Ne Shqiperi, jane 3354 shkolla publike dhe 580 shkolla jopublike

Sipas nje hulumtimi te bere nga shoqata “Open Data Albania”, ne Shqiperi funksionojne rreth 3354 shkolla publike dhe 580 institucione arsimore jopublike te sistemit parauniversitar. Ndersa, Ministria e Arsimit dhe Shkences disponon te dhena vetem per shkollat publike. Sipas saj, ne mbare vendin jane gjithsej 3354 objekte qe funksionojne si institucione te arsimit parauniversitar, qe ndryshe do te thote shkolla 9-vjecare dhe shkolla te mesme.…