Studimi, si na vjedhin bashkitë e komunat

Pushteti vendor është një nga hallkat që i ka kushtuar shumë buxhetit të vitit të kaluar në mos realizimin e të ardhurave. Por jo vetëm kaq, por drejtuesit vendor kanë abuzuar me fondet publike, raste të cilat Kontrolli i Lartë i Shtetit i ka çuar në prokurori për hetim të mëtejshëm. Por cilat janë bashkitë që kanë abuzuar më shumë me fondet publike? Sipas një…

Studimi, si na vjedhin bashkitë e komunat

Pushteti vendor është një nga hallkat që i ka kushtuar shumë buxhetit të vitit të kaluar në mos realizimin e të ardhurave. Por jo vetëm kaq, por drejtuesit vendor kanë abuzuar me fondet publike, raste të cilat Kontrolli i Lartë i Shtetit i ka çuar në prokurori për hetim të mëtejshëm. Por cilat janë bashkitë që kanë abuzuar më shumë me fondet publike? Sipas një…

Ja si u shpenzuan paratë e buxhetit para zgjedhjeve

Edhe pse nuk janë deklaruar në mënyrë përfundimtare shpenzimet e zgjedhjeve të 23 qershorit, thjesht me një vështrim të bërë nga shpenzimet e kryera gjatë këtij viti nga ministritë “zbardhen” një pjesë e atyre skandaleve që qeveria e shkuar ka bërë me financat e vendit. Open Data Albania ka hulumtuar mbi të dhëna të transaksioneve të kryera nga Thesari i Shtetit në një vit elektoral…

Ridvan Bode censuron të dhënat e Thesarit

Në emër të parimeve të të Drejtës Publike për Informim, dëshiroj të ndaj me Ju shqetësimin mbi një rast censure të realizuar këto dit me të dhëna të Thesarit Publik të Shtetit. Qeveria Shqiptare është e detyruar me ligj dhe udhëzime përkatëse të bëjë transparente përballë qytetarit shqiptarë çdo detaj të mënyrës së si shpenzohen paratë e taksapaguesve shqiptarë apo asetet publike monetare. Gjithashtu në…