Partitë, 1 milion USD për lobim

Për herë të parë zbulohen një sërë faktesh, se ku i kanë shpenzuar më shumë se 1 milion dollarë për lobim, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës gjatë periudhës 2009-2010, Partia Demokratike, Partia Socialiste, Lëvizja Socialiste për Integrim dhe Qeveria. Bazuar në rezultatet e investigimit të dy organizatave jo qeveritare në SHBA, projekti “Open Data Albania” publikoi të dhënat e zgjeruara për pagesat, datat, vlerën…

Eurobondi, ulet kostoja e borxhit publik

Që nga dalja e parë në tregjet ndërkombëtare të Eurobondit shqiptar, kostoja e borxhit publik ka ardhur gjithnjë e në rënie. Nga një humultim i “Open Data Albania”, ku krahasohen dy instrumentat për reduktim të kostos së borxhit që financon investimet publike, sic është kredia sindikale e përdorur në vitin 2009 dhe Eurobondi në 2010-ën, dallohet qartë avantazhi i këtij të fundit si një instrument…

ODA: Vetëm 4 mjekë për një mijë banorë

Vendi ynë ka më pak mjekë për 1000 banorë se çdo vend tjetër i rajonit. Ky ka qenë studimi më i fundit që është bërë nga Open Data Albania. Sipas këtij studimi, ka vetëm 4 infermierë për çdo 1000 banorë. Nga studimi i Open Data Albanias, rezulton se në vendin tonë ka më pak qendra spitalore dhe ambulanca seç kishte në vitet e diktaturës. Bazuar…

Rritet numri i kërkesave për ekuivalentimin e diplomave

Ministria e Arsimit dhe e Shkencave deri tani ka konfirmuar njohjen e 2150 diplomave të universiteteve të huaja. Studimi është bërë nga Open Data Albania. Sipas këtij studimi, fluksi i atyre që kërkojnë njohjen e diplomave që kanë marrë në universitetet e huaja, është i madh, por MASH ka njohur vetëm disa prej tyre. “Numri total i studentëve që duan të njohin diplomat që kanë…