Korrupsioni është një plagë në Shqipëri që është shumë e vështirë për t’u shëruar.  Vendi renditet i 110-ti nga 180 në Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit të Transparency International.Aranita Brahaj, drejtuese e Institutit Shqiptar të Shkencës/Open Data Albania (AIS), e di se sa serioz është problemi.

“Korrupsioni është një problem i jashtëzakonshëm në Shqipëri”, thotë eksperti i analizës së të dhënave me fokus transparencën, kontrollin dhe antikorrupsionin në një intervistë për WELT.  “Nuk është e pranishme vetëm në radhët e larta politike, por edhe në jetën e përditshme të çdo qytetari – qoftë vizitë te mjeku apo zgjedhje e shkollës fillore”.

Shqipëria nuk është në gjendje të ushtrojë kontroll gjyqësor, kushtetues dhe parlamentar mbi qeverinë, tha Brahaj.  Pra, de facto kryeministri Rama e ka dorën të lirë.

Shiko artikullin e plotë KETU