instituti Europian i Statistikave. Numri i azilkërkuesve ne vendet e Bashkimit Europian ka pasur ulje dhe ngritje te vazhdueshme deri ne vitin 2010, por numri i tyre nuk i kalon 300 mije aplikime. Pas vitit 2010, numri i…

Shqiptarët vazhdojnë ta lakmojnë azilin në Evropë

Në vitin 2015 rreth 66 mijë shqiptarë kanë kërkuar azil në vendet e BE dhe EFTA, duke e renditur Shqipërinë në vendin e pestë për nga numri më i lartë i azilkërkuesve. “Open Data Albania” po hulumton mbi numrin e azilkërkuesve ne vendet e Bashkimit Evropian dhe EFTA përgjatë viteve 2005-2015. Të dhënat kanë burim statistikat e publikuara nga Instituti Evropian i Statistikave. Numri më…