“Open Data”: Fushata zgjedhore filloi pa transparencë financiare

Fushata zgjedhore ligjërisht fillon sot në Shqipëri, ndonëse ajo është shtrirë prej disa javësh e muajsh në të gjithë vendin. Organizatat e shoqërisë civile po shprehin shqetësim për mungesën e transparencës së tyre mbi financimet. Qendra Open Data e Shqipërisë thotë se sipas Kodit Zgjedhor listat e dhuruesve dhe financimet e partive janë kurdoherë publike, por deri tani nuk është botuar asnjë listë e tillë…

Albania Parties Ignore Call For Donor Transparency

“The electoral code says that list of donors above 100,000 lek (€800) should be always public, which means that parties should publish them… preferably online,” says Aranita Brahaj, project coordinator at Open Data Albania. Brahaj noted that even freedom of information requests filed with Albania’s main political parties had yielded no results, although they are obliged to publish lists of companies, organizations and individuals that…

Open Data Albania dhe shtypi ballkanik

Na każdego mieszkańca Albanii przypada w 2013 r. średnio ALL 314 tys. (EUR 2245) długu publicznego, podczas gdy w 2010 r. było to ALL 224 tys. (EUR 1600), a w 2000 r. tylko ALL 104,5 tys. (EUR 746), wylicza Open Data Albania. Wzrost długu per capita postępuje szybciej niż wzrost globalnego zadłużenia ze względu na malejącą liczbę ludności. Jeśli przyjąć założenia do budżetów na rok…

Studimi, në Shqipëri ka 580 shkolla jopublike

Sipas një hulumtimi të bërë nga “Open Data Albania”, në vendin tonë funksionojnë 580 institucione arsimore jopublike të sistemit parauniversitar, ndërkohë që 14 prej tyre janë shkolla fetare. Kjo përbën edhe 2.41 për qind të totalit të tyre, shifër kjo relativisht e lartë. Hulumtimi u shtri mbi numrin dhe vendosjen gjeografike të shkollave jopublike, të cilat funksionojnë sipas miratimit të Këshillit të Ministrave. “Në total…

Studimi, në Shqipëri ka 580 shkolla jopublike

Sipas një hulumtimi të bërë nga “Open Data Albania“, në vendin tonë funksionojnë 580 institucione arsimore jopublike të sistemit parauniversitar, ndërkohë që 14 prej tyre janë shkolla fetare.  Kjo përbën edhe 2.41 për qind të totalit të tyre, shifër kjo relativisht e lartë. Hulumtimi u shtri mbi numrin dhe vendosjen gjeografike të shkollave jopublike, të cilat funksionojnë sipas miratimit të Këshillit të Ministrave. “Në total…

Studimi, në Shqipëri ka 580 shkolla jopublike

Sipas një hulumtimi të bërë nga “Open Data Albania“, në vendin tonë funksionojnë 580 institucione arsimore jopublike të sistemit parauniversitar, ndërkohë që 14 prej tyre janë shkolla fetare. Kjo përbën edhe 2.41 për qind të totalit të tyre, shifër kjo relativisht e lartë. Hulumtimi u shtri mbi numrin dhe vendosjen gjeografike të shkollave jopublike, të cilat funksionojnë sipas miratimit të Këshillit të Ministrave. “Në total…

Studimi, në Shqipëri ka 580 shkolla jopublike

Sipas një hulumtimi të bërë nga “Open Data Albania“, në vendin tonë funksionojnë 580 institucione arsimore jopublike të sistemit parauniversitar, ndërkohë që 14 prej tyre janë shkolla fetare.  Kjo përbën edhe 2.41 për qind të totalit të tyre, shifër kjo relativisht e lartë. Hulumtimi u shtri mbi numrin dhe vendosjen gjeografike të shkollave jopublike, të cilat funksionojnë sipas miratimit të Këshillit të Ministrave. “Në total…

Average Monthly Wage in Albania $350

The average monthly wage in Albania is 35,000 Leks (roughly $350), according to a study by Open Data Albania which covered the private and public sector wages in Albania over the last ten years by using data from Albania’s Institute of Statistics.  Meanwhile, the minimum wage is 20,000 Leks (roughly $200) and the maximal wage is 88,000 Leks per month (roughly $880). The sector of…

Albania plans to spend 21.6 billion Albanian Leks on its Armed Forces this year

Albania plans to spend 21.6 billion Albanian Leks on its Armed Forces this year or 9% more compared to 2010, daily Gazeta Shqiptare reports. Albania’s defense budget shrank by 7% in 2010, after a revised budget cut military spending by 5.2 billion Leks than the 25 billion ALL originally forecast. According to the ‘Open Data’ project, Albania’s biggest expenditures on its armed forces were respectively…

Uji i pijshëm, fatura më të shtrenjta për 2011-ën

Shqiptarët këtë vit kanë paguar rreth 12.5% më shtrenjtë faturat e ujit të pijshëm. Çmimi mesatar për familjet është rritur në vitin 2010 me 2.9 lekë/m3, ose 9.7% krahasuar me vitin 2009. Edhe në 2011-n, tarifat mesatare kanë ardhur në rritje, me rreth 3%.  Aktualisht, njësitë vendore në të cilat uji i pijshëm paguhet më lirë janë: Bulqiza Orikumi, Vau Dejës, Pukë Fshat dhe Fushë…