Indikatorët për ujin e prodhuar dhe faturuar

Shqipëria është një vend me burime të shumta ujore, por pavarësisht këtij fakti, 20% të qytetarëve të saj ende nuk iu ofrohet shërbimi i furnizimit me ujë. Kapaciteti mesatar vjetor i burimeve me ujë të pijshëm është vlerësuar në 654 milionë metra kub, ndërkohë që uji i prodhuar është 292 milionë metra kub. Pra, aktualisht janë duke u shfrytëzuar vetëm 44% të burimeve në dispozicion.…