Gjetje nga Monitorimi i Prokurimeve Publike për 61 Bashki në periudhën 27 korrik – 7 dhjetor 2015.

Ekipi që punon pranë organizatës AIS, promotor të Open Data Albania është duke konkretizuar një databazë Prokurime Transparente, me të dhëna të mirë strukturuara për prokurime publike në nivel Qeverisje Vendore (Bashki). Monitorimi i prokurimeve për qeveritë vendore, përkon me interesin për të monitoruar drejtpërdrejt procedura që lidhen me shërbime dhe punë publike më me impakt tek përditshmëria e qytetarëve. Në vigjilje të prezantimit të…

EKSKLUZIVE / Sheikët e qeverisë, 517 mijë euro për të realizuar….5 konferenca

Transaksionet e thesarit të shtetit (SpendingData.al) kanë zbuluar dy kalime të dyshimta fondesh të Ministrisë së Zhvillimit Urban të konsumuara në fundin e muajit Dhjetor 2015. Më datën 18 Dhjetor, ministria e znj.Gjermeni, nëpërmjet agjencisë AKPT, i ka kaluar një kompanie të quajtur “Kube Studios” shumën e 11 milionë e 207 mijë lekëve. Ndërsa natën e vitit të ri, më 31 Dhjetor në thesar AKPT-ja…

Investigimi, Favorizohet Eurogjici. Në 2015-ën, tërhoqi 1 miliard lekë nga thesari

Kompania e kandidatit të majtë për Bashkinë Kamëz, Safet Gjici, ka tërhequr nga arka e shtetit plot 1 miliard lekë të taksapaguesve shqiptarë. Nëpërmjet tenderimit publik, “Eurogjici” është kthyer në një nga kompanitë më të favorizuara nga Komisioni i Prokurimit Publik. Një nga eksponentët e Partisë Socialiste, njëherësh kandidati i majtë për zgjedhjet vendore në Kamëz, Safet Gjici, ka tërhequr nga arka e shtetit nëpërmjet…

Favorizohet EUROGJICI. Në 2015-ën, tërhoqi 1 miliard lekë nga thesari

Kompania e kandidatit të majtë për Bashkinë Kamëz, Safet Gjici, ka tërhequr nga arka e shtetit plot 1 miliard lekë të taksapaguesve shqiptarë. Nëpërmjet tenderimit publik, “Eurogjici” është kthyer në një nga kompanitë më të favorizuara nga Komisioni i Prokurimit Publik. Një nga eksponentët e Partisë Socialiste, njëherësh kandidati i majtë për zgjedhjet vendore në Kamëz, Safet Gjici, ka tërhequr nga arka e shtetit nëpërmjet…

Familjarët e politikanëve. ja ku janë të punësuar në shtet

Ministrat dhe deputetët janë herë pas herë objekt sulmesh nga kampet kundërshtare sa u takon pasurisë së tyre, por edhe të pasurisë dhe bizneseve të familjarëve të tyre. Ata akuzojnë njëri-tjetrin për emërime dhe punësime nepotike të militantëve partiakë, por jo në pak raste, janë vetë familjarët e politikanëve, ata që përfitojnë vendet më të mira të administratës dhe e kanë më të thjeshtë për…