Eurostat: Shqipëria ka çmimin më të lartë të energjisë në Ballkan

Ndërsa pritet të rishikohet çmimi i energjisë, familjeve shqiptare, energjia u kushton më shtrenjtë se në çdo vend të rajonit të Ballkanit. Sipas të dhënave te Institutit Europian të Statistikave, të krahasuara nga Open Data Albania, vitin e kaluar, një familje shqiptare pagoi mesatarisht 0.116 euro për kilovatorë, duke u renditur vetëm pas Rumanisë, e cila ka një çmim prej 0.132 euro për kilovatorë.  Sipas…

Tregues statistikor për Martesa dhe Divorce 1990-2013

Open Data Albania ka përditësuar të dhënat lidhur me numrin e martesave dhe divorceve të shënuara në Regjistrin Kombëtar të Gjendjes Civile deri në vitin 2013. Në pesë vitet e fundit (2009-2013) numri i martesave ka ardhur duke u ulur për të shënuar në vitin e fundit një ngritje me vetëm 4% krahasuar me vitin pararendës. Kështu nëse në vitin 1990 shënohen njëzetë e tetëmijë…